Skocz do zawartości
Bull_Byk

Zmiana Pamieci Z Sdr Na Ddr Czy Plyta Da Rade?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy w dobrym dziale to dalem ale coz. Mam plyte K7S5A v2.0 Plyta ma 2 sloty pamieci SDR i 2 sloty pamieci DDR. Dzialam juz dosc dlugo na pamieciach 2x Sdram PC133 OEM. Chcialbym wymienic pamieci na DDR ale chyba nie warto kupowac starych tylko lepiej kupic jakie 400 MHz(zeby w przyszlosci wymienic tylko plyte glowna i procek i nie byc spowalniany 333Mhz pamieciami :/ ). I wlasnie w tym problem czy beda dzialac na owej plycie?? Aha dzialam na procesorze AMD Duron 1200(jesli to ma jakies znaczenie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli plyta nie obsluguje pamieci 400 to ustawi je z mniejszymi MHz za to z lepszymi timingami powinny isc ...

pamieci beda dzialac ...

1295878[/snapback]

wiesz nie do konca wiem o co chodzi z tymi timingami(jesli by mi ktos to wytlumaczyl albo zapodal linka), wiec nie wiem jak te timingi moga byc lepsze na starszym sprzecie?? wiem tylko ze plyta obsluguje ddramy 266 ;/ i nic wiecej(plyta nie ma praktycznie mozliwosci overlockingu ;/ a dla pamieci mozna magistrale ustawic tylko 100 Mhz(SDR) i 133Mhz(DDR). na nowych plytach pisze np ze obsuguja 1 port na 400 i np 3 na 333. oznacza to ze np dany ram pobiera wiecej napiecia lub czegos innego?? bo jak nie to znaczy ze pamieci beda dzialac ale nie na pelnej mocy(co jest chyba oczywiste).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym "czyms" jakim jest K7S5A pojda 400. Ja do kolegi wsadzilem swoje 400 on wsadzil swoje 266 i mial 512MB 266 :lol:

A c odo timingów.

Po pierwsze: FAQ :mur:

Po drugie: ESC K7S5A nie ma regulacji timingów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi