peejay71 Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 (edytowane) Witam, Stoje przed kwestia wyboru na jaki procesor zmienic mojego XP1700@2600 (i czy zmieniac warto?). Calosc dziala na Epoxie 8RDA3+. Mimo bardzo mocnej karty (X800XT PE) podczas gry w Counter Strike Source pojawiaja sie irytujace zaciecia (bez wiekszego zwiazku z rodzielczoscia i ustawieniami grafiki). Jednoczesnie w konsoli widze "performace warnings" - stad moje podejrzenie padlo na niewydolny momentami procesor..... Poki co nie chce zmieniac platfoprmy na 64.....chcialbym ew. tylko wymienic procesor...w koncu plyte juz jakis czas temu wymienilem, zgodnie z sugestiami z tego forum z reszta......:) Zatem mam nastepujace pytania: 1. Czy warto przesiadac sie z XP1700@2600 na inny procesor - czyli czy w CS:Source bedzie ta zmiana widoczna? 2. Jesli warto sie przesiadac - co wybrac? a) Sempron 3000+? B) Barton 2500 Mobile? c) inne sugestie? dzieki za pomoc! pozdr, pj Edytowane 25 Lutego 2005 przez peejay71 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 zmienic fsb na 200 albo wiecej i przetestowac platforme ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peejay71 Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 niestety najwyzsze fsb, na ktorym mi to dziala stabilnie to 186 i to przy podniesionym napieciu do 1.6 :( to miedzy innymi byl element znaczacej frustracji, kiedy wreszcie zamontowalem nowa plyte i procek nie chcial ruszyc za zadne skarby na fsb 200 od tego czasu mysle o zmianie, a skoki w CS:Source po wydaniu na karte graficzna 2000 zl potrafia byc dosyc irytujace ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 ja bym nie wymienial odlozyl bym wiecej kaski i przesiadl sie na amd 64 :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peejay71 Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 ok - chyba jednak faktycznie lepiej przesiasc sie na Athlona 64 - nie ma co kombinowac :) skoro tak - jak rozumiem optymalnym (cena/wydajnosc/podkrecanie) wyborem bedzie 3000+ (winchester)? Jaka do tego plyta? Czy jesli wezme Gigabyte GA-K8NS-939 nVidia nForce3 Ultra bedzie ok? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...