oommeenn Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Chodziłem tak sobie dzisiaj po allegro w poszukiwaniu jakiegoś ciekawego wentylatora i znalazłem to: AUKCJA hmm Co prawda ja 2 zł na ten cel nie wyślę ale zaciekawiło mnie to. Spójrzcie ile gościu ma klientów i wszyscy zadowoleni. Naprawdę ciekawe B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 ta superk kolejna aukcja jak wypolerowac radiator i jak paste zalozyc ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goździu Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Na mój gust to raczej próba naciagnięcia naśmieszną kwote. Jednak to co koleś obiecuje to chyba coś wiecej niż polerka(z tego co wiem daje to spadek około 5 stopni) ten kolo poprostu dokonuje cudów za dwa zeta. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 no pewnie tak kup lepsza paste itd ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Niech robi co chce. Ludzie kupuja-on zarabia, nie glupie rozwiazanie. Jesli sa ludzie ktorzy sa gotowi placic za cos, co jest ogolnodostepne lecz oni nie potrafia tego znalezc to niech placa. =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 (edytowane) Pewnie daje opis jak odpalić program cpuidle albo np. sk2cl... Edytowane 24 Lutego 2005 przez Nexer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 albo jak zwiększyć obroty na wentylatorze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 (edytowane) Na mój gust to raczej próba naciagnięcia naśmieszną kwote. Jednak to co koleś obiecuje to chyba coś wiecej niż polerka(z tego co wiem daje to spadek około 5 stopni) ten kolo poprostu dokonuje cudów za dwa zeta. 1296278[/snapback] U mnie nalozenie pasty dalo spadek temperatury z ponad 60 stopni do 40-45 w stresie na Celeronie 1000@1200 MHz (troche ukruszony Coopermine), wiec czasami potrafi zdzialac wiecej. Pewnie daje opis jak odpalić program cpuidle albo np. sk2cl...Chyba odpada, te programu dzialaja tylko wtedy, kiedy procesor nie jest maksymalnie obciazony, a on wspominal rowniez o niskiej temperaturze w stresie. Edytowane 25 Lutego 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 ee tam .. .jak sa lole ktorzy nie umieja niczego znalesc tylko maja kase .. i wybulaja za byle g.. to sorry ... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 gdziees tam testy widzialem i 15 stopni gorzej to sie ma jak sie wogole pasty nie da wiec nie wiem jak zmiana ci mogla dac az tyle pewnie wczesniej miales krzywo wiatak i tyle. pozatym czujniki z mobo to sie nadaja to zakladow na chybil-trafil w duzego lotka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 to ja znacze sprzedawac linki do szukajki forum i powiem ze tu znajdziesz wszystkie odpowiedzi, nawet na te na wentyl za 2zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 czasami mysle ze do takiego interesue z szukajka to wartobyloby samemu doplacac te 2zl, niz ciagle zaczynac dzien od "jAk PoDkReCiC??!!??" bo to rece opadaja juz od rana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oommeenn Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Linka do tej aukcji dałem jako rozrywkowy przerywnik ważkich dyskusji tutejszego forum. Ja wywalam ładnych kilkaset złotych na swoje pierwsze WC aby schłodzić i wyciszyć kompa a tu: To nie kawał, ja na swoim Athlonie Bartonie 2600+ mam temperatury 33oC w idle i 37oC w największym stresie w upalny dzień lata. Żal Ci dwa złote, które mogą się przyczynić do znacznych oszczędności? Chyba jakiś głupi byłem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 na upartek upalny dzien lata to ok 29-30* wiec roznica nawet 3-4* jest niemozliwa nastepny magic o taki zbyszek nowak .... eh zawsze sie znajda ludzie "madrzejsi" od innych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 moze za 2zl sa namiary gdzie kupic frosta?:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@r3C3k Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 To już kiedyś było na forum. Kolo proponuje tylko i wyłącznie zakup arctica z termistorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oommeenn Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 To już kiedyś było na forum. Kolo proponuje tylko i wyłącznie zakup arctica z termistorem. Jeżeli faktycznie tylko tyle to myślałem że gościu przynajmniej zada sobie trochę trudu na coś bardziej wymyślnego. Porada - zakup wiatraka regulowanego czujnikiem termicznym :lol: , też mi porada. Tylko nie rozumiem skąd tyle zadowolonych ludzi patrząc na jego komentarze. Ja po zakupie takiej wspaniałej porady to dałbym mu Negatywa a conajwyżej Neutrala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Lol. Niby dzieki arcticowi z termistorem mozna spasc z temperatura? chyba co najwyzej ciszej moze byc... :D kompletna klapa a ludzie mu komentarze nabijaja i portfel :/ trudno ich strata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek-cos Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Juz kiedys bylo z tym kolesiem... ktos mowil ze on radzi ten termistor wywalic i mamy porzadna (i pewnie glosna jak cholera) dmuchawke :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajkelP Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Chodziłem tak sobie dzisiaj po allegro w poszukiwaniu jakiegoś ciekawego wentylatora i znalazłem to: AUKCJA hmm Co prawda ja 2 zł na ten cel nie wyślę ale zaciekawiło mnie to. Spójrzcie ile gościu ma klientów i wszyscy zadowoleni. Naprawdę ciekawe B) Witam ! Kupiłem to z ciekawości okazało sie ze to nic specjanegoo.... Napisan 1 -2 kartki A4 w formacie Worda i tyle każdy z nas to wie ... Nie uwazam ze napisał cos nowego..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziara Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 pamiętam tego gościa, warto zapamiętać ksywkę, facio nawet nie wystawia komentarzy po transakcji, nie pamiętam szczegółów, ale dodatkowo w ramach tych 2 zł proponował wycięcie dziury w obudowie na wysokości proca :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 (edytowane) fizykę jak na dzien dzisiejszy bedzie ciezko przeskoczyc ;) jak ktos wczesniej wspomnial: - wlasciwie chlodzic podzespoly (dostosowania elementow chlodzacych do wydzielanego ciepla + zabiegi hieniczne) , - podkrecic obroty na wyntylach do rozsadnych granic (problem halasu i eksploatacji) oraz sensowne ich rozlokowanie - wlasciwa wentylacja budy (odpowiednie umieszczenie otworow na wprowadzanie powietrza o nizszej temp /wypompowywanie o wyzszej + wl. lokalizacja) -- bylo w jakiejs gazetce, zrodla niestety nie podam (zaproponowano wowczas papierowy dopływ powietrza bezposrednio na obaszar ulokowania procesora) + odpowiednia rotacja chlodzacego powietrza w budzie (dla chlodz. powietrzem) - umiescic bude w miejscu adekwatnym do warunkow eksloatacji (np nie w miejscu gdzie temp dochodzi do 40 stC) - opcjonalnie kwestia dostosowania softu optymalizujacego uzycie proca. - inne wynalazki ps. ciezko mi uwierzyc ze temp w lecie ma wynosic ~3x st C dla proca + ~podobnie dla chipsetu na mobo, no chyba ze ktos trzyma kompa w lecie w piwnicy ;) pozdrawiam Edytowane 26 Lutego 2005 przez Bulsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek-cos Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 ps. ciezko mi uwierzyc ze temp w lecie ma wynosic ~3x st C dla proca + ~podobnie dla chipsetu na mobo, no chyba ze ktos trzyma kompa w lecie w piwnicy ;) Zawsze mozna w pelni ufac termometrowi z plyty :P albo zapisac temperaturke zaraz po stracie kompa :), zalezy co chcemy osignac ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Zawsze mozna w pelni ufac termometrowi z plyty :P albo zapisac temperaturke zaraz po stracie kompa :), zalezy co chcemy osignac ... 1299252[/snapback] :> najgorsze ze sie jest to metoda na zarabianie - wprawdzie groszy, ale zawsze na ludzkiej naiwnosci / niewiedzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikos_Wariat Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Ja chyba wiem co to za opis 2zl miec komputer na biurku kolo okna , otworzyc obudowe i uchylic okno i efektt murowany :) bo innego rozwianie nie widze co nie wydajac ani 1zl mozna zrobic by miec nizsze temp :) to ja za 500zl mam przy 26 stopni pokojowej 38 idle (idle tzn . sluchanie mp3 , filmow , internet) a 41 stopni po 48h katowania prime 95 , proc jak w opisie :) a przy 18 pokojowej mam 30 idle 33 stres :) Pozdrawiam Nikos Wariat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 hehe to moze zamiast tak sie zastanawiac ktos poswieci 2 zl ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek-cos Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Chodziłem tak sobie dzisiaj po allegro w poszukiwaniu jakiegoś ciekawego wentylatora i znalazłem to: 1298972[/snapback] hehe to moze zamiast tak sie zastanawiac ktos poswieci 2 zl ;] 1299830[/snapback] Wynika ze ktos kupil ale sie nie pochwalil co zawieraja te 2 kartki .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Wynika ze ktos kupil ale sie nie pochwalil co zawieraja te 2 kartki .... 1299838[/snapback] zapewne oszczedza B) :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...