Skocz do zawartości
Uneek Eth

Vcore na GA-7VAXP ???

Rekomendowane odpowiedzi

Nie nie już to sprawdzałem... Vcore w BIOSIE :!: 

Jak chce to zmienić to wtedy mam do dyspozycji: +5%, +7,5% & +10% :!:  NIE MOGĘ NIC OBNIŻYĆ  :cry:

pewnie cie to nie pocieszy ale moj kolega ma GA-7VA i dokladnie ten sam problem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem podobny problem na abit vh6-2, dawała napięcie o 0.5V wyzsze. wydaje mi się, że to zależy od zastosowanych na płycie kondensatorów...

jak masz wyzsze napięcie to podkręć trochę proca, albo sprawdź jakie jest jak go obciążysz... powinno trochę spaść...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widocznie trafilem na dobry proc

jest to 1600+ AGOIA 0213 costam

na 2200+ chodzi bez problemu plyta gigabyte 7va

wiecej nie sprawdzalem bo nie mam narazie potrzeby :D

moze kiedys odblokuje mnoznik , ciekaw ile wtedy pociagnie :D

wentylator jakis normalny spire za 65zl , szlifowalem samemu dzieki czemu tmp spadl z 44 stopni na 38 :)

pamieci wilk ddr333

nie zwiekszalem napiecia na niczym , ustawienia defaultowe plyt

(ten dziwny vcore na 1.825 :twisted: moze pomaga )

nawet sie za bardzo nie grzeje 45 stopni max po nocy z seti :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja wersja rev.2.0 slyszalem ze poprzednie zapodawaly za wysokie napiecie na proca, dlatego kupuilem 2.0 :lol:  :lol:  :lol: a biosa mam juz f6....bo juz wyszedl :P  :P  :P

OK ale masz inne MOBO. A BIOSA zaraz spróbuje sciągnąć :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć...

:lol: 

W Biosie jak również w Windzie pokazuje mi Vcore=1,842 V czy to aby nie za dużo ???

Moje ustawienia (poniżej): mnożnik x12,5 i zegar 133 Mhz.

U mojego kumpla na MSI KT3 i AMD 1800+ jest 1,74 V !

u mnie takze wyswietla Vcore 1.820 w windzie i w biosie ,moze tak wlasnie powinno byc , ale dobry pomysl aby sie spytac tych z gigabyta,zaraz napisz do nich maila ,chyba ze juz ktos mnie uprzedzil :)

i ma na ten temat cos do powiedzenia...

procka jeszcze nie krecilem ale to nastapi na dniach . moze ktos mi powiedziec o serii AGOIA bo slyszalem ze sie dobrze krecą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie na plycie 7VAX rev.1.1 (Duron 600 MHz) VCore wynosi 1,69 V a powinno wg mnie 1,60 V - dziwny ten Gigabyte a co do Biosa to nie ma nowego jeszcze - przynajmniej oficjalnie i ostatnia wersja to F5 :-/ co do Easy Tune to u mie dziala aczkolwiek nieraz sa problemy z zalaczeniem i wyskakuje jakis dziwny blad :-/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam już nie wiem, sformatowałem partycję, przeinstalowałem WinXP - nie działa, zainstalowałem SP1 - nie działa. dziwne

A próbowałeś zainstalować via 4 in 1 :?: Może to oto chodzi??? Zainstaluj wszystkie stery z "zielonej płytki" może coś pomoże... :) Ja tak zrobiłem i z Easy Tune 4 nie mam problemu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...