BR4tP1t Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Witam chcialbym aby posiadacze tej karty badz innej 6600GT podzielili sie informacjami ile udalo im sie wykrecic z geforca na jakich sterownikach i jakim programem. Ja obecnie uzywam 71.81 i cos mi nie pasuje w 3dmarku jak daje details pokazuje mi gpu 331 a mem 1.2 a karta jest podkrecona na 583/1180 :/ czy ktos mial podobny problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaMaS Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Pokazuje Ci zegar, jak juz nie ma uruchomionej aplikacji 3d ... 331 to zegar dla trybu 2d ... a wic nie przejmuj sie wszystko jest ok ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaYU Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Fakt... u siebie też to zauważyłem... raz jest pokazany 2D, raz 3D. A jak jest u ciebie z wynikami? Masz może jakieś wspompagane chłodzonko, itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sithon Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 (edytowane) witam ostatnio latalem po googlach i nie moglem znalesc jednoznacznej odpowiedzi... Rowniez posiadam owa karte galaxy i mam pytanie. Otoz w zalaczonym screenie taktowanie ukladu wynosi 300mhz, pytanie jest proste czy moge recznie zmienic w zalaczonym screenie uklad na 3d z 2d bez jakiegokolwiek uszkodzenia karty i sprzetu? Jestem laikiem wiec sie niesmiac:D a z tego co widze to wydajnosc w grach wtedy jest wieksza, w ukladzie 3d taktowanie wynosi 525, ale jak mowie nie wiem czy moge zmienic je z owego 300 bez zadnych komplikacji?:/ Niechcialbym sobie spieprzyc czegos, ale zmiana kusi:] komp to generalnie: procesor pentium 4 3000mhz ht, 512ram, karta jak wyzej, zasilacz modecom 350, wiatrak Pentagram Freezone QVC-120 Cu Edytowane 17 Marca 2005 przez Sithon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaYU Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 (edytowane) Hmmm... jakby Ci to wytłumaczyć... nie... jaja sobie robie ^_^ Sprawa jest banalna i nie musisz nic zmieniać. Twoja karta ma tak jakby dwa stany, czyli 2D i 3D. Stany te są rozpoznawane automatycznie, tak więc gdy pracujesz w aplikacjach 2D (np. w Windzie) karta ma ustawiony rdzeń na 300 (aby się nie potrzrbnie stersowała). Gdy załańczasz np. grę, karta automatycznie przełańcza się w tryb 3D z ustawionym rdzeniem na 525 (i tylko to podkręcamy, jeżelibyś się chciał bawić - podkręcanie trybu 2D jest conajmniej bez sensu, chyba, że masz taką potrzebę). Edytowane 18 Marca 2005 przez TaYU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zhir Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 pierwsze testy:sprzet jak nizej proc OC 2,66 na 3,2GHz 3dmark 2003 - 8385 pkt. chronicles of riddick - wszystko full ,pixel shader 2,0, 1024x768 = 40 fps czy waszym zdaniem to dobre wyniki? podciagnalem do 575/1200 i w 3dmarku 2003 pokazaly sie artefakty. ale w budzie bylo cholernie cieplo - to chyba za slabe chlodzenie - wynik 9050 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaYU Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 pierwsze testy:sprzet jak nizej proc OC 2,66 na 3,2GHz 3dmark 2003 - 8385 pkt. chronicles of riddick - wszystko full ,pixel shader 2,0, 1024x768 = 40 fps czy waszym zdaniem to dobre wyniki? podciagnalem do 575/1200 i w 3dmarku 2003 pokazaly sie artefakty. ale w budzie bylo cholernie cieplo - to chyba za slabe chlodzenie - wynik 9050 1337526[/snapback] Wyniki jak najbardziej w porządku, zaś jeżeli chodzi o arty, to u mnie bez chodzących wentyli w obudowie, karta już przy 570/1160 trochę sypała artami (pomijam magiczny zasilacz, którego standartowa temp pracy to 50'C), tak więc wcale się nie dziw, że tak się dzieje. Jeżeli chcesz bawić się z OC, polecam zrobić kilka rzeczy: - zapewnić dobre chłodzenie w obudowie (przynajmniej z tyłu) - odkręć radiator i wypoleruj dolnią jego część (tą od strony GPU) - wyposaż się w dobrą pastę termoprzewodzącą (np. Arctic 5), którą przy okazji też wykorzystasz przy CPU. To na początek, ale jeżeli chcesz bawić się dalej to proponuję: - wyposaż się w midziane płytki, którymi zastąpisz (z użyciem pasty) orginalny sposób odprowadzania ciepła. - zamontuj wentyl 80mm (w tym przypadku banalnie to zrobić), na napięciu 7V temp. jest niższa o średnio 3-5'C (i komp jest dużo cichszy), przy 12V temp. nawet 8-10'C (głośność jest wtedy mniej więcej taka jak na orginalnym wentylatorku od karty). Przy takiej przeróbce kartę podkręciłem to 605/1240 i nie uświadczyłem żadnych artów. Dalej nie sprawdzałem z braku czasu (magisterka). Oczywiście takie rozwiązanie powoduje utratę gwarancji ^_^. Można również (o ile masz kase) założyć sobie chłodzenie wodne, albo miedziango zelmana za 140 zeta (dużo lepsze wyniki w OC i temp). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opti Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 panowie a jak jest z jakoscia wyswietlanego obrazu przez galaxy, chodzi mi o jakosc obrazu podczas pracy w windzie? w rozdzielczosciach od 1024 do 1600.. znalazlem juz duzo testow galaxy ale nigdzie nie nic o jakosci wyswietlanego obrazu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sithon Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) jesli chodzi o prace w windzie, to nie widze jakiejs znaczacej roznicy po wymianie karty, jest wg mnie dobra ;) zdecydowanie gorzej jest z jakoscia wyswietlanych filmow ;) byc moze to wina sterownikow, no ale juz mam trzecie z kolei i wielkiej zmiany nie widze :] podkreslam ze mam karte z 2xdvi i przejsciowke bo inaczej nie moglbym podlaczyc monitora, wiec byc moze na bezposrednim podlaczeniu jest inaczej:] Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez Sithon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...