tburdzy Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 cze, mam taki problem zlozylem komputer (czesci podane w opisie) i mam taki problem wydaje mi sie ze z dyskiem, po instalowaniu windowsa xp wszystko dziala idealnie, a po paru dniach nie wiadomo skad zaczyna sie problem, przy uruchamianiu kompa pokazuje mi sie komunikat ze windows nie moze zlokalizowac folderu system i komputer przestaje ladowac system. Potem musze odnowa formatowac partycje i instalowac windowsa tylko ze za pierwsza proba instalacji polowa plikow nie chce sie skopiowac z cd na hd i musze znowu formatowac partycje potem wszystko podczas instalacji idzie ok windows sie instaluje i po paru dniach znowu nie ma folderu "system". Cd jest ok bo u kumpli wszystkich chodzi a pozatym probowalem inne cd i to samo bylo. Zmienialem tasmy i nawet zasilacz zmienilem ale nic sie nie dzieje. Potrzebuje jakis program do checkdisku najlepiej zeby sie uruchamial przez bootowanie bo ten na cd z windowsem sparawdza mi hd tylko do 50% i koniec... prosze pomozcie, i dzieki za poswiecenie czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigal Son Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 HDD Regenerator. Tworzy bootującą dyskietkę, która naprawia błędy (jak tylko może :) ). Trzeba się jedynie uzbroić w cierpliwość. Mój siostrzeniec skanował tym dysk 80 GB przez dwa dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Zapomniałeś podać co to za dysk:) Ale niezależnie jaki by nie był recepta jest ta sama, na stronie producenta dysku znajdziesz program diagnostyczny (każdy producent ma własny). Ściągnij, utwórz dyskietkę jeśli trzeba (np dla WD jest już narzędzie pod windę i działa:) i przeskanuj nim dysk. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...