Skocz do zawartości
marek.t

9800vs6200@6600

Rekomendowane odpowiedzi

do Buzzy:

Wydaje mi sie że z tymi pamięciami 900 to jest błąd!!!???

gpu z GT pamięci też, za 539 zł??!! napewno bląd.

wracam do mojego tematu:

ale taki medion(inny 9800 też) może nowym grom nie wystarczyć starsza technologia i wogóle.

Z drugiej strony jak juz ktoś powiedział gf6600 non-gt nigdy sie nie podkręci do gt a różnica cen radka i gf to u mnie ok. 50zł.

Kurde nie wiem co ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> gf ma jeszcze 2 lata gwary a ten medion 30 dni rozruchowej gwary.

Raczej wezme tego mediona ale co będzie jeśli po 2 mies. mi padnie chyba sie rzuce ze schodów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42825270, wysłałem do kolesia z tej aukcji maila o odblokowywanie potoków i otrzymałem taka odpowiedź:

Ten model co sprzedajemy to karta firmy Sparkle i obecnie mamy przerobiona na 6600 wystarczy program riva tuner 2 15.2 i można w niej odblokowac 4 potoki i wydajnosc wzrasta o ok. 100%. Po licytacji moge wysłać informacje (zrzuty ekranu jak ja przerobic na GF 6600.

Czyli co chyba można ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> jak myslicie? :D

Jak sie nie zmoduje to zpowrotem do gościa karte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie co, przeanalizowałem to wszystko i doszedłem do wniosku że uzbieram sobie kase na 6800LE i ją zmoduję, radek 9800 pro owszem dobry, ale na długo nie wystarczy do gierek, 6200 problemy z modowalnością a 6600 i 6600gt mają tylko 128 bitową szynę pamięci, a więc teraz nie opłaca sę zabardzo kupować tych kart, najlepiej brac 6800le :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marek.t i shark31 powiem tak, miałem athlona 1700jiuhb@166x13.5 czyli 2800, 2x256ddr i 9800se@xt i co sie okazuje, ze gry z anti np 4 i anizo 8 chodziły duzo lepiej, a teraz mam p4 2.8@3.5 2x256ddr i gf6200@6600 i oc, jedynie doom3 lepiej chodzi, a pozatym tak ługo beda chodzic gry na 6600 jak i na 9800pro, choc na 9800 lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram w 100% przedmówce. A Doom III chodził lepiej bo nVidia zabuliła sporo kasy producentom zeby byl zoptymalizowany pod jej karty :D

1300756[/snapback]

Ja bylbym ostrozny z wypowiedziami w tym stylu :rolleyes: To ze karty nVidii leja karty Ati w Doom III wynika z tego ze nVidia ma lepsza wydajnosc w openGL,a Ati olalo te bibliteki i postawilo na DX :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bylbym ostrozny z wypowiedziami w tym stylu :rolleyes:  To ze karty nVidii leja karty Ati w Doom III wynika z tego ze nVidia ma lepsza wydajnosc w openGL,a Ati olalo te bibliteki i postawilo na DX :wink: pozdrawiam

1300821[/snapback]

Wybacz, ale to nie ma AŻ TAKIEGO wpływu na wydajność.

Od początku kod w D3 był pisany pod NV i to jest niepodważalny fakt. Od kiedy gra zaczeła powstawać była marketingowym wabikiem NV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję, że się nie wbije specjalnei w temat - ale skoro ktoś pytał to i tutaj podrzucę linka do artykułu, który ostatnio popełniłem :)

Dziś prezentujemy drugą część – testową. W szranki stanęło 5 kart graficznych z przedziału cenowego od 350 złotych do 700. Przedział cenowy, choć wydawać się może wąski, to oferta producentów jest niezwykle bogata. Obok sztandarowych kart nVidii - GF 6200 oraz 6600 na AGP występują również karty ATI z rodziny 9600 oraz 9800. Wszystkich zainteresowanych odpowiednio już zachęciliśmy, więc zapraszamy dalej :)

Wsyzkto jest tutaj

http://www.egielda.com.pl/?a=10&id=135

Artykuł jest stronicowany (trochę sztucznie, bo strona administracyjna na to nie pozwala), jest też pełna wersja artykułu oraz skrócona dla osób, które chcą na szybkiego się zorientować.

Pozdrawiam i czekam na komentarze, kontruktywne oczywiście :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zwykle Focus swietna robota :wink: No i w koncu doczekalem sie porownania mojego demona wydajnosci z podpisu :lol: Chociaz karta nie nadaje sie do kosza,da sie na niej grac w rozdzialce 1024x768 w ryska i colina na high,niestety w gry FPP takie jak far cry czy half life2 czy mohpa trzeba obnizyc detale na medium ale i tak gry wygladaja powalajaco :wink: No i oczywiscie potwierdzam zerowy o/c pamieci... Ja mam egzemplarz 325/250 podkrecony na 410/255 :mad: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

Jak zwykle Focus swietna robota :wink:  No i w koncu doczekalem sie porownania mojego demona wydajnosci z podpisu :lol: Chociaz karta nie nadaje sie do kosza,da sie na niej grac w rozdzialce 1024x768 w ryska i colina na high,niestety w gry FPP takie jak far cry czy half life2 czy mohpa trzeba obnizyc detale na medium ale i tak gry wygladaja powalajaco :wink: No i oczywiscie potwierdzam zerowy o/c pamieci... Ja mam egzemplarz 325/250 podkrecony na 410/255  :mad: pozdrawiam

1302556[/snapback]

hmmm-wiesz, ja na swoim 9550 (5ns!! :lol: ) gram w colina 2005 na 1024 high i AAx2, a można nawet x4 na podkręconej, a x6 to już "tylko" 14-17fps, ale jak na karte za 250zł to chyba nie źle.

Co do tytułowego pojedynku- 6600 będzie lepszy w niższych rozdzielczościach <1024 bo do takich nie potrzeba dużej przepustowości pamieci, a w wyższych (i szczególnie w wyższych z AA) 9800 będzie bezkonkurencyjny.

Chodzi o to, że sam układ NV43 ma znacznie większą moc obliczeniową niż R360 tylko że jest dławiony przez pamięć...

a jeśli ktoś chce kupić 6200 to chyba tylko PCIe bo AGP się raczej nie modują i gorzej się kręcą :sad: a szkoda- a o tej aukcji 6200@6600 to się nie wypowiem- szkoda słów...gość daje wyraźne znaki, że sie nie moduje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi