Oles Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 (edytowane) Jako n00b w tej dziedzinie chciałem spytać czy to są dobre ustawiania?????? screen w załączniku. I dlaczego są na czerwono??? Edytowane 26 Lutego 2005 przez Oles Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsoushi Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 a co za procek??? wydaje mi sie ze program zaznaczyl na czerwono znaczne odchylenia od normy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oles Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Pentium 4 2.8GHz bez HT, na płycie MSI 845PE Neo (MSI - 6850). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Jako n00b w tej dziedzinie chciałem spytać czy to są dobre ustawiania?????? screen w załączniku. I dlaczego są na czerwono??? 1298881[/snapback] CO?!?!? 2.24v na pentium 4 i do tego jeszcze 66*c ? JAki ty masz zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Cuś dziwne te napięcia... No i temperatura CPU. A to odczyty w stresie czy w spoczynku? Czewone pola sygnalizują,że trzeba się zainteresować wartościami napięć... Strasznie duże Vcore (na oko o jakieś 0,5v) jak na nie podkręcony proc (to może owocowć zbyt wysoką jego temp) lepiej zrewiduj biosowe ustawienia Vcore. A najlepiej pomierzepiej napięcia woltomierzem dla pewności. Napisz jaki masz zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beckson Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Dziwne, że przy tym napięciu ten proc jeszcze żyje. :blink: Wszystkie procesory Intela nie powinny przekraczać 1,9V!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Dziwne, że przy tym napięciu ten proc jeszcze żyje. Wszystkie procesory Intela nie powinny przekraczać 1,9V!! Jak dasz radę schłodzić CPU to czemu nie może pracować na takich napięciach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oles Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 To w spoczynku. W stresie ma 90°C. Zasilacz jakiś standardowy chyba 300W. W biosie mam ustawione na default. Nie podkręcałem procka, to box, więc jest chłodzony standardowym wiatraczkiem intela. W biosie ustawia się te Vcore??? Zrobie zaraz aktualke biosu, może to po prostu błąd :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Temperatury są tragiczne... Ustaw na sztywno Vcore (tak to w Biosie) 1,5V. Sprawdź czy dobrze przylega radiator do CPU... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oles Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 (edytowane) Więc w biosie w PC Health Vcore wacha się od 1.35 - 1.40, W CoreCenter tak samo, tylko w HSM jest coś nie tak. Nie zrobiłem updatu biosu, bo do tego trzeba 2 dyskietek, a ja mam tylko jedną :-|. Temperatury w biosie sa takie same jak w corze i HSM. Ściągne jeszcze jakiś podobny programik i oblukam, myślę, że to tylko błąd HSM. Dodam, ze procesor to Prescott. W CPU-Z Vcore ma napięcie 1.4V i mam 2 procesory :lol: Edytowane 26 Lutego 2005 przez Oles Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 (edytowane) Ehm... Jeśli to Prescott, to zmieniaj zasilacz i chłodzenie i rozwiążesz sprawę... A z programów najlepiej spisuje się Motherboard Monitor 5 Edytowane 26 Lutego 2005 przez Krzysiak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oles Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 (edytowane) Dzięx. Puki jest na gwarancji to niech się "specjaliści" pomęczą :D. Aktualnie mam tube na procka i dodatkowy wiatraczek wyciągający powietrze z obudowy, a wentylator na procku to chyba ograniczyli, żeby nie szumiał, bo wcześniaj miał 5000rpm, ale przynajmniej temperatura była w normie. A tego intelowego wentylatora wogle nie mogłem zdjąć :unsure: Edytowane 26 Lutego 2005 przez Oles Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebekw22 Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 mi sie wydaje ze moze byc to wina czujników na plycie skad masz wiedziec ze sa dobre np koledze na karcie graficznej pokazuje 200stopni ale wylancza program i jest ok i nic sie nie dzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebekw22 Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 a tak wogóle to ten zasilacz nie trzyma napiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oles Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 (edytowane) Motherboard Monitor nie obsługuje mojej płyty. Jak włączyć automatyczną kontrole obrotów wentylatora?? Edytowane 26 Lutego 2005 przez Oles Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...