Davem Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Mam kompa przedstawionego ponizej. Ostatnio zabralem sie do chlodzenia obudowy uzylem do tego 2 wentylkow ze starych zasilaczy 200W Musze przyznac ze za cicho nie jest ale temp spadla o 6 stopni na CPU i 8 na GPU Rzecz w tym ze nie wiem czy te stare wentylki odpowiednio chlodza moja bude, moje pytanie to czy gdybym zakupil nowe wentylki np: ARCTIC COOLING PRO TC to wydajnosc chlodzenia byla by wyzsza??? Od racu podkreslam ze nie znam parametrow tych starych wentyli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sand Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Z tym jest róznie bo jesli masz bude otwartą to musisz odpowiednio kombinowac zeby kolejne stopnie zbic , ale jesli zamykasz i myslisz nad kupnem arcticów to polecam goraco przed chwila zamontowałem 2 takie , niezle dmuchaja i nawet nieslychac ich. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 moze i byloby chlodniej, ale niekoniecznie z twojej wypowiedzi wnioskuje, ze tamte pracuja glosno czyli jako tako sie kreca na pewno (chyba, ze juz takie zjechane sa) jak masz kase to kup nowe, a jesli chcesz oszczedzic, sprobuj wyczyscic i naoliwic stare (np WD40) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 moze i byloby chlodniej, ale niekoniecznie z twojej wypowiedzi wnioskuje, ze tamte pracuja glosno czyli jako tako sie kreca na pewno (chyba, ze juz takie zjechane sa) jak masz kase to kup nowe, a jesli chcesz oszczedzic, sprobuj wyczyscic i naoliwic stare (np WD40) 1299148[/snapback] .....wyczyscic przy uzyciu wd40 a naoliwic jakims dobrym smarem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek345 Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Albo puść na 7V :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...