Winchester Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Moj kumpel ma troche kasy i chce sobie kupic karte. Zaproponowalem mu GF4Ti4200 AGPx8 . Wiecej nie bardzo chce mu sie wydawac. Ale chce sie upewnic ze to dobry wybor za taka kase. co Wy o tym sadzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Też sie zastanawiam nad kartą w tym przedziale cenowymi chyba kupie 9550 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinelmo Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Jest to to samo co GF 4800SE więc jest to nawet niezła karta... Chociaż teraz lepiej było by zainwestować w 9550 i kręcić go do bulu. Ew. przeżucić się na pcix i kupić Leadtek'a 6200TC za 235zl (ale ta karta ma zegary !!! 350/700 :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Moj kumpel ma troche kasy i chce sobie kupic karte. Zaproponowalem mu 1301046[/snapback]no nie wiem, lepiej poszujac wersji 128megowej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Jest to to samo co GF 4800SE więc jest to nawet niezła karta... 1301054[/snapback] Taaaa, bardzo to samo, gdyby nie ten szczegól że 4800se to 4400 z agp8 czyli wyzsze zegary niż 4200 byłoy prawie to samo :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 dokladnie 128 pamieci. poza tym nasuwa sie pytanie do jakiego zestawu chce ta karte wsadzic. zeby potem nie jeczal ze ma fajna karte a zero roznicy w wydajnosci w nowszych produkcjach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Nie wspominając już o jakieś bardziej "firmowej" firmie... ;] Miał ktoś już tą GALAXY? Na koniec: Nie za tą cene - 230zł - to za dużo.... Aha... jeżeli ktoś wiedzie mi tu z tekstami typu R9550 vs. GF4 Ti4200 zamykam temat i usypiam... Nop... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Nie wspominając już o jakieś bardziej "firmowej" firmie... ;] Miał ktoś już tą GALAXY? Na koniec: Nie za tą cene - 230zł - to za dużo.... 1301068[/snapback] no własnie, za około 3stówki mozna miec 4600 na pamiątkach bga ;]]]] , kumpel kupił, musze sie nią pobawić;> [ale niestety gainward , czyli super oc nie będzie] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinelmo Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 No faktycznie rozpędzilem się 4800SE to 4400 na agp 8 :] Ale zawsze można podciągnąć zegary ;) A niech twój kumpel dozbiera do 4600ti (najszybszy GF 4Ti) to bedzie chyba najlepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 h eh ja tam mam Ti 4200 8x 128 Mb i nie narzekam :) narazie mi starcza jak bede cchial wymieniac to juz cos w stylu 6800 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 no własnie, za około 3stówki mozna miec 4600 na pamiątkach bga ;]]]] , kumpel kupił, musze sie nią pobawić;> [ale niestety gainward , czyli super oc nie będzie] 1301102[/snapback] o lol grobel = Leborg :D dopiero zajazylem, ze to Ty jestes tym kumplem :) aha prosbe mam, moglbys mi na gg napisac jak sobie rade dala ta Ti4600 ktora masz zamiar katowac? :] jak byla u mnie nie mialem okazji tego sprawdzic a jestem ciekaw :) sorry za offtopa, greetz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 o lol grobel = Leborg :D dopiero zajazylem, ze to Ty jestes tym kumplem :) aha prosbe mam, moglbys mi na gg napisac jak sobie rade dala ta Ti4600 ktora masz zamiar katowac? :] jak byla u mnie nie mialem okazji tego sprawdzic a jestem ciekaw :) sorry za offtopa, greetz 1301486[/snapback] heheheheheheh ;]]]]] kurcze, koleś jest naprawde zadowolony chociaż jeszcze kompa nie ma i karta siedzi w kompie jego siostry;] ale otwierał pudełko i cały drżał , tak sie cieszył;]]]]] a karte dorwe chyba jutro , to sie pochwale:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Ej dzięki stary :) Dlatego puściłem ją na 500 gdyż to normalna wartość i nie musiałem się obawiać ewentualnych konsekwencji :) Wszystkie karty ze 128mb miały zaniżone taktowanie pamięci, czyli 444 zamiast 513. opiero wersje z agpx8 mają 512. Nie pisz, że należy unikać. Po prostu nie każdy kręci, czy nie interesuje go te 2-3 klatki różnicy wynikające z niedotaktowania. Do teraźniejszych gier i tak lepiej mieć 128mb niż te 60mhz :) Zresztą tak jak pisałem - na 500 działa bez zająknięcia. Około 500 smarków więcej - wow..... I jeszcze sopowiem, że wersje z większą ilością ramu osiągaja słabsze wyniki przy podkręcaniu , tak jest na kartach 64/128mb i 128/256mb :) Ps. świnia ;) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Ej dzięki stary :) Dlatego puściłem ją na 500 gdyż to normalna wartość i nie musiałem się obawiać ewentualnych konsekwencji :) Wszystkie karty ze 128mb miały zaniżone taktowanie pamięci, czyli 444 zamiast 513. opiero wersje z agpx8 mają 512. Nie pisz, że należy unikać. Po prostu nie każdy kręci, czy nie interesuje go te 2-3 klatki różnicy wynikające z niedotaktowania. Do teraźniejszych gier i tak lepiej mieć 128mb niż te 60mhz :) Zresztą tak jak pisałem - na 500 działa bez zająknięcia. Około 500 smarków więcej - wow..... I jeszcze sopowiem, że wersje z większą ilością ramu osiągaja słabsze wyniki przy podkręcaniu , tak jest na kartach 64/128mb i 128/256mb :) Ps. świnia ;) :) 1301826[/snapback] jest różnica pomiędzy 444 a 513 :P ;]]] i to taka nawet niemała:> i nie wiem od kiedy wersje z wieksza iloscią ramu gorzej sie kręcą :P bo z tego co widziałem to niektórzy forumowicze z 4ti 64 mb mają problemy do dojechania zegarami do mojej karty, a ta przeciez nie jest jakims demonem.... a o Draconie nie będę wogóle wspomniał:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcsl Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Czy te Galaxy jest takie dobre?? ja bym sie przymierzyl do tego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43628888 mialem kiedys taka karte swietnie sie kreci i bardzo wydajna w grach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Leborq tak słyszałem od wielu osób :) Podobnież wersje z mniejszą ilością ramu słabiej się kręcą. Wiesz jak jest - wyjątek itd itp ;) Pozdro ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Leborq tak słyszałem od wielu osób :) Podobnież wersje z mniejszą ilością ramu słabiej się kręcą. Wiesz jak jest - wyjątek itd itp ;) Pozdro ! 1302037[/snapback] to stereotyp taki sam jak to ze jak ktos nosi szerokie spodnie to słucha od razu hh przewineło mi sie mnówsto kart z iloscią ramu większą niz 64 i musze stwierdzic ze to zalezy tylko i wyłącznie od chłodzenia i ilosci V na pamięciach;]]]] najlepszy był fx 5600 256ddr od winfasta , pamiątki w sumie poddały sie przy 690mhz:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 heheheheheheh ;]]]]] kurcze, koleś jest naprawde zadowolony chociaż jeszcze kompa nie ma i karta siedzi w kompie jego siostry;] ale otwierał pudełko i cały drżał , tak sie cieszył;]]]]] a karte dorwe chyba jutro , to sie pochwale:> 1301677[/snapback] no to bardzo sie ciesze, w sumie jakby nie patrzec to ta ti4600 to cudenko ;] w momencie wprowadzenia na rynek kosztowala ponad 2000zl, a to juz duzo mowi o karcie ;] jak ja dostalem rowniez skakalem z radosci ;) ale dopiero po otwarciu paczki z r9800 doznalem szoku ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 "ale dopiero po otwarciu paczki z r9800 doznalem szoku ;] " A co, coś innego było w środku ? Wybaczcie , nie mogłem się powstrzymać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 "ale dopiero po otwarciu paczki z r9800 doznalem szoku ;] " A co, coś innego było w środku ? Wybaczcie , nie mogłem się powstrzymać :) 1302147[/snapback] bomba! bomba! ;]]]]]] 4ti jak elvlis, wiecznie żywa:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 (edytowane) "ale dopiero po otwarciu paczki z r9800 doznalem szoku ;] " A co, coś innego było w środku ? Wybaczcie , nie mogłem się powstrzymać :) 1302147[/snapback] wybaczcie ale ja rowniez nie moglem sie powstrzymac :x poprostu po otwarciu paczki nie moglem uwierzyc, ze juz mam r9800 i to byl ten wlasnie szok, cos nie pasuje? :) Edytowane 28 Lutego 2005 przez macr0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...