Vinc Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Witam Stoje przed wyborem mobo do 190zl, po dosyc dlugim przegladaniu ofert na placu pozostaly sie: Asrock K7VT6 - 155zl Asus A7V600-X ~190zl ma na tym siedziec Sempron 2000+ @200mhz Slyszalem ze Asrocki wypadaja troche gorzej pod wzgledem wydajnosci w porownaniu z innymi mobo opartymi na tym samym chipsecie. Prosze o porady a takze o linki do ewentualnych testow (jakos mi goglowanie w tym temacie nie wyszlo) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h4ndstyl3 Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Nie polecam Asrocka lepiej zebys dołożył do Asusa, a naj lepiej będzie jak kupisz sobie Abita NF7 POLECAM! Ja go mam już Tydzień i jestem bardzo zadowolony z tej płyty żadnej zawiechy. Zaglądnij na www.benchmark.pl i znajdz kategorie płyty do 300zł Jest tam dużo informacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vinc Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 dzieki, test na benchmarku juz widzialem i Asus A7V600 dostal w nim po pupie, dlatego m.in. rozwazam Asrocka K7VT6 - dysponuje ktos testem porownawczym tej plytki? budzet wyznaczony na ten cel nie przewiduje raczej nic na nforce :wink: pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 ale pytanie - asrock nie ma zadnych porzadnych ustawien w biosie ,nie mowiac juz o o/c jezeli ten asus taki zly (a X na koncu moze oznaczac goownianosc) to moze a7v600-f ,albo Epoxa 8KRAI (teraz 180-190pln w sklepie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vinc Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Asus A7V600-F jest niestety jeszcze gorszy pod wzgledem o/c - wszystkie funkcje w biosie temu sluzace zostaly wylaczone i jak narazie nie widzialem nikogo komu udalo by sie je przywrocic Epoxa nie znam, niemialem nigdy do czynienia z ta firma Asrock K7VT6 - wiem czym dysponuje ta plyta w kwestii o/c, plan jest taki ze Sempron bedzie tam 9*200 do czego zmiana napiecia nie bedzie potrzebna a jesli nawet to mozliwosc ustawienia +% powinna wystarczyc wiecej w temacie o/c wymagac od niej nie bede nie jestem tylko pewien jak wyglada wydajnosc tej mobo na tle innych wyposazonych w chipset KT600 pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 (edytowane) czas najwyzszy poznac Epoxa - z asusuw to moge polecic tylko a7v880 ,ale to juz inna klasa cenowa cale 40pln trzeba dorzucic B) Edytowane 27 Lutego 2005 przez KGB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vinc Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 jakos zawsze wolalem zapoznawac sie z nowymi konstrukcjami Abit`a... a w tym przypadku goly NF7 kladzie na lopatki Asusa a7v880 ktory zreszta nie jest zbyt udana konstrukcja a jest w tej samej cenie... skoro pytalem o mobo z nizszej polki cenowej to prosilbym o trzymanie sie tego zalozenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akselus Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 jesli nie masz zamiaru podkrecac zbyt mocno(ja mam semprona 2200+@1863 na tej plycie) to ecs n2u400a mam w jednym kompie i jak na razie jestem zadowolony, bd. wydajnosc, niestety bardzo male mozliwosci overclkerskie ;( (brak zmiany napiecia) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 jakos zawsze wolalem zapoznawac sie z nowymi konstrukcjami Abit`a... a w tym przypadku goly NF7 kladzie na lopatki Asusa a7v880 ktory zreszta nie jest zbyt udana konstrukcja a jest w tej samej cenie... skoro pytalem o mobo z nizszej polki cenowej to prosilbym o trzymanie sie tego zalozenia 1302143[/snapback] to sobie kup nf7 jak taki wspanialy - rzeczywiscie ,biorac pod uwage ze asus a7v880 wyciska fsb227 to nf7 duzo mocniej poleci :lol: plyta z nizszej polki prosze bardzo na allegro PC-CHIPS cos tam 848 za 110pln (bywaja i po 127pln) ta plyta to to samo co slawny ecs l7s7a2 tylko ze na czerwonym laminace ,z dziorami wokol socketa i na chipsecie sis748 lepszej plyty w takiej cenie nie ma nawet ma zablokowane pci/agp :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vinc Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 (edytowane) [..] ecs n2u400a mam w jednym kompie i jak na razie jestem zadowolony, bd. wydajnosc, niestety bardzo male mozliwosci overclkerskie ;( (brak zmiany napiecia) 1302163[/snapback] i o takie m.in. porady mi wlasnie chodzi dziekuje :) , przyjrze sie jej dokladniej to sobie kup nf7 jak taki wspanialy [...] 1302181[/snapback] ech... [...]PC-CHIPS cos tam 848 [...] 1302181[/snapback] troche za nisko... <_< Edytowane 27 Lutego 2005 przez Vinc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek997 Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Cześć! Polecam Asrocka, bo sam mam K7S8X R3.0 na SIS 746FX i jestem zadowolony. Na tym pracuje Sempron 2300+ ustawiony na 9,5x200 i robi to bezbłędnie i bez zająknięcia. Jeśli chcesz drobny overclocking i stabilność skały to Asrock jest dla Ciebie. Pozdrawiam serdecznie... Jacek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...