f512 Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 wczoraj u kuzynki instalowałem system od nowa bo "za wolno" chodizł jej komp ktoś wcisnął jej strasznego grata moim zdaniem a mianowicie: intel celeron 4a 2200MHz Asrock M266A na VIA VT8751(a) PMM 266 Pro SAvage DDR grafika ZINTEGROWANA S3 32MB VIA AC'97 2 kanałowy samsung 80GB 5400RPM LG 52/24/52 LG DVD 16/48 256 DDR w obudowie codegena z zas 300W jedynie fajny monitor bo 17 LCD filipka przed instalacją chodził jak średni orozpędzony ślimak a po instalacji chodził jak galopujący żółw na teście EVEREST HE test odczytu z pamięci wypadł 623MB/sek CZYLI GORZEJ niż PIII 700MHz czy celeron 900 jestem raczej laikiem w sprawach komuterowych więc jak ktoś wie jak przyspieszyć to "coś" to dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 czy "wcisnał" to sie okaze jak napiszesz ile kuzynka za to "cudo" zaplacila?? ;) a co do przyspieszenia: 1. jezeli ram jest puszczony synchronicznie to ustaw mu wyzsze taktowanie 2. sprobuj wyostrzyc timingi na pamieciach 3. krec proca ile sie da :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f512 Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 w zeszły roku za samą jednostkę cos koło 2000 pln .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boss87 Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 2 lata temu kupiłem C2,4, 256 DDR(400), 80GB WD, GeForce FX5200, LG 48x24X48, płytka MSI i865P +obudowa za 150 zł z zasilaczem Codegen 300W i wyniosło mnie 2400 zł :P więc chyba jednak wcisneli jej strasznego grata :P jedyne co w celeronach dobre to to że się dobrze kręcą i mają niskie temperatury :P osobiście nie polecam chociaż sam narazie takiego procka mam (do maja :D) Pozdrawiam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 w zeszły roku za samą jednostkę cos koło 2000 pln .... 1297026[/snapback] hmm... no "wcisnal" to jest bardzo delikatnie powiedziane... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eneariel Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Zaistalowales VIA 4-in-1 driver po reinstalce Windowsa? Ten procek wraz z ta plyta to demon predkosci niestety nie bedzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitz Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 (edytowane) To mało powiedziane. Ja półtora roku temu kupiłem Celka 2.5 box, 256 MB, GF 440 MX, jeden dysk 40 GB, zasilacz, cdrw, buda za 1600 zł Edytowane 25 Lutego 2005 przez nitz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f512 Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Zaistalowales VIA 4-in-1 driver po reinstalce Windowsa? Ten procek wraz z ta plyta to demon predkosci niestety nie bedzie... 1297533[/snapback] tak windows xp + service pack2 i te sterowniki VIA 4-in-1 driver moj athlon 1,0 wydaje sie byc demonem szybkosci przy tym "cudzie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boss87 Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 :P Athlon jest demonem prędkości przy tym :P rozwój celerona zatrzymał się wraz z wejściem na rynek PII :P tak mi się wydaje bo PIII jest już lepszy wydajnościowo.... szkoda że nie zrobili żadnego P3 powyżej 2 Ghz co najmniej :P ludzie nie musieliby męczyć sie na tym badziewiu i nie musieliby wydawać majątku na P4 :P ewentualnie są jeszcze Semprony ale.... to AMD a ja jestem tradycjonalistą :P od zawsze w domu rządził Intel :P Więc co tu dużo gadać.... CELERON JEST NAJGORSZYM PROCESOREM JAKI WYNALEZIONO :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 :P Athlon jest demonem prędkości przy tym :P rozwój celerona zatrzymał się wraz z wejściem na rynek PII :P tak mi się wydaje bo PIII jest już lepszy wydajnościowo.... szkoda że nie zrobili żadnego P3 powyżej 2 Ghz co najmniej :P ludzie nie musieliby męczyć sie na tym badziewiu i nie musieliby wydawać majątku na P4 :P ewentualnie są jeszcze Semprony ale.... to AMD a ja jestem tradycjonalistą :P od zawsze w domu rządził Intel :P Więc co tu dużo gadać.... CELERON JEST NAJGORSZYM PROCESOREM JAKI WYNALEZIONO :P 1298183[/snapback] na pocieszenie powiem ci, ze CYRIX jest jeszcze gorszy ;) natomiast celeron D jest juz calkiem spoko!! - zupelnie nowa jakosc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...