Skocz do zawartości
Gość ediee

Daremny 6200

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, własnie zamontowąłem 6200 pciexpress w kompie i do [ciach!]y nędzy ma 128ddr ale 64bit :mur: wynik po modzie w 3dmarku 2003 to 3000, ale dalej pisze ze 6200 to jest. podajcie, jak wiecie jak ja dobhrze zmodowac

p.s

karta wyglada identycznie jak 128bit wiec nie wiem o co chodzi :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, własnie zamontowąłem 6200 pciexpress w kompie i do [ciach!]y nędzy ma 128ddr ale 64bit :mur:  wynik po modzie w 3dmarku 2003 to 3000, ale dalej pisze ze 6200 to jest. podajcie, jak wiecie jak ja dobhrze zmodowac

p.s

karta wyglada identycznie jak 128bit wiec nie wiem o co chodzi :blink:

1298261[/snapback]

Masz tutaj takiego linka moze cos ci to pomorze:

http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...abyte_6200.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

potoki odblokowałem, dzieki za linka, ale to samo tez zrobiłem, wydajnosc w markach okropna!!! 1300pkt po oc w 2005, a 3000 w 2003!!!! musze to wymienic, bo karte kupilem jako 128bit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

64 bit nawet jak zmodujesz to zysk bedzie mizerny, bo grafa sie tak czy tak dusi w tej przepustowosci i wiecej nic przez siebie nei przepchnie, w tej chwili pomoze podniesienie taktowan, ale walcz o 128bit, swoja droga obecnie 128 to tez malo :lol: ale to nic juz jak zaimplementuja na kartach 512 bit i 1gb ramu to te 256 /256 potanieja to sie bedzie je kupowac :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz tutaj takiego linka moze cos ci to pomorze:

1298403[/snapback]

Napisałem to długo przed nimi: http://www.egielda.com.pl/?a=10&id=111 nawet bardzo długo

Druga sprawa - jak oni zrobili, że zmodowany 6200 ma nizszą wydajność niz 6600 ? Zamiast pokazać, że obydwie karty będą miały identyczna wydajnosć - 25 MHz różnicy na taktownaiu pamięci - taka jest różnica.

Edytowane przez focus_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi