Skocz do zawartości
tburdzy

Potrzebny Dobry Checkdisk

Rekomendowane odpowiedzi

cze, mam taki problem zlozylem komputer (czesci podane w opisie) i mam taki problem wydaje mi sie ze z dyskiem, po instalowaniu windowsa xp wszystko dziala idealnie, a po paru dniach nie wiadomo skad zaczyna sie problem, przy uruchamianiu kompa pokazuje mi sie komunikat ze windows nie moze zlokalizowac folderu system i komputer przestaje ladowac system. Potem musze odnowa formatowac partycje i instalowac windowsa tylko ze za pierwsza proba instalacji polowa plikow nie chce sie skopiowac z cd na hd i musze znowu formatowac partycje potem wszystko podczas instalacji idzie ok windows sie instaluje i po paru dniach znowu nie ma folderu "system". Cd jest ok bo u kumpli wszystkich chodzi a pozatym probowalem inne cd i to samo bylo. Zmienialem tasmy i nawet zasilacz zmienilem ale nic sie nie dzieje. Potrzebuje jakis program do checkdisku najlepiej zeby sie uruchamial przez bootowanie bo ten na cd z windowsem sparawdza mi hd tylko do 50% i koniec... prosze pomozcie, i dzieki za poswiecenie czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałeś podać co to za dysk:) Ale niezależnie jaki by nie był recepta jest ta sama, na stronie producenta dysku znajdziesz program diagnostyczny (każdy producent ma własny). Ściągnij, utwórz dyskietkę jeśli trzeba (np dla WD jest już narzędzie pod windę i działa:) i przeskanuj nim dysk.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi