Skocz do zawartości
grzybu

SKAD BIERZECIE MIEDŹ

Rekomendowane odpowiedzi

polecam sklepy z metalami kolorowymi, bądź profilami z takowych metali. Ewentualnie można szukać w sklepach dla elektryków, bo oni sztaby miedziane w szafach rozdzielczych.

Spróbuj (mi się nie chce :mrgreen: ) zapuścić www.pkt.pl i www.pf.pl i tam poszukać w swoim mieście.

Pozdrawiam

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do miedzi to mam znajomego który ma skup :)) odłożył dla mnie ostatnio szynę miedziną 8,5 cm x 1 cm długie na 2 metry :)) i teraz właśnie tworzę 2 częsciowy blok uszczelniany oringiem :)) zastanawiam się czy górę zrobić z aluminium i pokryć porządną farbą. Problem to zdobycie zacisków do węża :((. jak macie jakieś rozwiązania to proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem to zdobycie zacisków do węża :((. jak macie jakieś rozwiązania to proszę o pomoc.

Widzisz a mój odzew na forum co do utworzenia działu gdzie co można kupić upadł.

Końcówki jako przedłużki mosiężne do węży są w każ dym hipermarkecie budowlanym. Praktiker, OBI, Castorama itp.

Koszt koło 4zł za jedną przedłużke przecinasz na pół przypiłujesz i już gotowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki :)) to już coś wiem :)) ale zamontuję je w ostateczności. poszukuję innych złączek. Mam na myśli takie jakie są zamontowane blokach firmy NEXT-COOL chromowane z nakrętką mocującą wąż.

Widziałem takie w niemieckim sklepie internetowym więc i gdzieś u nas powinny być w sprzedaży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi