Skocz do zawartości
grzesiekf

Telefonia Komórkowa

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam podobnie, ale nie mam takiego info jak Ty, czesto jak chce zadzwonic to slysze jeden sygnal i nagle napis "siec zajeta" i mnie rozlacza :/ a ta sama osoba do mnie dzwoni bez problemu, a mnie np. laczy za n-tym razem, telefon to szajsung v200, a siec era i nie wiem co moze byc powodem tego :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powerslave: wszedzie Ci sie tak dzieje? Czy tylko w jednej okolicy?

"active incoming call diverts" to po prostu informacja ze jest aktywne przeniesienie polaczen przychodzacych. Nokie wyswietlaja taka informacje w trakcie inicjacji polaczenia od czasu modelu 5190 (albo jakos tak). Jesli nie mozesz sie z nikim polaczyc, szukalbym raczej problemu gdzie indziej. Moze zajrzyj w ustwaienia polaczen wychodzacych czy nie masz jakichs blokad poustawianych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieje mi się tak tylko jak dzwonie na numer pewnej konkretnej osoby. Nie wiem czy to ma znaczenie ale ta osoba jest właśnie zagranicą - wcześniej też była ale dało się do niej dodzwonić, teraz coś się spieprzyło i właśnie tak jakby cały czas zajęte ... :blink:

sieć to idea a osoba ta jest w Niemczech ale w jakiej tam sieci to już nie wiem.

Edytowane przez grzesiekf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powerslave: wszedzie Ci sie tak dzieje? Czy tylko w jednej okolicy?

1299694[/snapback]

oj w roznych miejscach, w roznych miastach :( wydaje mi sie, ze to wina telefonu, ale moze ery :| kumpela czasami ma podobny walek jak dzwoni do mnie, a ma idee... sam sie w tym gubie

"Są dziwy w niebie i na ziemi, o których nie śniło się waszym filozofom" i moze to wlasnie taki dziw :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli zasieg trzeba wykluczyc...

Polecam kontakt z Callcenter (zeby wyeliminowac problem po stronie sieci) i wizyte w serwisie telefonnow (zeby wyeliminowac problem z komorka). Z uslugami na pewno nic wspolnego to nie ma. Ja bym osobiscie stawial na telefon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi