XenonS Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Witam ! Ktore karty sa wydajniejsze ? AGP czy PCI ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 (edytowane) Heh... AGP, roznice rzedu max kilku procent. Topic do podstawowych zagadnien, i do zamkniecia :) Wystarczylo poszukac... Edytowane 24 Lutego 2005 przez fuzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 przy dzisiejszych kartach nie ma to w zasadzie znaczenia ... roznica w procentach jest niezauwazalna golym okiem w praktyce ... natomiast skoro pytasz to zastanow sie na czym stoisz ... mianowicie jezeli skladasz nowego kompa to lepiej kupic plyte pod PCIe natomiast jezeli masz dobra karte graficzna i chcesz tylko wymienic proca + plyte np to zostan przy AGP ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Eh, oczywiscie ze karty wpinane w AGP sa bardziej wydajne. Sama szyna danych jest duzo szybsza, dodatkowo moga one korzystac z pamieci operacyjnej komputera. Faktem jest rowniez to, ze wspolczesne kart, ktore mozna wpiac w zlacze PCI za wiele nie jest i zadnej z wyzszej polki nie uda ci sie znalezc. @Do pozostalych: nie wiem jak wy, ale ja nie zauwazylem w tym temacie pytania o PCI-Express ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan06 Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 ja postawiłem na AGP i nie żałuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 ja to przyjolem za pewnik :] jezeli masz wybor doslownie PCI-AGP to AGP zdecydowanie natomiast jezeli jest to PCI-Express vs AGP to PCI-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Bo tu wogule chyba chodzi o pcie tylko wszyscy pisza pci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...