tburdzy Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Mam takie pytanie czy mozna uszkodzic dysk czestym formatowaniem? Zdarzylo mi sie zformatowac dysk z 18 razy w tym roku i chyba mi dysk pada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goździu Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 To raczej niemożliwe przynajmniej u mnie Barracuda 20GB co roku była formatowana około 30 razy.Ma już jakieś trzy latka i chodzi jak przecinak. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwrc Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Możliwe Dysk oddany pewnej osobie z mojej rodziny był formatowany średnio 15x w miesiącu przez rok i padł :P ( u mnie dobrze działał przez 2 lata... przy odawaniu był 100% sprawny) Zapewniam was ze częste formatowanie psuje dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sportmaus Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Mozna uszkodzic dysk - ale tylko jesli sie uzywa TZW. glebokiego formatowania- ( win XP tego nie potrafi) - w nieumiejetny sposob A tak moim zaniem - sa rozne dyski - lecz z mojego doswiadczenia wynika ze - nie jest wzna temperatura - predkosc PCI ITD. - po prostu jak sie trafi marny dysk - to niewarzne jak niebylby ustawiony ( dysk i sysem) to i tak HDDm padnie , albo beada problöemy. Moim zdaniem jesli HDD nie spelnia oczekiwan przedstawionych w specyfikacji - nalezym go wymienic. Chocby dlatego ze - place za taka a nie inna wydaj´nosc itd, itd. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...