clooney Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 chyba, że ... :idea: nie instalowałem driverów do sieciówki i raida, może to o to chodzi :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 chyba, że ... :idea: nie instalowałem driverów do sieciówki i raida, może to o to chodzi :?: Może??? Ja instalowałem wszystko również drivery do USB 2.0 i portów FireWire 8) . Nie wiem co jeszcze możesz zrobić :?: :?: :?: Za mało w "tym" siedzę :? . Może wypowie się ktoś z "forum'owych" kolegów :roll: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 oczywiście też tak robiłem, wyskakuje coś, że nie może załadować driverów WinNT (pierwsze okno), a później ,że nie może załadować driverów Win2000 :?: 8O (System to Win XP +SP1) U mnie też nie działa (chyba coś spaprali; to samo z V-tunerem od Radeona). Ogólnie gigabyte ma coś zamieszane z tym softem (może lepiej że nie ze sprzętem :D ). Wczoraj pojawiły się nowe BIOSY do GA-7VA i GA-7VAXP myśle że na dniach pojawi się też do GA-7VAX to zobaczymy czy coś naprawią z tym napięciem. Wydaje mi się też że ten ich soft gryzie się z XP a pod starszymi windami chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Skąd mogę zassać owe nowe Biosy, bo na stronce producenta do mojego MOBO jest tylko F5 :? :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 www.gigbyte.com.tw zakładka support, biosy do płyt, GA-7VAXP i tam jest nowy F6 który pojawił się na stronce wczoraj. Może go już miałeś na płytce ale orginał do GA-7VAXP to F5. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 www.gigbyte.com.tw zakładka support, biosy do płyt, GA-7VAXP i tam jest nowy F6 który pojawił się na stronce wczoraj. Może go już miałeś na płytce ale orginał do GA-7VAXP to F5. Byłem na stronce szukałem w zakładkach i nic jest tylko bios f5 :?: :( O co chodzi... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 www.gigbyte.com.tw zakładka support, biosy do płyt, GA-7VAXP i tam jest nowy F6 który pojawił się na stronce wczoraj. Może go już miałeś na płytce ale orginał do GA-7VAXP to F5. Byłem na stronce szukałem w zakładkach i nic jest tylko bios f5 :?: :( O co chodzi... :? Hmm BIOS F6 Tak apropo, ktos obsadzal na tej plycie 2 kosci DDR 400 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Dzięki za linka (juz zasysam :P )... Podobno ta płyta nie obsługuje 2 kości DDR 400 -> only only one :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Hej Pinkas mam pytanko? Jeśli wgrałeś już tego biosa, to jakie masz napięcie Vcore? I co nowego ten bios'ik daje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Hej Pinkas Dopiero wkrótce bede mial ten sprzet :lol: 1. Fixed system hang under win98 when Creative PCI sound card exist 2. Improve CPU to AGP performance for ATI AGP card. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Sorry ale nie doczytałem do końca Twojego configu... zapowiada się SUPER :!: Jaszcze raz dzięki za link'a... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koralik Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Wiem ze nie do mnie pytanie, ale... U mnie np. zmiana biosu z f4 na f6 zmieniła odczyt Vcore. Mialem 1.84V a teraz 1.77V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Wiem ze nie do mnie pytanie, ale... U mnie np. zmiana biosu z f4 na f6 zmieniła odczyt Vcore. Mialem 1.84V a teraz 1.77V. :twisted: CZYLI PROBLEM ZOSTAL ROZWIAZANY :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 :mrgreen: D O K O N A Ł O S I Ę :mrgreen: Dzisiaj dokonam zmiany biosa i jutro dam znać co z tego wyszło... "koralik" dzięki za podpowiedź... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 zmiana na f6 daje vcore 1,75 a wiec wsio ok pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 A co jak mam GA-7VAX ??? Tych biosów chyba nie można używać zamiennie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 A co jak mam GA-7VAX ??? Tych biosów chyba nie można używać zamiennie... Nie polecam flash'owania Bios'a z innej płyty. Ktoś tak kiedyś zrobił (opcja szukaj) i miał problemy. Także lepiej poczekać na new bios pod swoją płytkę... :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 My tu tak sobie gadamy a 25.10.2002 wyszedl jeszcze nowszy BIOS:lol: 1. Disable CPU fast command when FSB166Mhz CPU plugged. 2. Modify top performance setting frequency. 3. Fixed SIS Xabre AGP card STR fail on win98ME. :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 U mnie na 7VAXP i z Duronem 1300 V-core jest 1,770 lub 1,780 - zmienia sie :). Bios F7 rev. 1.1. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAttX Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 Załatw sobie F8 na 7VA ja mam 2000+ i mam vcore 1,75 V jest ok. jak nie pomoże to ??? A jeszcze pytanko czy nie udało ci sią bardziej procka wkręcić bo ja mam 2000+ Agoia ( nie wiem co to znaczy / czy to dobrze czy to źle ) ale wchodzi mi tylko na 2100+ ( 1750MHz ) ale żeby miec 2200+ już nie wejdzie poradzcie jak go wkręcić . Mam CoolerMaster'a miedzianego całego 6800obr/min. na 2100+ mam temp. 46st. (idle) ale jak chcę wkręcić na 2200+ to wyłaźi z programów i tak dalej , więc jaśli ktoś ma Gigabyta 7VA i 2000+ to jak go wkręcić ( ustawienia , sposoby , tricki ) dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Mam pytanie, czy flesciach!ecie biosa przy urzyciu programu Gigabyte bios flesh?Bo niemam stacji dyskietek (spaliłą sie) ale jakoś nie ufam tym windosowskim nażędzią :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Mam pytanie, czy flesciach!ecie biosa przy urzyciu programu Gigabyte bios flesh?Bo niemam stacji dyskietek (spaliłą sie) ale jakoś nie ufam tym windosowskim nażędzią :? jasne, ja flash'uję tylko spod Windy (od czasu gdy mam tą płytę), teraz bardziej się obawiam z pod czystego dosa :wink: 8O Płyta 7VAXP, WinXP Proff. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Ja flash'owałem już 3 razy... Obecnie mam Bios F9. I tylko w Dos'ie, za pomocą programu dołączonego razem z Bios'em (patrz instrukcja do mobo)... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...