Skocz do zawartości
Uneek Eth

Vcore na GA-7VAXP ???

Rekomendowane odpowiedzi

chyba, że ... :idea:  nie instalowałem driverów do sieciówki i raida, może to o to chodzi  :?:

Może??? Ja instalowałem wszystko również drivery do USB 2.0 i portów FireWire 8) . Nie wiem co jeszcze możesz zrobić :?: :?: :?: Za mało w "tym" siedzę :? . Może wypowie się ktoś z "forum'owych" kolegów :roll: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiście też tak robiłem, wyskakuje coś, że nie może załadować driverów WinNT (pierwsze okno), a później ,że nie może załadować driverów Win2000  :?:  8O  (System to Win XP +SP1)

U mnie też nie działa (chyba coś spaprali; to samo z V-tunerem od Radeona). Ogólnie gigabyte ma coś zamieszane z tym softem (może lepiej że nie ze sprzętem :D ). Wczoraj pojawiły się nowe BIOSY do GA-7VA i GA-7VAXP myśle że na dniach pojawi się też do GA-7VAX to zobaczymy czy coś naprawią z tym napięciem.

Wydaje mi się też że ten ich soft gryzie się z XP a pod starszymi windami chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.gigbyte.com.tw zakładka support, biosy do płyt, GA-7VAXP i tam jest nowy F6 który pojawił się na stronce wczoraj. Może go już miałeś na płytce ale orginał do GA-7VAXP to F5.

Byłem na stronce szukałem w zakładkach i nic jest tylko bios f5 :?: :( O co chodzi... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.gigbyte.com.tw zakładka support, biosy do płyt, GA-7VAXP i tam jest nowy F6 który pojawił się na stronce wczoraj. Może go już miałeś na płytce ale orginał do GA-7VAXP to F5.

Byłem na stronce szukałem w zakładkach i nic jest tylko bios f5 :?: :( O co chodzi... :?

Hmm BIOS F6

Tak apropo, ktos obsadzal na tej plycie 2 kosci DDR 400 :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co jak mam GA-7VAX ??? Tych biosów chyba nie można używać zamiennie...

Nie polecam flash'owania Bios'a z innej płyty. Ktoś tak kiedyś zrobił (opcja szukaj) i miał problemy. Także lepiej poczekać na new bios pod swoją płytkę... :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My tu tak sobie gadamy a 25.10.2002 wyszedl jeszcze nowszy BIOS:lol:

1. Disable CPU fast command when FSB166Mhz CPU plugged.

2. Modify top performance setting frequency.

3. Fixed SIS Xabre AGP card STR fail on win98ME.

:twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Załatw sobie F8 na 7VA ja mam 2000+ i mam vcore 1,75 V jest ok. jak nie pomoże to ??? A jeszcze pytanko czy nie udało ci sią bardziej procka wkręcić bo ja mam 2000+ Agoia ( nie wiem co to znaczy / czy to dobrze czy to źle ) ale wchodzi mi tylko na 2100+ ( 1750MHz ) ale żeby miec 2200+ już nie wejdzie poradzcie jak go wkręcić . Mam CoolerMaster'a miedzianego całego 6800obr/min. na 2100+ mam temp. 46st. (idle) ale jak chcę wkręcić na 2200+ to wyłaźi z programów i tak dalej , więc jaśli ktoś ma Gigabyta 7VA i 2000+ to jak go wkręcić ( ustawienia , sposoby , tricki ) dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie, czy flesciach!ecie biosa przy urzyciu programu Gigabyte bios flesh?Bo niemam stacji dyskietek (spaliłą sie) ale jakoś nie ufam tym windosowskim nażędzią :?

jasne, ja flash'uję tylko spod Windy (od czasu gdy mam tą płytę), teraz bardziej się obawiam z pod czystego dosa :wink: 8O

Płyta 7VAXP, WinXP Proff.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...