Skocz do zawartości
Hamil_Hamster

Samsungi Tccd A Tccc...

Rekomendowane odpowiedzi

no nie za bardzo jak mam  mógł bym wziążć ze sklepu pożyczyć ale kingstona więc to odpada bo kingston tyle nie poleci

1553371[/snapback]

lipa :) no tak, do testow musisz miec 2 podobne kosci... a przynajmniej na tccc :)

czyli masz:

single 512

275mhz cl3-4-4-10 2T 2.75V z nawiewem, ale GM stabilne? albo memtest stabilne?

Edytowane przez CrazyJohn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jedna kość 512mb timingi takie jakie napisałeś wszystko stabilnie pomeczyłem i goli musiałem zdjąć naklejke z pamieci bo sie ciepło komulowało na trzech kostkach i jeszcze musiałem skierować nawiew na inne kostki które bardziej sie grzeją bez zdjecia naklejki i skierowania nawiewu na cieplejsze kostki wywalało błedy ale gold memory jest najlepszy do testowania bo najbardziej nagrzewa pamięci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jedna kość 512mb timingi takie jakie napisałeś  wszystko stabilnie  pomeczyłem  i goli  musiałem zdjąć naklejke z pamieci bo sie ciepło komulowało na trzech kostkach i jeszcze musiałem skierować nawiew na inne kostki które bardziej sie grzeją  bez zdjecia naklejki i skierowania nawiewu na cieplejsze kostki wywalało błedy  ale gold memory jest najlepszy do testowania  bo najbardziej nagrzewa pamięci

1553456[/snapback]

tak mnei naszlo teraz: to ciekawe jak te mem beda zyc, tzn jak dlugo skoro az tak sie nagrzewaja... :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje TCCC bez nawiewu na 3V chodzily 230 2,5-4-4-11 przez rok ciagle SETI i zyja =) teraz je skatowalem 3,3V i poszly 255 1T ale nie stabilnie... mysle ze takie napiecie nic im nie daje.

@Fidel: byly juz takie pytania... raczej samsungi.

Edytowane przez Saimek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki usunolem posta bo sie dowiedzialem :(

dzisiaj kupie te samsungi 2x512 jak przyjda to zdam relacje ile ida na IC7

ps. proc daje rade na fsb 272 z mem asynchro

tylko temperatury teraz mam za wysokie chyba ale sie zobaczy

Edytowane przez Fidel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Fidel, puszczaj synchro,az sie skonczy pamiec :)

nie pojda wiecej niz Twoj proc wiec sie nie boj :) a temp cpu? to do testow mozesz go troche przygrzac, zwlaszcza, ze np goldmem obciaza mem nie cpu... tzn nie w takim stopniu...

@Saimek

jakie?

stare? nowe? podaj numerek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

John ja swoje memki na NF7 rev2 wlasnie puszczalem. Nie wiem dokladnie jaka to seria bo nie pamietam... raczej starsza jakas bo pamieci maja ponad rok. W piatek bede wiedzial jak bede mial dostep do kompa, zdejme radiatory i wam powiem wszystko. Porobie moze tez jakies testy przy 2.5 lub 2.6 napieciu bo to 3.0 chyba tylko szkodzi... nie mowiac o 3.3 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

John ja swoje memki na NF7 rev2 wlasnie puszczalem. Nie wiem dokladnie jaka to seria bo nie pamietam... raczej starsza jakas bo pamieci maja ponad rok. W piatek bede wiedzial jak bede mial dostep do kompa, zdejme radiatory i wam powiem wszystko. Porobie moze tez jakies testy przy 2.5 lub 2.6 napieciu bo to 3.0 chyba tylko szkodzi... nie mowiac o 3.3 :P

1554739[/snapback]

"Moje TCCC bez nawiewu na 3V chodzily 230 2,5-4-4-11"

to lipa :) te '4' tak wplywaja na wydajnosc, ze szok ;// ... ehh no to znowu mam dylemat qrwa :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to za wysokie napiecie jest po prostu chyba.. nie testowalem na nizszych bo myslalem ze tylko TCCD leci dobrze na niskich... a z tego co tu ktos wczesniej pisal mial 250 przy 2.6V.... sprawdze dokladnie wszystko w czw/piatek i sie odezwe... sam mam dylemat co do pamieci... Nie wiem Twiny UTT/Kingmax hardcore/hyperX'y/TCCC....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to za wysokie napiecie jest po prostu chyba.. nie testowalem na nizszych bo myslalem ze tylko TCCD leci dobrze na niskich... a z tego co tu ktos wczesniej pisal mial 250 przy 2.6V.... sprawdze dokladnie wszystko w czw/piatek i sie odezwe... sam mam dylemat co do pamieci... Nie wiem Twiny UTT/Kingmax hardcore/hyperX'y/TCCC....

1554777[/snapback]

ale masz rozrzut cenowy :D:D o boze :D

ja mam bh5 utt u siebie i magicznego 225Mhz nie da sie przeskoczyc na NF2, wiec winbondy tylko do NF4 (duzo V i lepszy kontroler mem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja planuje DFI NF4 ultra-d... rozrzut troche mam bo sam juz nie wiem czy sie oplaca dawac 400-500 zl za pamieci czy miec to w tyle i kupic samsunga za 140zl bo jedna kostke juz mam :> jak mam dac 400-500 zl to nie chce byle kupy. :>

Edytowane przez Saimek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja planuje DFI NF4 ultra-d... rozrzut troche mam bo sam juz nie wiem czy sie oplaca dawac 400-500 zl za pamieci czy miec to w tyle i kupic samsunga za 140zl bo jedna kostke juz mam :> jak mam dac 400-500 zl to nie chce byle kupy. :>

Ta, ja tez planuje, ale kasy nie ma :P

Poza tym DFI nie ma COM/LPT co u mnie odpada... W kazdym razie jak bierzesz nF4 to wez sobie winbonda UTT czy zwyklego czy cos :) HyperX sa teraz glownie na CH, na allegro czasem sa na BH... Wykrecisz napiecie, schlodzisz ram i bedziesz mial 2-2-2 przy 250Mhz a timingi daja olbrzymi wzrost wydajnosci... nie ma co w ogole porownywac do tych '4' z tccc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja licytuje na 99% CH-5 bo takie timingi:    2-3-2-6-1    i Kupione 07-04-2005... nie wiem czy to dobry pomysl... mam nadzieje ze na 3.3-3.5 poleca jako w miare... :P

A idz stad ! :P i poczytaj troche o winbondach, bo teraz piszesz glupoty :) w przypadku W. nic nie daje luzowanie timingow, a nawet pogarsza sprawe... Tam musisz trzymac 2-2-2 dla Bh a dla CH 2-3-2 i krecic napieciem do gory

koniec OT! to nie ten topic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie ja napisalem ze bede luzowac timingi? to 3.3-3.5 to jest napiecie jakim je chcialem karmic.. a nie timingi 3-3-3-5 :D hahah... Ch-5 maja problemy z 2-2-2 albo nawet nie osiagalne.. po tym mozna poznac ze te kingi to CH-5... ale czy one nie beda gorsze od tych twinmosow napewno?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie ja napisalem ze bede luzowac timingi? to 3.3-3.5 to jest napiecie jakim je chcialem karmic.. a nie timingi 3-3-3-5 :D hahah... Ch-5 maja problemy z 2-2-2 albo nawet nie osiagalne.. po tym mozna poznac ze te kingi to CH-5... ale czy one nie beda gorsze od tych twinmosow napewno?

mowie, ze OT :P czy BH czy CH to juz sprawa dyskusyjna :) rozne sie trafiaja :)

aaa V a ja przeczytalem jakos, ze to sa timingi :P lol :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość bachus81

dobra ktos kupil w koncu te TCCC z allegro?

1550277[/snapback]

testowałem te pamięci dokładnie

jak również infineony, które kupiłem w tym sklepie

samsungi są beznadziejne, nic nie lepsze od OEM, a może i gorsze

Infineony są średnie, ale do Twinmosów im baardzo dużo brakuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na jakiej platformie testowales i z ktorego tygodnia te pamieci? te 0452 z allegro? ludzie mowili ze spoko lataja.. ja kupilem 1 kosc 512 rok temu nie wiem jaki tydzien prod ale szla niestabilnie 255 na nforce 2 (NF7 i 1T) wiec jakis tam potencjal ma. Stabilnie 230 na 2,5-3-3-11 albo 2,5-4-4-11 nie pamietam dokladnie ale musialbym ja jeszcze potestowac.. moze starsza i dlatego lepiej idzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem te samsungi ale niewiele pomoge, do kręcenia na mojej płycie sie nie nadawały, po prostu mam małe możliwosci ustawienia napięcie na ramach, dostęp 101 ns z PAT opchnąłem je za 170zł :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2,5-4-3-9 @ 2.7v @ 225FSB razem z d43 w dualu uwazam za wynik dobry :> a timingi są z pewnoscia lepsze od 3-3-3-9 :P

co do V to nie wiem, ale jednak daje im to troche kopa....

ja mam z kosci 449 a z naklejki 0452 czy na odwrot :P i 255fsb robią stabilnie 3-4-4-11 (nizej nie schodzilem) przy prawie 3V i 250 3-4-3-11... niestety na 2,5-5-5-14 nie dalo rady :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po męczyłem troszkę pamieć niestety 512mb tylko wytrzymuje 275mhz cl3 4-4-10 2T 2.75v przy 280mhz walą już błedy w gold memory potrzebne wieksze napiecie na pamieci ale płyta tyle ma max trzeba vmoda zapodać ale też troche potestowałem kostke 256mb idzie na 290mhz cl3 4-4-10 1T przy 300mhz wali już błedy w gold memory jak bedą miał możliwość walniecia na pamieci wiekszego napiecia to sie dalej pobawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wrocilem wlasnie z poznania i przywiozlem swoje samsungi nf7 itp... mam serie 0409 a na kosciach pisze samsung 407 itd... CCC. Windows wstawal na 255 FSB na NF7, Cl 3-4-4-11 oczywiscie 1T wtedy bylo a na nich 3,3 v :> musze sprobowac teraz na 2,5-2,6 jak leca.. niestety mam epox'a tutaj i musialbym mobo przekladac itp wiec nie wiem czy bede meczyc..

aha zeby nie bylo ze jestem goloslowny....

LINK DO SCREENA

Edytowane przez Saimek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie za bardzo jak mam  mógł bym wziążć ze sklepu pożyczyć ale kingstona więc to odpada bo kingston tyle nie poleci

1553371[/snapback]

Mam kingston’y na kościach samsunga i mało można z nich wycisnąć: 2x256MB Dual, 235MHZ / cl 2.5 / 3 / 3 / 7 oczywiście T1.

Pojedynczo idą na identycznych ustawieniach do 250MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi