mcfoka Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Jaka jest max. bezpieczna temperatura mostka polnocnego na Abicie IS7? Chlodzi go http://www.cooling.pl/product_info.php/cPa...products_id/454. Przy minimalnych obrotach wszystkich wentylatorow na powierzchni radiatora, przy samym chipsecie, temp. wynosi ok 36stopni przy normalnej pracy. Temperatura podawana przez Aerogate III. No i mam pytanie ile jest max bezpiecznie? Mam gdzies http://4max.pl/default.asp?g=142&gg=19&produkt=988 czy powinienem zmieniac? Dodam ze pod obciazeniem na chipset dmucha jeszcze wentylator z bocznego panelu. Radiator jest w dotyku lekko cieply. Napiszczie prosze czy komp moze tak spokojnie pracowac, bo nie wiem czy sie bawic ze zmienianiem, a jezeli tak to na co? (wolalbym jednak nie) BTW. Temperatura systemu podawana przez MBM to 32stopnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 niczym sie nie przejmuj - temperatura jest miodzio ;) u mnie - na takiej samej plycie - jest 36*C oryginalny wiatrak abita wylaczylem kompletnie, bo mi na nerwy dzialal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 u mnie na standardowym badziewnym radiatorku (asusowym) jest 30 postaw wiatrak na dole obudowy skierowany ku płycie głównej, temp spadnie na NB o pare stropni, na cpu też może spaść :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 hmm. ja sobie zrobilem wlasne chlodzenie i temp nb .. .nie przekracza 30*C :) he he wiedz nie jest tak zle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubik Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 ja na NB mam 42 stopnie w stresie do 52-54 ... i smiga wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...