Skocz do zawartości
wronka

Jaka Karta Tv?

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem ja polece Ci winfasta , ale robie to na zasadzie "mam i sie nie zawiodłem".....

herculesa nie miałem na oczy, ale on słynie z jakosci więc może rzeczywiscie być coś wart.....

powiem tyle ze mam winfasta i jakośc obrazu jest bardzo dobra, ale w pełnym oknie robi sie niekiedy nieciekawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym szukał:

1) Aver 303P (z literką P - głowica Philipsa dla lepszej jakości obrazu) - ciężką ją upolować, ale czasami bywa na Allegro. Aver 303 to bardzo popularna karta. Na Barton 2500 kompresja w pełnej rozdzielczości (ponad 700 pikseli w poziomie) zajmie pewnie 100% czasu procesora (teoretycznie nie powinien jednak gubić klatek na procesorze powyżej 2200).

2) AVerTV PVR PCI

Ta druga karta pozwala nagrywać do MPEG2 ze sprzętową kompresją a więc nie obciąża procesora

Słyszałem bardzo pozytywne opinie o tej karcie. Z tym że kupić ją w Polsce jest trudno.

Karta może wymagać jakiegoś nowszego PCI (chyba 2.2 wystarczy)

3) Hercules - czemu nie

Edytowane przez marianb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hahaha, a to żeś powiedział ;)

Znacznie gorsza, ciekawe w czym? lol

Moze coś wiece napiszesz na ten temat a jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to sie nie wypowiadaj ;)

1299343[/snapback]

miałęm widziałem testowałem

vini vidi wino

aver i leadtek mają mniej więcej taką samą jakosc obrazu, chociaż na winfascie jest on ostrzejszy, po za tym, jakosc nagrania na averze pozostawia wiele do zyczenia w porównaniu do leadteka

starczy?;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o Leadteka, to ludzie często narzekają że daje za bardzo "basowy" dźwięk.

Tylko z tego względu zdecydowałem się na Aver 303. Poczytaj komentarze: http://sklep.benchmark.pl/pelny_7722.html

(było tam jeszcze więcej narzekań na basy w Leadteku, ale widać wycieli bo to sklep internetowy)

Na tej stronie można zresztą znaleźć komentarze do innych kart w tym Hercules i Aver. Hercules z tego co widzę nie ma radia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi