Avandrel Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Mam windows XP - i wszystko jasne... :) Nie mogę usunąć filmu z dysku bo pisze że plik jest używany przez inną osobę lub program. co mam zrobić ? Plik NAPEWNO nie jest używany ani pobierany odemnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Zresetuj komputer i potem jeszcze raz sprobuj skasowac ten plik. Dla mnie ta metoda zawsze dzialala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 albo uruchom kompa z dyskietki startowej win98 lub me, i pod dosem odpal norton comandera i usun niepotrzebny plik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Usuń go poleceniem DEL FILM.AVI - napewno zadziała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 pod dosem nazwa jest za długa i jeszcze ma dużo kropek! A zmienic nazwy też nie mogę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 użyj nc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 pod dosem nazwa jest za długa i jeszcze ma dużo kropek! A zmienic nazwy też nie mogęno i co z tego?? jak masz plik np. to_jest_jakis_plik_z_dluga.nazwa.i.kropkami.i.czymkolwiek.sobie.zazyczysz.avi to w dosie ta nazwa jest widziana jako "to_jes~1.avi" czyli pierwsze 6 znakow nazwy, potem tylda i numerek (jezeli nie ma innych plikow o takich samych pierwszych 6 literach to bedzie zawsze 1) i wlasnie to musisz podac jako parametr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 ja przypominam sobie dwa takie wypadki: 1. bitmapa. winda czeka by w małym podglądzie w eksploratorze wyświetlić miniaturkę - wtedy nie da jej się usunąć (trzeba poczekać) 2. plik obsługujący incd - perflib.??? jakoś tak. no i niektóre pliki systemowe (z reguły potrzebne). oczywiście przy pracy w sieci i włączonym udostępnianiu ktoś faktycznie może używać dany plik (ale wtedy mimo wszystko można go wykosić). do rzeczy - jak czegoś nie da się usunąć to może dlatego, żeby sobie nie napi 8O lić w systemie. warto odpalić sprzęta w opcji diagnostycznej (msconfig) i zobaczyć czy dany plik nadal jest. jeżeli nie to warto się zorientować, czy nie ma żywotnego znaczenia dla systemu. aaa, sorki - nie zauważyłem, że chodzi o avika. ale, ale czy do tego nie tyczy się mój pkt. 1 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 ufff juz szukałem na sieci dyskietki startowej do win me, jak sobie przypomniałem że mam windows comandera!!! Problem rozwiązany, ale wielkie dzięki za pomoc!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...