Skocz do zawartości
Smartek

Jakie Dwie Katody.. ?

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie, od roku mam juz niebieska i mi sie troche znudzilo - tak w ogole to strasznie "zimny" jest ten kolor i chcialbym cos nowego.. z racji, ze ostatnio 'zmontowalem' sobie W/C - chcialbym katode UV [przy okazji pozmienialbym kabelki na UV Reactive], ale boje sie, ze samo UV bedzie dupnie wygladalo - wiec chcialem zrobic mieszanke UV + jeszcze jakis kolor [procz niebieskiego..], myslalem nad czerwonym - co o tym myslicie?

pozdro ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CZerwony powinien byc ok :D :D Ale ja mam teeraz np 2x UV + didu neibieskiem i jakies diody na plycie czerwone. UV samo w sobei swici dosc slabo ale jak masz cos co raguje z uv to jest ok. ja mam wszystkie tasmy zolter i swiaca i sloty na plycie swieca na zotlo aha i jeszcze swiecacy na niebiesko wentylator .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz pod uwage ze czerwona bedzie dawac raczej taki rozowawy kolorek.Uv swieci delikatnie na lekki fiolet.Mysle ze do Uv najlepiej bedzie pasowac wlasnie purpurowa.

Ale to kwestia gustu a o gustach sie nie dyskutuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myślicie o pomyśle wsadzenie 2 katod niebieskich na dół obudowy w kształt L i na górę obudowy 2 katody UV 10 cm jedna obok drugiej ( tak - - )

Oczyscie kable UV, nawet na grafie UV ^^

Bo powoli zbieram się do lekkiego upiększenie budy i chce zaczerpnać Waszej opinii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chce foty Niebieska + czerwona + UV bo sam cos takiego chce meic zeby dodatkowo wykorzystac zalety mobo xD

Ale boje sie ze przez UV wyjdzie paskudny kolor bo sama kombinacja niebieki + czerwien jest b.ladna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie tylko ze ja mam zielen i nie wiem jak to bedzie sie komponowac z niebiskiem UV i czerwienia.

Bo moje diody UV to musialbym podlaczyc ze 20 zeby porty swiecily ;p bo inaczej to tylko jak blisko je podsune to widac efekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja juz nie rozumiem xD Ale jesli chodzi o modding to sie malo znam.

Czy sa katody UV o innym kolorze niz fiolet?

Czym sie rozni katoda ccfl od neonu i uv (?diodowe katody :F ?)

J.w ---> ktore z powyzszym spowoduje UV reactive na portach i kablach UV.

Co moge dostac w niebieskim kolorze (blekit) ccfl/uv/neon/dioda?

Co moge dostac w poramanczowym kolorze a co w czerwonym.

J.w zielen (swieza traFa :F)

Katody "czerwone" sunbeama sa bardziej pomaranczowe.

Edytowane przez Aurora001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja juz nie rozumiem xD Ale jesli chodzi o modding to sie malo znam.

Czy sa katody UV o innym kolorze niz fiolet?

Czym sie rozni katoda ccfl od neonu i uv (?diodowe katody :F ?) 

J.w ---> ktore z powyzszym spowoduje UV reactive na portach i kablach UV.

Co moge dostac w niebieskim kolorze (blekit) ccfl/uv/neon/dioda?

Co moge dostac w poramanczowym kolorze a co w czerwonym.

J.w zielen (swieza traFa :F)

Katody "czerwone" sunbeama sa bardziej pomaranczowe.

1303431[/snapback]

Wiec tak:

Nie, nie ma innej UV niz we fiolecie.. [to jest niewykonalne.., zreszta wystarczy pomyslec UV = ultrafiolet ;)]

katoda ccfl to jest CHYBA zwykla katoda [niebieska, czerwona itd. - do niej tez chyba sie zalicza UV...], a neony

to nic innego jak zwykle rurku z diodami po bokach... - przynajmniej wiekszosc z allegro..

UV Reactive spowoduje TYLKO katoda UV [ultrafioletowa..]

mozesz dostac zwykla katode [ccfl], neon [taki z allegro - czyli z diodami po bokach..], neon z 4max - NEON! nie KATODA!, dioda to takie male cus, swiecace :)

Pomaranczowe sa tylko diody [chyba], wiec mozesz dostac - diody [koszt ~2zl za jedna] i "neon diodowy"...

Z zielenia tak samo j/w, tyle, ze mozesz dostac jeszcze zwykla katode w zieleni [ccfl]...

---

ja mam: neon z 4max [85zl chyba] niebieski i teraz dokupilem KATODY [CCFL] czerwona i UV

i podswietlana podkladke revolteca :)

pojutrze powinno wszystko byc to opisze wrazenia i dam foty!

Jesli jeszcze czegos nie rozumiesz to pisz! Postaram sie w miare mozliwosci i mojej wiedzy pomoc/odpisac

pozdro ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety, sprzedawca nie mial czerwonej katody - odeslal mi za nia pieniadze i wyslal tylko UV + podkladke revolteca :).. musze powiedziec, ze UV mnie rozwalila! Nie wiedzialem, ze mam sloty od mobo UV Reactive ;) - rozpuscilem wklad od markera UV i mam teraz weze fajne :), za jakis tydzien bede mial czerwona i wtedy porobie foty jak takie polaczenie wyglada.. :)

a podkladka wypasiona, w nocy niesamowity efekt [mam ta wersje 7kolorowa] i mycha smiga tez wysmienicie :)

pozdro ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, mam juz czerwona katode :) i w polaczeniu z UV wyglada normalnie, tyle, ze wtedy tylko rzeczy UV Reactive sie swieca, a "fioletowej poswiaty" nie ma :)... szczerze mowiac to wyglad czerwonej katody wgniotl mnie w podloge - super wyglada [revolteca] i wcale nie jest "rozowo"! :)... po wlaczeniu mojej starej katody niebieskiej w ogole jej nie widac - za slaba katoda :|, wiec jak ktos chce moge zrobic zdjecia czerwonej + UV :)

pozdro ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde ;/ troche lipnie do wyglada ale nie wiem why ;/

Ja mam diodowy wentyl niebiski i czerwony i to ladnie wyglada ;/ Moze dlatego tak jest bo to katoda ;(

Dajesz ten niebiski + UV ;/ Mi jeszcze dojdzie zielen portow swiecacych w UV wiec za duzo kolorow wyjdzie :< Juz sam nie wiem.

Jak macie jakies linki podswietlonej DFI NF2 Lanparty to chetnie obejrze bo ciezko cos wysuplac z neta ; |

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi