shark31 Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 do Buzzy: Wydaje mi sie że z tymi pamięciami 900 to jest błąd!!!??? gpu z GT pamięci też, za 539 zł??!! napewno bląd. wracam do mojego tematu: ale taki medion(inny 9800 też) może nowym grom nie wystarczyć starsza technologia i wogóle. Z drugiej strony jak juz ktoś powiedział gf6600 non-gt nigdy sie nie podkręci do gt a różnica cen radka i gf to u mnie ok. 50zł. Kurde nie wiem co ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> gf ma jeszcze 2 lata gwary a ten medion 30 dni rozruchowej gwary. Raczej wezme tego mediona ale co będzie jeśli po 2 mies. mi padnie chyba sie rzuce ze schodów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 To jest błąd...na górze pisze 6600 a na dole GT :) Ja mam ten sam problem...sam już nie wiem co brać (w podpisie mam 6600 ale nie wiem czy tam zostanie :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinelmo Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Ja się powtorze. Oczywiście ze 9800. Wszystkie da sie podnieść do wartości 9800pro a niektóre nawet do xt :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.t Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42825270, wysłałem do kolesia z tej aukcji maila o odblokowywanie potoków i otrzymałem taka odpowiedź: Ten model co sprzedajemy to karta firmy Sparkle i obecnie mamy przerobiona na 6600 wystarczy program riva tuner 2 15.2 i można w niej odblokowac 4 potoki i wydajnosc wzrasta o ok. 100%. Po licytacji moge wysłać informacje (zrzuty ekranu jak ja przerobic na GF 6600. Czyli co chyba można ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> jak myslicie? :D Jak sie nie zmoduje to zpowrotem do gościa karte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinelmo Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Ta karta nie ma zablokowanych potoków tylko jednostkę TMU. A co do grafiki to lepsze są chyba 6200TC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 1299922[/snapback]Koles odpowiada wymijająco aby pozniej nie odpowiadac za ewentualne niemodowalne modele.. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.t Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 wiecie co, przeanalizowałem to wszystko i doszedłem do wniosku że uzbieram sobie kase na 6800LE i ją zmoduję, radek 9800 pro owszem dobry, ale na długo nie wystarczy do gierek, 6200 problemy z modowalnością a 6600 i 6600gt mają tylko 128 bitową szynę pamięci, a więc teraz nie opłaca sę zabardzo kupować tych kart, najlepiej brac 6800le :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 A czemu maiłby r9800 nie starczyć na długo? Nie jest bynajmniej przestarzały technologicznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 marek.t i shark31 powiem tak, miałem athlona 1700jiuhb@166x13.5 czyli 2800, 2x256ddr i 9800se@xt i co sie okazuje, ze gry z anti np 4 i anizo 8 chodziły duzo lepiej, a teraz mam p4 2.8@3.5 2x256ddr i gf6200@6600 i oc, jedynie doom3 lepiej chodzi, a pozatym tak ługo beda chodzic gry na 6600 jak i na 9800pro, choc na 9800 lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinelmo Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Popieram w 100% przedmówce. A Doom III chodził lepiej bo nVidia zabuliła sporo kasy producentom zeby byl zoptymalizowany pod jej karty :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Popieram w 100% przedmówce. A Doom III chodził lepiej bo nVidia zabuliła sporo kasy producentom zeby byl zoptymalizowany pod jej karty :D 1300756[/snapback] Ja bylbym ostrozny z wypowiedziami w tym stylu :rolleyes: To ze karty nVidii leja karty Ati w Doom III wynika z tego ze nVidia ma lepsza wydajnosc w openGL,a Ati olalo te bibliteki i postawilo na DX :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinelmo Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 No to może też ma jakiś wplyw ale ogólnie wiadomo że ta gra jest zoptymalizowana pod nv. Podobnie jak HL2 jest zoptymalizowany pod ATi ;) Nawet SLi nie wykorzystuje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Ja bylbym ostrozny z wypowiedziami w tym stylu :rolleyes: To ze karty nVidii leja karty Ati w Doom III wynika z tego ze nVidia ma lepsza wydajnosc w openGL,a Ati olalo te bibliteki i postawilo na DX :wink: pozdrawiam 1300821[/snapback] Wybacz, ale to nie ma AŻ TAKIEGO wpływu na wydajność. Od początku kod w D3 był pisany pod NV i to jest niepodważalny fakt. Od kiedy gra zaczeła powstawać była marketingowym wabikiem NV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Mam nadzieję, że się nie wbije specjalnei w temat - ale skoro ktoś pytał to i tutaj podrzucę linka do artykułu, który ostatnio popełniłem :) Dziś prezentujemy drugą część – testową. W szranki stanęło 5 kart graficznych z przedziału cenowego od 350 złotych do 700. Przedział cenowy, choć wydawać się może wąski, to oferta producentów jest niezwykle bogata. Obok sztandarowych kart nVidii - GF 6200 oraz 6600 na AGP występują również karty ATI z rodziny 9600 oraz 9800. Wszystkich zainteresowanych odpowiednio już zachęciliśmy, więc zapraszamy dalej :) Wsyzkto jest tutaj http://www.egielda.com.pl/?a=10&id=135 Artykuł jest stronicowany (trochę sztucznie, bo strona administracyjna na to nie pozwala), jest też pełna wersja artykułu oraz skrócona dla osób, które chcą na szybkiego się zorientować. Pozdrawiam i czekam na komentarze, kontruktywne oczywiście :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Jak zwykle Focus swietna robota :wink: No i w koncu doczekalem sie porownania mojego demona wydajnosci z podpisu :lol: Chociaz karta nie nadaje sie do kosza,da sie na niej grac w rozdzialce 1024x768 w ryska i colina na high,niestety w gry FPP takie jak far cry czy half life2 czy mohpa trzeba obnizyc detale na medium ale i tak gry wygladaja powalajaco :wink: No i oczywiscie potwierdzam zerowy o/c pamieci... Ja mam egzemplarz 325/250 podkrecony na 410/255 :mad: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Jak zwykle Focus swietna robota :wink: No i w koncu doczekalem sie porownania mojego demona wydajnosci z podpisu :lol: Chociaz karta nie nadaje sie do kosza,da sie na niej grac w rozdzialce 1024x768 w ryska i colina na high,niestety w gry FPP takie jak far cry czy half life2 czy mohpa trzeba obnizyc detale na medium ale i tak gry wygladaja powalajaco :wink: No i oczywiscie potwierdzam zerowy o/c pamieci... Ja mam egzemplarz 325/250 podkrecony na 410/255 :mad: pozdrawiam 1302556[/snapback] hmmm-wiesz, ja na swoim 9550 (5ns!! :lol: ) gram w colina 2005 na 1024 high i AAx2, a można nawet x4 na podkręconej, a x6 to już "tylko" 14-17fps, ale jak na karte za 250zł to chyba nie źle. Co do tytułowego pojedynku- 6600 będzie lepszy w niższych rozdzielczościach <1024 bo do takich nie potrzeba dużej przepustowości pamieci, a w wyższych (i szczególnie w wyższych z AA) 9800 będzie bezkonkurencyjny. Chodzi o to, że sam układ NV43 ma znacznie większą moc obliczeniową niż R360 tylko że jest dławiony przez pamięć... a jeśli ktoś chce kupić 6200 to chyba tylko PCIe bo AGP się raczej nie modują i gorzej się kręcą :sad: a szkoda- a o tej aukcji 6200@6600 to się nie wypowiem- szkoda słów...gość daje wyraźne znaki, że sie nie moduje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...