krism50 Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Witam, pomimo przeczytaniu multum postów nie znalazłem mojego problemu. Mianowicie, pomimo zainstalowania SP1, gdy wgrywam driver`a dla usb2.0 (mam płytę Msi kt333 ultra2-c) pokazuje mi komunikat, że muszę zainstalować Sp1! Dziwne! Myślałem, że cosik mu się pogmatwało więc dorzuciłem Sp2 i to SAMO!!! CO mam zrobić??? Aha i jeszcze jedno, czy może mi ktoś powiedzieć jak mam podłączyć usb z obudowy do płyty (chodzi mi o układ kabelków, ponieważ słyszałem, że złe podpięcie = spalony usb) Z góry wielkie dzięki!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Do usb 2.0 nie musisz instalować dodatkowego drivera, wystarczy żeby przy poprzednio niewykrytych kontrolerach windows przeszukał jeszcze raz bazę sterowników i powinno się wszystko samo poinstalować. Rozkład nóżek na płycie masz opisane w instrukcji, na wtyczkach z kabli od obudowy też powinien być nadruk (+5v, data-, data+ i uziemienie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krism50 Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Mam manuala i widzę napisy na kabelkach. Tylko jest problem dla mnie: jest 8 kabelków(+5V, -data0, +data0, ground, +5v, -data, +data, ground). Wiem, co oznacza, ale jest dziewieć wejść na jusb2 i jusb3 (które wybrać? ;-) W manualu mam znowu te wejścia (jusb) podpisane (1-usbpwr, 2-usbpwr, itd). Jak mam to w końcu podpiąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krism50 Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Oki, chyba dałem rade, ale wyskoczył kolejny problem! Gdy podłaczam flash`a (Odtwarzacz Creatvie Muvo tx 256) to na wyświetlaczu pokazuje mi się, że jest podpięty, wykrył kopmuter, ale komputer na to...nic. Zero reakcji, ani nie widzę go (usb dysku) w moim komputerze, ani nic. Co mam zrobić. Aha podpinałem bezpośrednio do płyty to do obudowy, a sterowniki odnośnie USB (jest ich 7) i żaden nie ma ? . Proszę pomóżcie mi z ty cholerstwem bo mnie blood zalewa... THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krism50 Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krism50 Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Hmm, wsio idzie oki, ale pojawia mi sie chmurka i pisze w niej że mogę skorzystać High-speed USB bo teraz mam zwykłe więc klikam i tam jest napisane żebym wybrał z pośród wolnych portów ten pogrubiony (żaden nie jest pogrubiony tylko drzewko - ten który się rozwija na wiele innych, które są już nie pogrubione). Może muszę rzeczywiście jakoś zainstalować te sterowniki do USB2.0 (przypominam, że jak biore i instaluje to mi wyskakuje, że muszę mieć SP1, który do cholery właśnie mam. Dziwactwo!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 A masz zainstalowane via 4in1 ot edytoj posty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krism50 Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 (edytowane) tak i nic to nie dało mam Amibios 3.31a i nigdzie nie widzę opcji Usb2.0 Edytowane 26 Lutego 2005 przez krism50 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...