Skocz do zawartości
f512

Intel Celeron 2200mhz

Rekomendowane odpowiedzi

wczoraj u kuzynki instalowałem system od nowa bo "za wolno" chodizł jej komp

ktoś wcisnął jej strasznego grata moim zdaniem a mianowicie:

intel celeron 4a 2200MHz

Asrock M266A na VIA VT8751(a) PMM 266 Pro SAvage DDR

grafika ZINTEGROWANA S3 32MB

VIA AC'97 2 kanałowy

samsung 80GB 5400RPM

LG 52/24/52

LG DVD 16/48

256 DDR

w obudowie codegena z zas 300W

jedynie fajny monitor bo 17 LCD filipka

przed instalacją chodził jak średni orozpędzony ślimak a po instalacji chodził jak galopujący żółw

na teście EVEREST HE test odczytu z pamięci wypadł 623MB/sek CZYLI GORZEJ niż PIII 700MHz czy celeron 900

jestem raczej laikiem w sprawach komuterowych więc jak ktoś wie jak przyspieszyć to "coś" to dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy "wcisnał" to sie okaze jak napiszesz ile kuzynka za to "cudo" zaplacila?? ;)

a co do przyspieszenia:

1. jezeli ram jest puszczony synchronicznie to ustaw mu wyzsze taktowanie

2. sprobuj wyostrzyc timingi na pamieciach

3. krec proca ile sie da :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 lata temu kupiłem C2,4, 256 DDR(400), 80GB WD, GeForce FX5200, LG 48x24X48, płytka MSI i865P +obudowa za 150 zł z zasilaczem Codegen 300W i wyniosło mnie 2400 zł :P więc chyba jednak wcisneli jej strasznego grata :P

jedyne co w celeronach dobre to to że się dobrze kręcą i mają niskie temperatury :P osobiście nie polecam chociaż sam narazie takiego procka mam (do maja :D) Pozdrawiam :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaistalowales VIA 4-in-1 driver po reinstalce Windowsa?

Ten procek wraz z ta plyta to demon predkosci niestety nie bedzie...

1297533[/snapback]

tak windows xp + service pack2 i te sterowniki VIA 4-in-1 driver

moj athlon 1,0 wydaje sie byc demonem szybkosci przy tym "cudzie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:P Athlon jest demonem prędkości przy tym :P rozwój celerona zatrzymał się wraz z wejściem na rynek PII :P tak mi się wydaje bo PIII jest już lepszy wydajnościowo.... szkoda że nie zrobili żadnego P3 powyżej 2 Ghz co najmniej :P ludzie nie musieliby męczyć sie na tym badziewiu i nie musieliby wydawać majątku na P4 :P ewentualnie są jeszcze Semprony ale.... to AMD a ja jestem tradycjonalistą :P od zawsze w domu rządził Intel :P

Więc co tu dużo gadać.... CELERON JEST NAJGORSZYM PROCESOREM JAKI WYNALEZIONO :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:P Athlon jest demonem prędkości przy tym :P rozwój celerona zatrzymał się wraz z wejściem na rynek PII :P tak mi się wydaje bo PIII jest już lepszy wydajnościowo.... szkoda że nie zrobili żadnego P3 powyżej 2 Ghz co najmniej :P ludzie nie musieliby męczyć sie na tym badziewiu i nie musieliby wydawać majątku na P4 :P ewentualnie są jeszcze Semprony ale.... to AMD a ja jestem tradycjonalistą :P od zawsze w domu rządził Intel :P

Więc co tu dużo gadać.... CELERON JEST NAJGORSZYM PROCESOREM JAKI WYNALEZIONO :P

1298183[/snapback]

na pocieszenie powiem ci, ze CYRIX jest jeszcze gorszy ;)

natomiast celeron D jest juz calkiem spoko!! - zupelnie nowa jakosc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi