kornelmast Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Witam, od jakiegoś tygodnia mam nastepujacy problem z kompem. Kiedy chce go włączyć wciskam guziczek , diody się na chwilę zapalają (gdzieś 5 sekund) i komputer się wylancza. Wiec probuje go odpalic az do skutku, udaje sie po 10 - 20 probach. Ale wczoraj walczylem z nim godzine i juz trace cierpliwość. Moj komp to: athlon 1400 XP, 256 DDR, 40 GB Segate, Płyta główna K7T266,naped standardowy LG -52X, nagrywarka Liteon, karta sieciowa, Sound Blaster 5.1, Karta Graficzna Geforce 2 MX. Czy ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną tego problemu z włączaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkRaven Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Witam, od jakiegoś tygodnia mam nastepujacy problem z kompem. Kiedy chce go włączyć wciskam guziczek , diody się na chwilę zapalają (gdzieś 5 sekund) i komputer się wylancza. Wiec probuje go odpalic az do skutku, udaje sie po 10 - 20 probach. Ale wczoraj walczylem z nim godzine i juz trace cierpliwość. Moj komp to: athlon 1400 XP, 256 DDR, 40 GB Segate, Płyta główna K7T266,naped standardowy LG -52X, nagrywarka Liteon, karta sieciowa, Sound Blaster 5.1, Karta Graficzna Geforce 2 MX. Czy ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną tego problemu z włączaniem 1295492[/snapback] napisz lepiej jaki masz zasilacz... ide o piffko ze jakis "Codeshit" albo cos :lol: tak serio to na 90% zasilka ci poszla... proponuje wymiane lub naprawe jesli jest na gwarancji :D osobiscie polecam Chiefteca jak w moim opisie lub model 202 jesli chcesz wydac mniej kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Sprawdz na innym zasilaczu. Zobacz tez czy wszystkie kabelki sa dobrze podłaczone i czy wiatrak na procku sie kreci ( moze sie zacina) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornelmast Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 1. Na zasilaczu jest tylko: ATX switching power supply P4 model: ATX-300, 300W +3,3V 15A +5V 20A +12V 12A -5V 0,5A -12V 1A +5VSB 1,5A 2. kabelki są dobrze podłączone i wiatraczek na procku się kręci ( temperatura procka przy pracującym IE, gadu,około 40 stopni) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 99,9% zasiłka poszła. No name padła i tyle. Ostatnio kumpel potrzebował pomocy. I było dokładnie to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornelmast Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Widze, ze czeka mnie zakup nowego zasilacza. Może ktoś polecić coś do 100 zł ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Poszukaj na Allegro np. Fortronów 300W. Super cichy i stabilny. Wiem bo mam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 a jesli nie chcesz na Allegro to polecam Modecom ATX-350GTF (PFC) - koszt ok 115-120. Mam i jestem zadowolony ( to tez Fortron robiony dla ModeComa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornelmast Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Na allegro w tej chwili nie widze fortonow, wiec trzeba bedzie sie zaopatrzyc w sklepie. Dzieki za zlokalizowanie przyczyny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgadzam się z Igorem. Tylko zwróć uwagę czy na tych Modecomach jest nalepka od FSP :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornelmast Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Wczoraj w godzinach poźno nocnych, zasilacz sie spalił ---- to była przyczyna niewłączania się kompa. Na szczęście nie spaliło się nic oprócz niego. Teraz jade na pożyczonym. Juz zamówilem sobie na allegro Modecoma ATX-350GTF za 99 złotych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...