Skocz do zawartości
Mutos

Linuxxxx i problem z pakietem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ściągnołem stery do [brzydkie określenie na linuksa]a (stery do modemu), istaluje mi, a on mi bach!!! Nie spełniona zależnośc fcc czy coś takieego. O co tu loto??

A, używam RedHat-a 7,3 a wdokumentacji napisane, że t o pod 7.2, czy to może być przyczyną errora??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Ściągnołem stery do [brzydkie określenie na linuksa]a (stery do modemu), istaluje mi, a on mi bach!!! Nie spełniona zależnośc fcc czy coś takieego. O co tu loto??

A, używam RedHat-a 7,3 a wdokumentacji napisane, że t o pod 7.2, czy to może być przyczyną errora??

Przyczyną jest to, że nie jest zainstalowane "fcc czy coś takieego".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z pomijaniem zależności też nie działa. A wywala taki komunikat:

wynaleziono pakietów źródłowych: 0 i binarnych: 1

Problem z zależnościami:

gcc jest wymagany przez sm56-5.1.1-1

Na którejś płycie napewno są pakiety zaczynające się na gcc.

Polecam polecenie:

find /mnt/cdrom | grep /gcc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo pod x-ami w redchado-podobnych masz jakieś menedzery rpm-ow same wyszukają zależności i instalują wymagane pakiety. Niema to jak poldek w pld :) a gcc masz napewno - prawdopodobnie w wersji 2.96 (wyjątkowo denerwująca wersjia- ale takie są w red hat jeżeli się nie mylę)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi