Misyo Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zamawiam ABB. Napisze tylko maila do kolesia co by mi doradził które ;-) W związku z tym, iź postanowiłem wreszcie pochować te kable itd rozebrałem całego kompa ;-) Ale, że zajmuje mi to już "trochę" za długo... przytargałem 2giego kompa z pracy. Zwykły celek 2.4 z boxowym wentylem, zintegrowaną grafą i zasilaczem z jednym wentylem.... JEZUUU JAKIE TO GŁOŚNE!!! ;> Czasami warto wziąć do domu coś AC. Coby porównanie mieć ;> Przy przebudowie postanowiłem przejść na SM10. Ludzie ile to pierdzielenia. Nie wiem co mnie tknęło. Pierwsze spostrzeżenia: Przy skręcanych jest 5 razy więcej roboty niż przy choinkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Przy SK jest masakra. Wczoraj składałem pierwsze moje WC na tym i ręce opadają poprostu. Bez kleszczy albo klucza ani rusz :? Jedna pociecha że ładnie wygląda i jak się dokręci to nie ma ch** żeby sprzeciekało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Przy SK jest masakra. Wczoraj składałem pierwsze moje WC na tym i ręce opadają poprostu. Bez kleszczy albo klucza ani rusz :? Jedna pociecha że ładnie wygląda i jak się dokręci to nie ma ch** żeby sprzeciekało :) Owszem bezpiueczniejszego łączenia króćcy z wężami nie ma chyba. Problematyczne tez to jest w pewnym stopniu, bo nie wszystkie węże mają ścianki podobnej grubości. Im cieńsze tym lepsze dla SK. Moje mają 1.5mm grubości i musiałem końcówki smarowac płynem do zmywania zeby był lepszy poślizg ... no i jakoś to poszło, bo nakręcanie SK na nowe i suche węże to może być męczące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Ja mam 8/1.5 marki GODMAR do benzyny i oleju :D Wszystko ładnie się nałożyło tylko dokręcanie było poprostu %*^$& Ale choćbym lekko dokręcił to też nie będzie cieknąć, a jak miałem lekko dokręcone cybanty na Abadonie to kapało co jakis czas :? Musiałem na chama dokręcać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) No właśnie sie zastanawiam czy dokręcać do końca. Generalnie klucz 17stka i 15 podejść by uzyskac pełen obrót.... niezachęca ;> Kurcze ale śmiesznie wyglądają te węże 8/10 ;> w BigTowerze po prostu ich nie ma ;> Teraz mam problem z pompką, nie wiem gdzie ją zainstalować i jak. Eheim 1250. Chłodnica poszła na front z kroćcami u góry. Macie jakiś pomysł? Chyba ją wogóle sprzedam. Jast za silna jak na taki standardowy układ jaki mam teraz.... P.S: co myślicie o podwieszeniu pompki na dwóch cieniutkich kabelkach? Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez Misyo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 (edytowane) Witam Trochę zmian. Wyleciał Eheim 1250 i pojawił sie Laing Dcc. Zanim pokaże cały układ jak teraz to wygląda muszę rozwiązać kilka problemów. Pierwsza sprawa niecierpiąca zwłoki to jak przejść z BIPa2 z metalowymi któćcami i wężami 10/12 na 8/10. Naciągnąć fizycznie nie idzie. http://www.gawex.pl/iceluck/bob/ch%b3odnica.jpg Tu jest coś fajnego ale za 25zika mogę to mieć... kurcze 50zł trochę za drogo ;P http://www.webshop-innovatek.de/assets/s2d...43e0d38c14.html Edytowane 19 Maja 2006 przez Misyo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Naciągnąć fizycznie nie idzie.Nie ma rzeczy niemożliwych. Zaplniczka w łape. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Heh no perspektywa 50zika na pewno doda mi mocy przy naciąganiu ;D Właśnie zamówiłem jeszcze coś takiego: http://www.alphacool.de/xt/advanced_search...?keywords=13701 Pompeczka pójdzie w zatoke 3.5 cala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...