Becel Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 (edytowane) Witam Mam taki problem, bo parę razy w tygodniu potrafi mi się zawiesić BIOS. Wygląda to tak, że jak włączam przyciskiem on komputer to zapala się dioda czerwona od dysku komputera i świeci się cały czas, a druga dioda zielona się nie zapala. Włącza się też wiatrak w zasilaczu, na płycie mam chłodzenie wodne i wątpię żeby to stanowiło problem, bo mam już je z pół roku a to dopiero od niedawna się dzieje. Napędy CD-ROM też się włączają, ale monitor już nie reaguje jest dalej wyłączony. Włączanie i resetowanie nie pomaga. Muszę przekładać zworkę koło baterii na płycie głównej i znowu ustawić BIOS. Może w biosie cos źle ustawiam i się to dzieje. Z góry dzięki za pomoc! Mam taki sprzęt Płyta Soltek SL-86SPE-L Dysk Segate baracuda 7200 SATA CPU Pentium 4 2,4 HT Dziękowa Audigy 2 ZS Ram 2*256 (dual channel) Grafika Geforce TI 4200 4x Edytowane 25 Lutego 2005 przez Becel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 To napisz co i jak ustawiaszw Biosie, może wtedy coś pomożemy. Zmieniałeś coś ostatnio w kompie? Napisz jak najwięcej informacji. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Podłączam się do tematu bo mam problem co prawda inny niż kolega ale dotyczący także BIOSu. Mianowicie jak odłączam komputer od zasilania a później go z powrotem włączam to BIOS mi się samoczynnie resetuje(wcześniej tak nie miałem). Co to może być? Bateria CMOS walnięta czy co? Zmieniłem BIOS na najnowszy(seryjny nie modowany) i to samo. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Baterie pewnie szlag trafił. Wymień na nową i powinno być OK. Jest to gdzieś opisane, szukajka nie gryzie:) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Becel Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Baterie wymieniłem i dalej to samo. Wezmę zrobie na dniach zdjęcia biosu co jak mam ustawione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 To o baterii było do Carkona, Twój przypadek jak widać jest bardziej skomplikowany. Możesz jeszcze rozebrać kompa na drobne i złożyć jeszcze raz, mzoe gdzieś się kurz dostał i robi zamieszanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 a jaki zasilator :> masz :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Becel Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 A wiec jakos narazie dziala, ale i tak zrobie fotki biosu bo napewno mam tam cos namieszane. Zasilacz ma 300W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 (edytowane) ale jakiej marki ? możliwe że jakiś codeshit, ja bym się bał na czymś takim jechać.. ;] Edytowane 6 Marca 2005 przez aRczii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Becel Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Na naklejce jest wielki napis JNC, więc to chyba jest firma. Ale jak do tej pory zasilacz dawał rade bez problemu to teraz może być przez niego chodź działa dalej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AmFe Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Na 100% zasilacz... B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 w co drugim topicu widze jako przyczyne problemow zasilacz hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...