shakur_45 Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 mhm nie wiem czy to nowosc, ale pojawily sie juz wpolsce oczywiscie sprzedarzy barracudy V pierwsze dyski maja pojemnosc 120 Gb, predkość obrotowa to 7200, a cache to nadal niestety tylko 2Mb cena na dzien dzisiejszy ok. 900zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Hie i dobrze mysle ze duzo lepsze od BIV nie beda :) ale napewno sa chichutkie . 8 MB cachu to tylko pic na wode i przyrost wydajnosci jest raczej minimalny . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenAngel Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 8MB cache tylko w wersji z serial ata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 I to bedzie dysk jaki sobie kupie do nowego kompa - 'Cuda 120 na Serial-ATA :) Pozdr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziolk Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Hie i dobrze mysle ze duzo lepsze od BIV nie beda :) ale napewno sa chichutkie . 8 MB cachu to tylko pic na wode i przyrost wydajnosci jest raczej minimalny .Wedlug mnie mylisz sie i to znacznie :!: przesiadlem sie z IBM IC35L040 i nie ma porownania,same ladownie windy jest widoczne golym okiem, poza tym uruchamianie progsow, gier .itp., itd-->szkoda ze sie nie mozesz sam naocznie o tym przekonac 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Hie i dobrze mysle ze duzo lepsze od BIV nie beda :) ale napewno sa chichutkie . 8 MB cachu to tylko pic na wode i przyrost wydajnosci jest raczej minimalny .Wedlug mnie mylisz sie i to znacznie :!: przesiadlem sie z IBM IC35L040 i nie ma porownania,same ladownie windy jest widoczne golym okiem, poza tym uruchamianie progsow, gier .itp., itd-->szkoda ze sie nie mozesz sam naocznie o tym przekonac 8) Na oko to ty mozesz sobie . Roznice w testach Caviara z 8MB cachu i bez sa minimalne , poprostu niewiele aplikacji potrafi z tego skorzystac . Oczywiscie w jakims tam stopnu wieksza ilosc cachu pomaga i troche przesadzilem , ale sugeruje sie wynikami testow a nie okiem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Popieram koziołka. Gdy miałem IBM`a z 8MB cache było NA OKO szybciej niż na Baracudzie IV. No i co najważniejsze: nie liczą się punkty w benchmarkach tylko to jak się naprawdę dysk sprawuje i czy działa szybko w trakcie użytkowania, a nie testowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_tweaker Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Na oko to ty mozesz sobie . Roznice w testach Caviara z 8MB cachu i bez sa minimalne , poprostu niewiele aplikacji potrafi z tego skorzystac . Oczywiscie w jakims tam stopnu wieksza ilosc cachu pomaga i troche przesadzilem , ale sugeruje sie wynikami testow a nie okiem . Zgadzam sie z toba w 100%. A z tego co pamietam to Cavairy z wiekszym cache maja dluzsze czasy dostepu(sic!) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Tak tylko czemu nie ma 8 MB cachu?? ;) Choć ja bym takiej chyba nie kupił, bo cena była zapewne duuuża :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Na oko to ty mozesz sobie . Roznice w testach Caviara z 8MB cachu i bez sa minimalne , poprostu niewiele aplikacji potrafi z tego skorzystac . Oczywiscie w jakims tam stopnu wieksza ilosc cachu pomaga i troche przesadzilem , ale sugeruje sie wynikami testow a nie okiem .Przepustowość magistrali EIDE jest tak duża, że cache 8MB nie jest wykorzystywane. Zanim zdąży się zapełnić potrzebne dane zostaną odczytane i nie daje on specjalnego przyrostu szybkości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paazik Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 A moim zdaniem lepszy jest wd 120gb z 8mb cache. Kumpel ma go i wydziałem jak dopier****. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 A właśnie że 8MB pomaga! Byłem mile zaskoczony kiedy plik mp3 cirka 6MB przeniósł mi się z partycji na partycje w czasie poniżej 0,5 sekundy. Nie jestem maczo w dziedzinie obsługi systemu plików, ale wydaje mi się że on go odczytał i schował do kaszy, po czym spokojnie zapisał bez skakania po talerzu i wykonywania serii ODCZYT - ZAPIS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...