Skocz do zawartości
Becel

Zawiesza Mi Się Chyba Bios. Co Moge Zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki problem, bo parę razy w tygodniu potrafi mi się zawiesić BIOS. Wygląda to tak, że jak włączam przyciskiem on komputer to zapala się dioda czerwona od dysku komputera i świeci się cały czas, a druga dioda zielona się nie zapala. Włącza się też wiatrak w zasilaczu, na płycie mam chłodzenie wodne i wątpię żeby to stanowiło problem, bo mam już je z pół roku a to dopiero od niedawna się dzieje. Napędy CD-ROM też się włączają, ale monitor już nie reaguje jest dalej wyłączony. Włączanie i resetowanie nie pomaga. Muszę przekładać zworkę koło baterii na płycie głównej i znowu ustawić BIOS.

Może w biosie cos źle ustawiam i się to dzieje.

Z góry dzięki za pomoc!

Mam taki sprzęt

Płyta Soltek SL-86SPE-L

Dysk Segate baracuda 7200 SATA

CPU Pentium 4 2,4 HT

Dziękowa Audigy 2 ZS

Ram 2*256 (dual channel)

Grafika Geforce TI 4200 4x

Edytowane przez Becel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłączam się do tematu bo mam problem co prawda inny niż kolega ale dotyczący także BIOSu. Mianowicie jak odłączam komputer od zasilania a później go z powrotem włączam to BIOS mi się samoczynnie resetuje(wcześniej tak nie miałem). Co to może być? Bateria CMOS walnięta czy co? Zmieniłem BIOS na najnowszy(seryjny nie modowany) i to samo. Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi