Skocz do zawartości
smoQfelinskiego

Mam Maly Problem Z Kompem Resetuje Sie

Rekomendowane odpowiedzi

dziendobry mialem problem ze starym komputerem ze mi sie resetowal ale nieprzejmowalem sie bo wiedzialem ze i tak kupuje nowego ale nowy tez sie resetuje :angry: niewiem czy czasem nie wien albo dysku albo monitora ..monitor medion lcd 17 flatron ...mam zalozona nowa plyte glowna msi karte graficzna fx5200 i procak celerona 1.7 ramy 512 na ddrprosze o odpw czym moze bys problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki masz zasilacz?? Bo to jest podstawowe pytanie przy takich wymianach. Miernik do rączki, obciąż kompa Prime 95 i mierz.

Druga możliwośc to chłodzenie, sprawdz temperatury w stresie.

Czekamy na więcej info jak wszystko przebadasz.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co wszyscy sie na ten zasilacz uparli to ja nie wiem... :blink: przecież komp może mu sie restować także przez uszkodzony RAM, płyte główną...a przeciez jego komp jakis mocarny nie jest, celek 1,7 i fx5200 to i codegen 300 uciagnie chyba ze jest uszkodzony...i nie piszcie ludziom zeby wzieli miernik w łape i zaczeli obciazac kompa primem, bo z tego co widze ten koles zbytnio pojęcia o kompach nie ma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i codegen 300 uciagnie chyba ze jest uszkodzony...i nie piszcie ludziom zeby wzieli miernik w łape i zaczeli obciazac kompa primem, bo z tego co widze ten koles zbytnio pojęcia o kompach nie ma...

1297379[/snapback]

A gdzie widzisz ze on napisal ze to codegen????, oczywiscie, zgodze sie z toba ze przyczyn moze byc duzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperatury chyba w normie, ale to pewnie jest Idlem chociaż co to jest to aux to nie mam pojęcia. Zmierz jeszcze jak komp będzie pod dużym obciążeniem (Prime95, CPUburn albo jakiś inny wygrzewacz, znajdziesz bez problemu w sieci).

Czym mierzyłeś temp? Ściągnij Speed-fan albo Everest i podaj jeszcze napięcia na linii +5V i +12V.

Powiedz nam jeszcze co jest napisane na nalepce na zasilaczu.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi