Quch Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Przyszedł mi do głowy taki pomysł jak w temacie a mianowicie: mam Chiefteca HPC-360-302 DF i jak wiadomo tak samo jak wiele podobnych konstrukcji tego typu ma on dwa wentyle z czego jeden dokładnie nad prockiem. Na moim Bartonie siedzi ogromny Zalman CNPS 7000A-Cu i tuż nad nim znajduje się właśnie ten wentylator zasysający to nagrzane powietrze, które automatycznie jest przepompowywane przez zasilacz i dopiero później wyrzucane na zewnątrz obudowy. Automatyczna regulacja obrotów wentylatorów w zasiłce w tym przypadku zwiększa hałas a zależy mi właśnie na ciszy. Z tyłu obudowy na wysokości procka mam też dodatkowy cichy wentyl wydmuciach!ący ciepłe powietrze wiec spróbuję chyba obrócić Chieftec'a o 180 st. modyfikując odpowiednio budę i w suficie wytnę odpowiednią dziurę. B) Myślicie, że będzie to dobry sposób na polepszenie chłodzenia całego systemu i uzyskaniu cichszej pracy zasilacza?? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightCrawler Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Dokładnie to samo bylo kilka postow nizej. Next time szukaj a potem dopiero pisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quch Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Tak jak mówisz NightCrawler, przepraszam bo faktycznie przeoczyłem tamten temat...moja wina :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightCrawler Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Nie szkodzi - next time rozejzysz sie po forum o ile wyciagasz wnioski w przeciwienstwier do niektorych innych uzytkownikow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...