Active Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 przeczytalem juz wszystkie recki itp.. i dalej sie zastanawiam.. szefa moge miec za 110zl z wysylka (ten starszy model z 1 fanem) albo neoteca x3800 za 130zl odbior osobisty :? duzo osob obstawia szefa, ale neotec to w miare nowa firma i moze jeszcze nie tak slawna. Przydaloby sie aby osoby posiadajace neoteca rowniez sie wypowiedzialy w tym temacie. To cos ma nieduzy sprzet ciagnac - mobil 2000+ (@ nie wiem), abit nf7, 256 bh6 @ 3,3V ,r9550 (gpu500,ram500) , WD 80gb , 2 cd'ki , 4 wentyle etc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximpl Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 (edytowane) Też stoję przed podobnym wyborem i nasuwa mi się pytanie: czy odczuję różnicę między zasilaczem 360W z aktywnym PFC a zasilaczem 360W z pasywnym PFC :?: Edytowane 27 Lutego 2005 przez maximpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Neotec jest lepszy od tego szefa jest porownywalny z szefem 420W,jedyny mankament tej zasilki to to ze jest troche glosna :wink: Mam wrazenie ze sie powtarzam :rolleyes: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 chief lepszy niz ten neotec :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 chief lepszy niz ten neotec :D 1300940[/snapback] Gdzies Ty to wyczytal :rolleyes: pewnie w Chipie albo w Enterze :lol: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Chief może kiedyś byłby lepszy ,gdyby nie ostatnimi czasy nie wypuszczono tych lipnych 360-tek. Jeśli chcesz mieć to samo co NeoTEC X3800, a o wiele ciszej i bez przerabiania, to znajdź zasiłkę LC POWER 550W. Różnią się tylko tym że LC ma 12cm wiatrak, a bebechy są identyko z X3800. W dodatku LC jest tańszy, ale ma o rok :D mniej gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 (edytowane) @ali sluchaj jak nie masz nic do powiedzenia to nie mow bo tak naprawde nie masz o zasilaczch zielonego pojecie nie mowiac jak to dzaial od strony elektronicznrj wiec sie uspokuj <_< Edytowane 27 Lutego 2005 przez ste3an Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Active Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 (edytowane) Chief może kiedyś byłby lepszy ,gdyby nie ostatnimi czasy nie wypuszczono tych lipnych 360-tek. Jeśli chcesz mieć to samo co NeoTEC X3800, a o wiele ciszej i bez przerabiania, to znajdź zasiłkę LC POWER 550W. Różnią się tylko tym że LC ma 12cm wiatrak, a bebechy są identyko z X3800. W dodatku LC jest tańszy, ale ma o rok :D mniej gwarancji. 1300984[/snapback] sluchajcie , musze wiedziec czy licytowac neoteca, mam na to godzine :lol: Co do przerabiania.. ja sie akurat nie boje :) mam troche vmodow w kompie , (pozostal mi jeszcze vchipset mod - nf7) odziwo dzis zrobilem vmem moda na nf7 i moge wycisnac 3,2V - bez podnoszenia napiecia w zasilaczu. Moj zasilacz obecnie to fortron 250gtp.. no ale ile go mozna meczyc :-P . Kurde , jeden mowi chief, drugi neotec, ja bylbym sklonny ku neotecowi bo mam 2 letnia gware + odbior osobisty, a na szefa niestety nie ma juz gwary i wysylka :angry: Wiec jaka bylaby wasza decyzja na moim miejscu :) ? imho. nie ma w tej chwili zadnego zasilacza lc na allegro :-| a potrzebuje za 2 dni miec juz nowy.Neotec jak widze jest ciut mocniejszy na 5V i na linii 12V , a o ile mi dobrze wiadomo to nf7 czerpie pradzik dla procka etc. wlasnie z 12V. Edytowane 27 Lutego 2005 przez Active Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Ja mówiłem o nówkach, nie o allegro. LC POWER 550W kosztuje 185zł. Czyli 14złmniej niż nowy NeoTEC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Active Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 (edytowane) Ja mówiłem o nówkach, nie o allegro. LC POWER 550W kosztuje 185zł. Czyli 14złmniej niż nowy NeoTEC. 1301061[/snapback] napisalem, iz za nowego neoteca place 130zl. Wiec to nie jest chyba mniej anizeli 185 :lol: chyba ze jeszcze to wchodzi w rachube Chiefchyba ze ten LC ale wersja 420watowa. Edytowane 27 Lutego 2005 przez Active Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 A ja mam NeoTECa i uwazam ze jest b.dobry. Tylko ze moj to wersja 420W... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Paweł- Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Ja brałbym NeoTEC-a. Tylko jego minusem jest głosne chłodzenie i te bebechy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 @ali sluchaj jak nie masz nic do powiedzenia to nie mow bo tak naprawde nie masz o zasilaczch zielonego pojecie nie mowiac jak to dzaial od strony elektronicznrj wiec sie uspokuj <_< 1300987[/snapback] Ta wypowiedzia tylko potwierdzasz moje przypuszczenia :? Ale Benito juz sie wypowiedzial w kwestii ktory lepszy takze jak dla mnie EOT :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 NeoTec lepszy bo ma lepsze napięcia ...... Gorszy bo jest głośny Sam wybież Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...