idpt Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Witam przeczytałem chyba wszystkie posty i nie znalazłem rozwiązania a więc tak mam płyte gigabyte ga-8knxp system windows xp sp1 1 dysk twardy barracuda podzielony na trzy partycje 2 maxtor sata którego właśnie kupiłem i tu problem dysk widać w menadżeże użądzeń ale nie widać w mój komputer wgrałem stery z dyskietki i nic prosze o pomoc co mam zrobić bios itd prostym językiem co bym zrozumiał Z góry dziękuje za pomoc :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x-men Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 a wgrałes stery od sata??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idpt Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 tak i przy dalszej instalacji nie było go widać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 (edytowane) brat se wlasnie kupil kompa z dyskiem sata i ma taki sam problem. tzn. zainstalwal stery a przy instalacji windowsa lipa :mur: :sad: Edytowane 26 Lutego 2005 przez dzik86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0m3t4 Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Przy instalacji win xp f6 i podajemy dyskietke ze sterami. Mysle ze problem tkwi w dobraniu odpowiednich sterów. Ja trenowalem ten temat z plyta NF7-S i wybralem sterowniki Silikon 3112 o ile sie nie myle, przy pomocy innych instalator win xp nie widzial dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekmar1 Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 jak masz podkręconego proca to sprubuj ustawień standardowych . Powinien go zobaczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 (edytowane) hmm a moze w biosie masz sata wyłaczone ?? na tym GB trza przestawic takie cuś w biosie by startował z dyskow na SATA - standardowo ma ustawione ATA z tego co pamiętam... Edytowane 29 Września 2005 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomalix Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 dysk widać w menadżeże użądzeń ale nie widać w mój komputer 1297828[/snapback] Jeżli to dysk nowy (nie formatowany wcześniej) to należy go wpierw zainicjować. Narzędzia administracyjne/Zarządzanie komputerem/Zarządzanie dyskami Powinien tam być ten dysk, jeżeli jest to bedzie na nim mała ikonka (taka sama jak zakaz wjazdu :lol:). Dajemy na dysku tam gdzie ta ikonka prawy myszki i nastepnie "Zainicjuj dysk", a potem po prawej stronie gdzie pisze nie podzielono też dajemy prawy myszki i tworzymy partycje. Potem już powinien pojawic się w Mój komputer. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Przede wszystkim jak dysk jest nowy to musisz na nim utworzyć partycję. Jeśli jest w 'Menadzerze Zadań' to jest dobrze. Po prostu nie utworzyłeś partycji - i 'Mój komputer' nie ma czego czytać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...