Hetman Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Zacznę od potrzeb: Interesuje mnie dźwięk przestrzenny (eax i takie tam duperele) w GRACH (głównie cs i source) na SŁUCHAWKACH STEREO. Głośników nie będę do tego wykorzystywał, słuchawki mam więcej niż dobre :D i chciałbym z nich jeszcze trochę wyciągnąć :) . Karty Creative Labs są trzy: soundblaster live24 usb soundblaster audigy2 nx soundblaster extigy Czy one się czymś dla mnie różnią? Z opisu producenta wynika, że mogą w zasadzie to samo (te same eaxy). Różnica s/n 2dB nie jest dla mnie ważna, biorąc pod uwagę jakość dźwięku w grach i tak jej nie usłyszę. Niestety pcm2702 odpada i rozwiązania innych firm raczej też. Chyba, że ktoś zna jakiś świetny softowy emulator 3d :) (wtedy bez wahania robię pcm2702)? Rozwiązania tylko na usb; pci i inne wynalazki mnie nie interesują. Prośba też o jakiś sensowny opis, co jest dla mnie punktem zaczepienia 3d->stereo u creativa, ich specyfikacje są nieczytelne. Chciałem się też dowiedzieć jak wypadają z wersjami pci :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 (edytowane) Ja dołączam się do prośby. I mam jeszcze jedno pytanie. Jak wygląda sprawa użycia zasobów CPU w porównaniu do odpowiedników na PCI. EDIT: Komentarz stąd http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9475# kupilem, dziala, cacy. :) zalety: jako ze to zewnetrzna karta, to brak gigantycznych zaklocen/szumow ktore wystepuja w kartach zintegrowanych.. karta wymaga szybkiego komputera, potrafiącego obsługiwać usb 2.0, do dołączonego pilota można z netu ściągnąć darmowe oprogramowanie pozwalające go dostosować do obsługi dowolnej aplikacji, np. allplayer'a. karta prezentuje sie fantastycznie, odczuwalna poprawa jakości. minusik za to ze czesc efektow EAX ktore normalne audigy 2 przetwarzaja hardware'owo - audigy2nx emuluje programowo za pomoca procesora komputera - stad wiekszy o ok. 5% CPU usage.. ogolnie polecam osobom z dobrymi glosnikami. lol, omijać z daleka. Edytowane 27 Lutego 2005 przez piaskoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...