Prog Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Chciałbym załozyc sobie domowa sięc na Neostradzie+. Robie yo po raz pierwszy i mam pytanie. Czy taka kanfiguracja będzie działała. Czy łącze będzie wykorzystywane odpowiednio. Sprzęt: Switch 5 Port 10/100 Router ADSL Asmax AR 804U Shemat: Schemat Sieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 (edytowane) Wszystko będzie działać :) Jeżeli chcesz zrobić sieć na 4 kompy lub mniej to sam router Ci wystarczy, ponieważ ma wbudowany 4 portowy switch. Jeżeli na więcej PC to musisz dokupić dodatkowy switch... Edytowane 27 Lutego 2005 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 A jak to będzie z łączem, czy bedzie się jakiś dzieliło jak bedą korzystały z niego 4 osoby na raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Jakie prędkości mogę uzyskać na 1 kompie, i czy router nie zwoli mi łącza??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Co do dzielenia pasma łącza na 4 kompy, to wygląda to tak, że każdy z komputerów może ściągać dane z maksmalną prędkością na jaką pozwala łącze, w przypadku jak pozostałe 3 nie będę nic ściągać. Jeżeli wszystkie 4 kompy będą coś zasysać z sieci, to pasmo powinno rozłoży się mniej-więcej równomiernie, ale tylko w przypadku np. chodzenia po stronach www itp. Jeśli odpalisz na jakimś kompie p2p itp. to łącze będzie zapchane właśnie przez tą maszynę i pozostałe kompy będą miały problem z szybkim dostępem do netu. Router przy standardowych ustawieniach nie powinien zwalniać szybkości łącza. Spowolnienie może wystąpić jak obciążysz router jakimiś ustawieniami firewall, ale oczywiście nie musi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Mam jeszcze jedno pytanie. Dopiero zaczynam użytkować to, a raczej dopiero będę. Czy bedzie tzreba instalować coś na każdym komputerze by działala neostrada? czy wystarczy tylko podpiąć tego routera do linii RJ-11 i bedzie to wszystko chodzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Może ktoś ma jaikiś HELP dotyczący administracji i zakładania sieci na NEO+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 To wszystko było już opisywane duzo razy :wink: Jak nie chcesz szukać to poczytaj sobie to http://www.neostrada.info/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Dzięki. Co sądzisz o routerze: Asmax AR-701U Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 za przeproszeniem do [gluteus maximus] ;] jak kazdy sprzetowy "pseudorouter" :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Juz kupiłem. Pentagrama Cerberusa ADSL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Juz kupiłem. Pentagrama Cerberusa ADSL. 1322563[/snapback] to po co sie pytasz o asmax'a ;) ogolnie firma kiedys droga.. ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Bo najpierw miałem taki zamiar, ale zmieniłem zdanie na ten temat. Jak na razie to Cerberus chodzi bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...