Skocz do zawartości
Dziuby

Picie To Życie

Rekomendowane odpowiedzi

Pisałeś wcześniej że była to "zakała rodziny"? Czemu mu nie pomogliście ? Przecież na 100% widzieliście co się dzieje....

1305008[/snapback]

Czasami jest tak, że osoba, której chcesz/możesz pomóc, tego nie chce.

A wręcz traktuje to, jako ingerencję w swoją niezależność. Ludzie uzależnieni od alkoholu, czy narkotyków, posługują się zupełnie innym systemem wartości. O ile, oczywiście, można mówić w tym miejscu o jakimkolwiek systemie wartości.

Nie usprawiedliwiam uzależnionych, tylko zwracam uwagę na ten fakt.

Oni, po prostu, żyją w "innym świecie". Od kieliszka do kieliszka, od działki do działki.

Reszta się nie liczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałeś wcześniej że była to "zakała rodziny"? Czemu mu nie pomogliście ? Przecież na 100% widzieliście co się dzieje....

1305008[/snapback]

Długo by opisywać, ten człowiek nie dał sobie pomóć. Jedyną pomoc jaką akceptował to żeby pożyczyć mu trochę pieniędzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żyjąc w takim kraju jak polska, nie ma innego wyjścia jak się zachlać

"polska to kraj w którym żyje, tfu... gnije"

1308006[/snapback]

Bo to właśnie ludzie z takim nastawieniem jak twoje tak kończą

Pokaż mi kraj w którym takiego czegoś nie ma będe wdzieczny, zawsze najlepiej powiedzieć że to wina państwa, jego organów służb, ale też większość z tych ludzi jest po częsci sama sobie winna chlanie na akord nie może być usprawiedliwione biedą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to właśnie ludzie z takim nastawieniem jak twoje tak kończą

Pokaż mi kraj w którym takiego czegoś nie ma będe wdzieczny, zawsze najlepiej powiedzieć że to wina państwa, jego organów służb, ale też większość z tych ludzi jest po częsci sama sobie winna chlanie na akord nie może być usprawiedliwione biedą

1308013[/snapback]

może jeszcze powiesz że takie coś jak bezrobocie nie istnieje, ciężko jest znaleść jakąś robote z której da się wyżyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może jeszcze powiesz że takie coś jak bezrobocie nie istnieje, ciężko jest znaleść jakąś robote z której da się wyżyć

1310413[/snapback]

Czytaj uważnie co napisałem nie negowałem istanienia takowych patologi jak wyżej tu ukazana, spytałem się (raczej pytanie retoryczne) w którym kraju takie rzeczy wogóle nie mają miejsca, gdyż twierdzenie iż owe patologie są domeną Polski jest dla mnie niedorzeczne, nawet USA ma swoje slumsy choć budżet niejednego miasta przekracza nasz krajowy :), czegoś takiego nie da się do końca wyeliminować, pozatym że jest to problem, to twierdze również iż jest to częsciowa winna obywateli nie każdy który przeżywa jakieś problemy życiowe musi tak kończyć, radze zasięgać opinii w konkretnych miejscach na sieci a nie na postach nastoletnich pajaców ukazujących się jako komentarze do artykułów na WP, Onecie czy Interi pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaż mi kraj w którym takiego czegoś nie ma będe wdzieczny

1308013[/snapback]

Watykan :wink: a co do reszty to się zgadzam, prawda jest taka, że jeżeli nie potrafisz sam siebie doprowadzić do porządku to nikt inny tego nie zrobi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawiedzone obrazki jak widzę też są :?

Z tego, co widziałem na forum, niektórzy studenci w podobny sposób egzystują jak tej pijak - to jest dopiero motyw :blink:

Edytowane przez Slayer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi