Skocz do zawartości
Defito

Gigabyte 256mb Czy Asus 128mb ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jutro kupuję nową grafę, niestety nie ma takiej jak chciałem GeForce 6600 Gigabyte GV-NX66128D 128MB (480zł) dlatego muszę wybrać inna. Mam do wyboru dwie:

ASUS EN6600/TD/128/M/A (470zł)

GIGABYTE GV-NX66256DP (470zł)

Gigabyte ma więcej pamięci (wątpliwy plus), Asus ma 128mb pamięci ale za to może być lepszy przy kręceniu itp.

Którą wybrać ? Albo gdzie w necie jest jakieś porównanie tych kart ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ten Gigabyte to jest wersja TurboForce (rdzeń standardowo jest na 300@450mhz) i ma pasywne chłodzenie.

Jeśli to się okaże to nie jest wersja TurboForce (czyli zwykły wiatrak i taktowanie, i 256mb) to wezme chyba tego asusa

Ma ktoś jeszcze jakieś sugestie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witka. Jak widac w sygnaturce - jestem posiadaczem GIGABYTE GV-NX66128DP, czyli wersja Turbo F. przy 128mb. No i....chwale sobie bardzo ;) Tutaj pisalem o niej topic -

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...0entry1275032

niestety powodzeniem sie nie cieszyl, malo jeszcze tych kart u ludziów.

Co do wynikow w markach, to zwiekszyly sie jeszcze bardziej...stery 71.81 i @ z 450/500 @ 525/625

3dmark01 ~18000

3dmark03 ~7100

3dmark05 ~3200

Aquamark3 ~46000

Pasywne chlodzenie - tech. silent-pipe bardzo ciekawe, cisza jak makiem zasiał :] Karta kręci sie cud miód, ale moje wyniki to napewno nie jest szczyt mozliwosci.

Moze warto sie zastanowić wlasnie nad nią, wersją 128mb (więcej raczej nie potrzebne)

Jakies pytania? Gadu - 9546282

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie tej co Ty masz nie było, koniecznie chciałem mieć karte na weekend więc kupiłem wersje 256. Kupiłem za 562zł, więc za te 128mb zapłaciłem 80zł ale trudno, wiem że to zbędne ale przynajmniej wkońcu mam karte :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcześniej niestety nie dałem rady, ale nie zapomniałem i zwobiłem ;)

Konfiguracja to:

A64 3000+

Gigabyte GA-K8NF-9 nForce 4

Gigabyte 6600 256ram

512hynix + 256kingstone (SingleChannel - W tej płycie do duala potrzeba takich samych pojemności :( )

Chłodzenia standardowe

Zasilacz Chieftec

Sterowniki od płyty: 6.39

Sterowniki od grady: 71.84 (dzisiaj ściągałem)

System świeżutki (dzisiejszy)

Wyniki:

3DMark01: 13 816

3DMark03: 5646

3DMark05: 2488

Aquamark: 41 065

Postaram się go trochę podkręcic, to zobaczymy jakie będą wtedy wyniki (czym najlepiej podkręcić karte ?)

Edytowane przez Defito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi