Skocz do zawartości
Misyo

Wc Rev. 2.0 By Misyo

Rekomendowane odpowiedzi

Zamawiam ABB. Napisze tylko maila do kolesia co by mi doradził które ;-)

W związku z tym, iź postanowiłem wreszcie pochować te kable itd rozebrałem całego kompa ;-)

Ale, że zajmuje mi to już "trochę" za długo... przytargałem 2giego kompa z pracy. Zwykły celek 2.4 z boxowym wentylem, zintegrowaną grafą i zasilaczem z jednym wentylem.... JEZUUU JAKIE TO GŁOŚNE!!! ;> Czasami warto wziąć do domu coś AC. Coby porównanie mieć ;>

Przy przebudowie postanowiłem przejść na SM10. Ludzie ile to pierdzielenia. Nie wiem co mnie tknęło. Pierwsze spostrzeżenia: Przy skręcanych jest 5 razy więcej roboty niż przy choinkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy SK jest masakra. Wczoraj składałem pierwsze moje WC na tym i ręce opadają poprostu. Bez kleszczy albo klucza ani rusz :?

Jedna pociecha że ładnie wygląda i jak się dokręci to nie ma ch** żeby sprzeciekało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy SK jest masakra. Wczoraj składałem pierwsze moje WC na tym i ręce opadają poprostu. Bez kleszczy albo klucza ani rusz :?

Jedna pociecha że ładnie wygląda i jak się dokręci to nie ma ch** żeby sprzeciekało :)

Owszem bezpiueczniejszego łączenia króćcy z wężami nie ma chyba.

Problematyczne tez to jest w pewnym stopniu, bo nie wszystkie węże mają ścianki podobnej grubości. Im cieńsze tym lepsze dla SK. Moje mają 1.5mm grubości i musiałem końcówki smarowac płynem do zmywania zeby był lepszy poślizg ... no i jakoś to poszło, bo nakręcanie SK na nowe i suche węże to może być męczące.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 8/1.5 marki GODMAR do benzyny i oleju :D

Wszystko ładnie się nałożyło tylko dokręcanie było poprostu %*^$&

Ale choćbym lekko dokręcił to też nie będzie cieknąć, a jak miałem lekko dokręcone cybanty na Abadonie to kapało co jakis czas :? Musiałem na chama dokręcać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie sie zastanawiam czy dokręcać do końca. Generalnie klucz 17stka i 15 podejść by uzyskac pełen obrót.... niezachęca ;>

Kurcze ale śmiesznie wyglądają te węże 8/10 ;> w BigTowerze po prostu ich nie ma ;>

Teraz mam problem z pompką, nie wiem gdzie ją zainstalować i jak. Eheim 1250. Chłodnica poszła na front z kroćcami u góry. Macie jakiś pomysł? Chyba ją wogóle sprzedam. Jast za silna jak na taki standardowy układ jaki mam teraz....

P.S: co myślicie o podwieszeniu pompki na dwóch cieniutkich kabelkach?

Edytowane przez Misyo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Trochę zmian. Wyleciał Eheim 1250 i pojawił sie Laing Dcc. Zanim pokaże cały układ jak teraz to wygląda muszę rozwiązać kilka problemów. Pierwsza sprawa niecierpiąca zwłoki to jak przejść z BIPa2 z metalowymi któćcami i wężami 10/12 na 8/10. Naciągnąć fizycznie nie idzie.

http://www.gawex.pl/iceluck/bob/ch%b3odnica.jpg

Tu jest coś fajnego ale za 25zika mogę to mieć... kurcze 50zł trochę za drogo ;P

http://www.webshop-innovatek.de/assets/s2d...43e0d38c14.html

Edytowane przez Misyo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi