cyganos king Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 a tak na marginesie to ja nie dałbym fotki mojej dziewczyny komuś z netu do obróbki :D kto wie jakie zdjęcia można by potem znaleźć :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docxxx Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 (edytowane) Piotrek_r1 uzyczyl mi zdjecia. ########## Przed korekcja ########## ########## Po korekcji ########## Co wy na to? :unsure: (kurka, teraz tak patrze i w programie graficznym zdjecie wygla na bardziej zywe, nasycone. Moze u Was bedzie wygladac troszeczke lepiej (monitor) :mur: ) Edytowane 2 Listopada 2005 przez docxxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_r1 Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 zajebiscie ci to wysło ale mi chodziło o zrobienie tapetki :P mugłbys tych fotek na frum bezposrednio nie umieszczac , bo obawiam sie ze zdjecie moze sie pojawic na fotka pl i innych podobnych serwisach dlatego na pw ci wysyłałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Piotrek_r1 uzyczyl mi zdjecia. (kurka, teraz tak patrze i w programie graficznym zdjecie wygla na bardziej zywe, nasycone. Moze u Was bedzie wygladac troszeczke lepiej (monitor) :mur: ) 1734287[/snapback] imo trochę przesadziłeś z tym plastikiem, ale może być, wrzuć teraz do fotka.pl lub randki.o2 :lol2: mam pomysł na tapetę coś w tym stylu http://www.ksymena.pl/archiwum/star%20wars%20vader.jpg :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docxxx Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Cyganos king, to nie jest plastik, to ociera sie juz o profesjonalna korekcje zdjecia. Czytasz CKM/Playboya/Maxima? Widziales te wszystkie zdjecia dziewczyn? To jest wlasnie to samo... hmm... w sumie... plastik:) Piotrek, przepraszam. Wieczorem usune te fotki. Masz racje, najpierw powienieniem Ciebie zapytac czy moge je tutaj wrzucic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) Cyganos king, to nie jest plastik, to ociera sie juz o profesjonalna korekcje zdjecia. Czytasz CKM/Playboya/Maxima? Widziales te wszystkie zdjecia dziewczyn? To jest wlasnie to samo... hmm... w sumie... plastik:) Piotrek, przepraszam. Wieczorem usune te fotki. Masz racje, najpierw powienieniem Ciebie zapytac czy moge je tutaj wrzucic. 1734542[/snapback] ja to nazywam plastik, jasne że widziałem(sam tak portrety poprawiam), taka korekcja pasuje do magazynów jakie podałeś tam musi być sztucznie :D ale ja nadal uważam że za dużo tego plastiku dałes pobawiłbym się jeszcze tym i jakis naturalny kolorek wrzucił, podziwiam że chce ci się bawić :blink: Edytowane 3 Listopada 2005 przez cyganos king Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 @docxxx Ten retusz robiłeś w photoshopie??? Jak tak to jakim narzędziem??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docxxx Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) ja to nazywam plastik, jasne że widziałem(sam tak portrety poprawiam), taka korekcja pasuje do magazynów jakie podałeś tam musi być sztucznie :D ale ja nadal uważam że za dużo tego plastiku dałes pobawiłbym się jeszcze tym i jakis naturalny kolorek wrzucił, podziwiam że chce ci się bawić :blink: 1734578[/snapback] Zaloze sie ze 99% zaraz sie zglosi do mnie jakas dziewczyna po korekcje :lol: :wink: Edytowane 3 Listopada 2005 przez docxxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docxxx Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 @docxxx Ten retusz robiłeś w photoshopie??? Jak tak to jakim narzędziem??? 1734674[/snapback] O korekcji nauczylem sie jednego. Tu nie chodzi o zaden program, bo wszytko mozna zrobic nawet w Paicie (taka przenosnia). Ludzie kupuja/piraca PS a mozna zrobic prawie wszystko w Gimpie. Gimp nie obsluguje palety CMYK (i bardzo niedobrze dla niego), ale nie o to tu chodzi. Tu chodzi o krzywe. Jak sie nie nauczysz obslugi krzywych to zadne narzedzie nie pomoze. Oczywiscie w Helionie i innych jest kupa ksiazek 'zostan profesjonalista w 24 godziny' albo 'aby zmienic wlosy zaznacz maske i...'. Ja nie uzywalem zadnych masek i nie uzywam tego. Pracuje tylko w kolorze i w krzywych (i nie uzywam zadnych narzedzi, ewentualnie filtry). Te zdjecie tez poprawialem w krzywych CMYK (latwiej, bo mozna naprawic subtelne zmiany) i na koncu lekkie rozmycie z kryciem na 40%. Pamietaj, tu nie chodzi czy PS, Paint, Gimp, tu chodzi o krzywe. ps. A najlepsi sa ludzie odpowiadajacy na pytanie 'jak zmienic rozmiar obrazka': 'uzyj Photoshopa'. Nie uzywa sie armaty do zabijania muchy. I na koniec dopowiem. Tak, to zdjecie retuszowane bylo w PS. Niestety (stety) PS to standard i nikt nie przyjmnie mnie do pracy gdy uslyszy haslo 'Gimp'. Ale z drugiej strony niektorzy 'znaFCy' nabieraja sie na to ze to musial byc nawal pracy i 10 otwartych programow. Ten retusz kosztowal mnie z 15 minut roboty z przerwa na kawe :blink: Pzdr, Wojtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docxxx Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Piotrek, pokaz te zdjecie tej kolezance/dziewczynie. Ciekawe co Ona na to?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_r1 Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Piotrek, pokaz te zdjecie tej kolezance/dziewczynie. Ciekawe co Ona na to?:) 1734725[/snapback] chce zobaczyc jej wrazenie jak zobaczy tą fotke/ ew tapetke jak ktos zrobi , na pulpicie mojego kompa na pewno pokaze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Zaloze sie ze 99% zaraz sie zglosi do mnie jakas dziewczyna po korekcje :lol: :wink: 1734711[/snapback] u mnie tak jest kiedyś zrobiłem fotke mojej dziewczynie potem plastik fantastik i była happy :D niestety jej koleżankom także podobał się taki retusz i..... już nie robię zdjęć na imprezach :lol2: apropos gimpa - bardzo fajny program podobne możliwości do PS-a a do tego jest całkiem za free, na początku tylko miałem problem z przestawieniem sie na ten nie windowsowy interfrejs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docxxx Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Cyganos king, moze podesle Ci jakies moje zdjecie i zrobisz cos z nim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docxxx Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 ########### Updade ########### Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) Cyganos king, moze podesle Ci jakies moje zdjecie i zrobisz cos z nim? 1735094[/snapback] a co nie chce ci się już robić tapetki :-P nie wiem kiedy miałbym czas na razie jestem dosyć zajęty ale jak chcesz to podeślij - tylko żeby było jasne ja nie pracuje w labie i nie zajmuję sie retuszem zdjęć, pracuje głównie na corelu i zdjęcia czasem są potrzebne stąd musze znać pewne techniki w gimpie czy PS-ie edit: no teraz fajnie jakiś róż na policzkach ok Edytowane 3 Listopada 2005 przez cyganos king Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docxxx Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Cyganos, nie nie chodzi i mo tapetki, a raczej o maly 'sparing':) ps. Zdjecie byloby inne niz te Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docxxx Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Cyganos, nie nie chodzi i mo tapetki, a raczej o maly 'sparing':) ps. Zdjecie byloby inne niz te ps2. A masz moze gdzies probki swoich prac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docxxx Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 O shit. Admin mnie zabije za tego flooda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Cyganos, nie nie chodzi i mo tapetki, a raczej o maly 'sparing':) ps. Zdjecie byloby inne niz te ps2. A masz moze gdzies probki swoich prac? 1735351[/snapback] mam ale w pracy :D jutro mogę coś pokazać, nic specjalnego zresztą, ulotki plakaty takie bzdety coś na www itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_r1 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 zrobicie mi ta tapetke ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docxxx Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Na prosbe Piotrka usunalem zdjecia. Ten kto nie widzial, niech zaluje:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...