Skocz do zawartości
wampir

Kingston = lipa

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatni skladalem kompa kolezance na Solteku 75DRV5 , pamieci DDR 266 i co mnie zdziwilo nie wytrzymywaly zadnego innego trybu procz spd 

nawet nie zylowalem bardzo . Moze konieczne bylo podniesienie napiecia , czy kostka jakas lewa ?

Niektóre pamięci nie dają rady w trybie specjalnego podkręcania FAST COMMAND. Nie wiem czy takie ustawienia są na płycie Solteka. Spróbuj najpierw timinigi po jednym obniżać.

KINGSTON to nie LIPA !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie KINGSTONY to lipa - mamy dwie wersje - pakowane w Puszczykowie koło Poznania, te są do [gluteus maximus] (a Komputronik sprzedaje jako wypasy) oraz oryginalnee z hologramem - te wymiatają.

To ciekawe...pod Poznaniem - czyli mamy juz drugą Japonię...a w zasadzie drugi Tajwan - Tajwan Europy !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatni skladalem kompa kolezance na Solteku 75DRV5 , pamieci DDR 266 i co mnie zdziwilo nie wytrzymywaly zadnego innego trybu procz spd 

nawet nie zylowalem bardzo . Moze konieczne bylo podniesienie napiecia , czy kostka jakas lewa ?

Niektóre pamięci nie dają rady w trybie specjalnego podkręcania FAST COMMAND. Nie wiem czy takie ustawienia są na płycie Solteka. Spróbuj najpierw timinigi po jednym obniżać.

KINGSTON to nie LIPA !!!

He, moje 266 kingstona chodzi bez problemów na 333 z maksymalnymi timingami, fast command, na standardowym napięciu. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam sie, Kingstony to nie lipa. Mam 333-ki na Winbondach i ida spokojnie na 380 MHz przy max agresywnych timingach 2-2-2-5-1T (chyba takie sa, nie wiem czy dobrze napisalem :) ). Moze to procek ci nie wytrzymuje?

Moje poszly na 182 a dalej mi nie pozwala proc.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie KINGSTONY to lipa - mamy dwie wersje - pakowane w Puszczykowie koło Poznania, te są do [gluteus maximus] (a Komputronik sprzedaje jako wypasy) oraz oryginalnee z hologramem - te wymiatają.

To ciekawe...pod Poznaniem - czyli mamy juz drugą Japonię...a w zasadzie drugi Tajwan - Tajwan Europy !!!

ALE POWAGA - nie mówie, że tam są produkowane - tylko pakowane !!! i te są jakieś dziwnie lipne, te oryginały z hologramem są sprowadzane zapakowane już z jakiś zadupii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CHYBA ZE TY PAKUJESZ TE PAMIĘCI !!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

BZDURA TOTALNA!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CHYBA ZE TY PAKUJESZ TE PAMIĘCI !!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

BZDURA TOTALNA!!!!!!

Jak nie wiesz o czym mówisz to sie nie odzwywaj - ja swojego jestem na 100% pewny !!!!!!!!!!!! Może przesadziłem, że są o [gluteus maximus], ale nie są to w pełni oryginalne Kingstony !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KINGSTON to nie LIPA !!!

He, moje 266 kingstona chodzi bez problemów na 333 z maksymalnymi timingami, fast command, na standardowym napięciu. 8)

Ja tez mam kingstony na winbondach 7.5ns i wymiataja mi 190mzh (DDR 380Mhz)po podniesieniu o 0.1v a sa to pc2100 (nie wiem co jest grane ale moze sie pomylili w tajwanie z tymi pamieciami co???)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...