Mutos Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Witam. Ściągnołem stery do [brzydkie określenie na linuksa]a (stery do modemu), istaluje mi, a on mi bach!!! Nie spełniona zależnośc fcc czy coś takieego. O co tu loto?? A, używam RedHat-a 7,3 a wdokumentacji napisane, że t o pod 7.2, czy to może być przyczyną errora?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Witam. Ściągnołem stery do [brzydkie określenie na linuksa]a (stery do modemu), istaluje mi, a on mi bach!!! Nie spełniona zależnośc fcc czy coś takieego. O co tu loto?? A, używam RedHat-a 7,3 a wdokumentacji napisane, że t o pod 7.2, czy to może być przyczyną errora?? Przyczyną jest to, że nie jest zainstalowane "fcc czy coś takieego". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 No to z kąd mam to wziąć?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 No to z kąd mam to wziąć??Z instalki? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MutForce Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Nier ma tam tego - to chyba jakis element systemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Napisz dokładnie czego brakuje, możesz też spróbować instalować na siłę bez sprawdzania zależności - ale to nie gwarantuje pomyślnego zakończenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Z pomijaniem zależności też nie działa. A wywala taki komunikat: wynaleziono pakietów źródłowych: 0 i binarnych: 1 Problem z zależnościami: gcc jest wymagany przez sm56-5.1.1-1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Z pomijaniem zależności też nie działa. A wywala taki komunikat: wynaleziono pakietów źródłowych: 0 i binarnych: 1 Problem z zależnościami: gcc jest wymagany przez sm56-5.1.1-1 Na którejś płycie napewno są pakiety zaczynające się na gcc. Polecam polecenie: find /mnt/cdrom | grep /gcc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Albo pod x-ami w redchado-podobnych masz jakieś menedzery rpm-ow same wyszukają zależności i instalują wymagane pakiety. Niema to jak poldek w pld :) a gcc masz napewno - prawdopodobnie w wersji 2.96 (wyjątkowo denerwująca wersjia- ale takie są w red hat jeżeli się nie mylę) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Z tego co wiem to w RED HAT 7.x są problemy z GCC ja zainstalowałem wersje 3.0.3 i na na razie wszystko działa Ok :D a GCC 3.0.3 ściąłem ze strony http://www.linuxuser.slupsk.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Dzięki wielkie. A no i dowiedziałem się, że gcc to kompilator c/c++ :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...