Aurora001 Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Topic umarl :\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Katody UV i niebieska to złe połączenie - UV zupełnie ginie w świetle niebieskiej bo świeci bardzo słabo w porównaniu do niej. Tak samo z elementami reagującymi na UV - jeśli np. niebieski wiatrak UV jest oświetlony przez światło UV i niebieskie to wogóle nie widac żeby reagował. Ale ogólnie ciesze się że spróbowałem z UV - zostawie ją sobie żeby móc odnajdywac ewentualne wycieki z WC a niebieskie sprzedam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Ej mam pytanko bo widze że są tu ludzie obyci z oświetleniem kompów. Czym różni się zwykła katoda od zimnej. Którą lepiej brać i jakich producentów polecacie? HELP! Z góry dzięki!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Czym różni się zwykła katoda od zimnej. Którą lepiej brać i jakich producentów polecacie? A są jakies inne katody niz zimne? Ja mam dwie niebieskie katody firmy "Sharkoon" Twin Set 2 in 1 (z allegro) i wcale nie są takie zimne, nawet sie grzeją. Musze zmierzyc ich temperature, to powiem dokładniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 wszystkie te nazwy w moim mniemaniu są wynikiem chwytów reklamowych... moje sunbeamy też sie grzeją... może nie tak bardzo.. ale łapiąc je w reke czuć ciepło.. a i bude także lekko podgrzeją... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 to nie chodzi o temperature... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 wiec o co? powiedziec kazdy umi.. gorzej zeby ktoś wytłumaczył... :).. samo słowo katoda ozancza jedną z elektrod która ma coś wspólnego z emisją elektronów (kiedyś maiłęm dawno temu technologie urządzeń elektronicznych - nie pamietam juz...)... i zazwyczaj smo określenie klatoda nie musi oznaczać gorąca.. więc po co pisanie że zimna :).. nie wiem .. być może producenci porównują tą katodę z katoda np w kineskopie telewizizyjnym.. która jest rozżarzona... i zapewne gorąca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 (edytowane) nie mam pojęcia. Może o kolor, albo o tą emisje. Czyli wnioskując, czy jest napisane zimna czy nie to np:. tej samej firmy niczym nie będa się różnić? Poprostu, akurat na kadodach się nie znam a chce jakąś fajną kupić... Edytowane 16 Maja 2005 przez adi_em Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZIR Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 (edytowane) Wzięło się to o ile wiem z następującego nieszczęsnego łańcucha wydarzeń. Anglojęzyczna nazwa to "cold cathode lamp", co oznacza ni mniej ni więcej "lampa z zimną katodą". Po ich pojawieniu się na rynku w Polsce przyjęło się błędne tłumaczenie (a wiadomo jak to z polskimi tłumaczeniami chociażby w przypadku filmów bywa :lol: ) "zimna lampa katodowa" lub w skrócie "zimna katoda" - to już w sumie poniekąd poprawniejsze, ale niestety wszystkim cały ów emiter światła jakim jest ta lampa kojarzy się ze słowem katoda. prof. Miodek pozdrawia :wink: Edytowane 16 Maja 2005 przez NAZIR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 zapodajcie te fotki czerwona, niebieska + uv w jednej budzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 witam zamierzam trzasnac do budy jakies oswietlenie UV, i mam pare pytan: -mam dylemat czy walnac jeden kolor elementów UV czy moze zrobic kolorowo, co bedzie sie lepiej prezentowalo (najlepiej gdyby ktos mial jakies fotki i mi na maila wysłał boss_bielski@wp.pl) -zrobic samo UV, czy moze dodac do tego jeszcze jakis kolorek? (ja wyzej, mile widziane fotki) jeśli ktoś z użytkowiników posiada w swoim kompie oświetlenie UV w różnych combosach to prosiłbym o zaprezentowanie mi go, bo moze mi pomóc w moim dylemacie :] ale głownie to chodzi mi o zdjecia prezentujac Wasze układy oświetleniowe z góry dzieki P.S. jak ktos ma zamiar mnie zje^%#*@ że pełno jest takich tematów, to niech sie zamknie lub uprzejemie zwróci uwage :] pozdrawiam bielski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 ja powiem tak: duzo kolorow = choinka, tandeta i lipa. co do laczenia kolorow to poszukaj w galeriach. ostatnio sie pojawilo troche linkow do takowych. tam mozna sie naogladac polonczen mniej i bardziej tandetnych. poszukaj tu http://www.metku.net/modgallery/ http://www.case-gallery.de/gallery.php?gal...=0&von=1&bis=30 http://www.exclaim.de/gallery_index.php?pa...ir=desc&c=2&r=4 mysle ze znajdziesz to czego szukasz a nawet wiecej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 (edytowane) a ja sie spytam czy ktos widzial w dzialaniu zolte katody? Na przyklad takie. Chodzi mi generalnie jak one swieca, czy jest to zolty taki bardziej jasny cytrynowy czy zolty taki cieply, sloneczny lekko wpadajacy nawet w pomarancz? Bo o znalezieniu swiecacych na zloto nawet nie snie.Buda w srodku jest pomalowana na zloto i chce rozswietlic wnetrze, wiec albo zolte (o ile nie sa cytrynowe) albo biale. Drugie pytane, ktore katody purpurowe polecacie? (zeby to byl taki ciemny fiolet) CoolerMaster, Akasa czy moze Sunbeam? Edytowane 8 Czerwca 2005 przez [TiLt] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 (edytowane) Sorry za OT ale czy ktoś widział farby UV żółte jak te katodki nade mną(hehe, jemioła XXIwieku :D :D :D )bo taką farpkę chcę do środka budy nalać i ew na okno symbol, no i do kompletu żóły barwnik UV(patrzyłem w sklepach nie mają) Edytowane 8 Czerwca 2005 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Nie offtopujcie plz. Byl temat o lakierach uv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 na ostatnich targach we wrocku mieli coś takiego... Weźcie pod uwage że aparat mógł zafałszować lekko niektóre kolory (zdjęcie było robione w zdień o 12 przy pełnym oświetleniu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 :blink: :blink: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 @ PelzaK: co w tych katodach jest niezwyklego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 @Pelzak lepiej powiedz jakiej sa firmy? Sunbeamy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk555 Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Czesc, mam zamiar kupic dwie katody UV, tylko nie wiem jakiej firmy, czy lepsze sa Revolteca czy Sunbeam, a moze innej?? Czy inwerter regulujacy praca katod wydaje jakies dzwieki typu buczenie, czy cos w tym stylu?? Niektore inwertery maja opcje ze katoda moze mrugac w rytm muzyki, czy to nie skruci jej zywotnosci, i czy sie nie uszkodza?? Na jak dlugo wystarcza mi takie katody, tzn. czy szybko sie przepala czy nie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 nic niezwykłego.. ale ktoś tam chciał wiedzieć jaki kolor ma katoda o kolorze żółtym bodajże... no to pokazałem.. wszystkie naraz :lol: jaka firma to nie pamiętam... ja mam w domu sunbeamy już ponad rok czasu i nie narzekam.. świecą ładnie... nie wydają dzwięków.. ino po włączeiu potrzebują chwili żeby się rozgrzać (świecą troche ciemniej.. potem się rozjaśniają) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...