Skocz do zawartości
Winchester

Gf4ti4200 Agpx8 Dobry Wobr?

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to to samo co GF 4800SE więc jest to nawet niezła karta... Chociaż teraz lepiej było by zainwestować w 9550 i kręcić go do bulu. Ew. przeżucić się na pcix i kupić Leadtek'a 6200TC za 235zl (ale ta karta ma zegary !!! 350/700 :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to to samo co GF 4800SE więc jest to nawet niezła karta...

1301054[/snapback]

Taaaa, bardzo to samo, gdyby nie ten szczegól że 4800se to 4400 z agp8 czyli wyzsze zegary niż 4200 byłoy prawie to samo :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wspominając już o jakieś bardziej "firmowej" firmie... ;]

Miał ktoś już tą GALAXY?

Na koniec: Nie za tą cene - 230zł - to za dużo....

Aha... jeżeli ktoś wiedzie mi tu z tekstami typu R9550 vs. GF4 Ti4200 zamykam temat i usypiam...

Nop... ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wspominając już o jakieś bardziej "firmowej" firmie... ;]

Miał ktoś już tą GALAXY?

Na koniec: Nie za tą cene - 230zł - to za dużo....

1301068[/snapback]

no własnie, za około 3stówki mozna miec 4600 na pamiątkach bga ;]]]] , kumpel kupił, musze sie nią pobawić;> [ale niestety gainward , czyli super oc nie będzie]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no własnie, za około 3stówki mozna miec 4600 na pamiątkach bga ;]]]] , kumpel kupił, musze sie nią pobawić;> [ale niestety gainward , czyli super oc nie będzie]

1301102[/snapback]

o lol grobel = Leborg :D

dopiero zajazylem, ze to Ty jestes tym kumplem :)

aha prosbe mam, moglbys mi na gg napisac jak sobie rade dala ta Ti4600 ktora masz zamiar katowac? :]

jak byla u mnie nie mialem okazji tego sprawdzic a jestem ciekaw :)

sorry za offtopa, greetz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o lol grobel = Leborg :D

dopiero zajazylem, ze to Ty jestes tym kumplem :)

aha prosbe mam, moglbys mi na gg napisac jak sobie rade dala ta Ti4600 ktora masz zamiar katowac? :]

jak byla u mnie nie mialem okazji tego sprawdzic a jestem ciekaw :)

sorry za offtopa, greetz

1301486[/snapback]

heheheheheheh ;]]]]]

kurcze, koleś jest naprawde zadowolony chociaż jeszcze kompa nie ma i karta siedzi w kompie jego siostry;] ale otwierał pudełko i cały drżał , tak sie cieszył;]]]]]

a karte dorwe chyba jutro , to sie pochwale:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej dzięki stary :) Dlatego puściłem ją na 500 gdyż to normalna wartość i nie musiałem się obawiać ewentualnych konsekwencji :) Wszystkie karty ze 128mb miały zaniżone taktowanie pamięci, czyli 444 zamiast 513. opiero wersje z agpx8 mają 512.

Nie pisz, że należy unikać. Po prostu nie każdy kręci, czy nie interesuje go te 2-3 klatki różnicy wynikające z niedotaktowania. Do teraźniejszych gier i tak lepiej mieć 128mb niż te 60mhz :) Zresztą tak jak pisałem - na 500 działa bez zająknięcia. Około 500 smarków więcej - wow..... I jeszcze sopowiem, że wersje z większą ilością ramu osiągaja słabsze wyniki przy podkręcaniu , tak jest na kartach 64/128mb i 128/256mb :)

Ps. świnia ;) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej dzięki stary :) Dlatego puściłem ją na 500 gdyż to normalna wartość i nie musiałem się obawiać ewentualnych konsekwencji :) Wszystkie karty ze 128mb miały zaniżone taktowanie pamięci, czyli 444 zamiast 513. opiero wersje z agpx8 mają 512.

Nie pisz, że należy unikać. Po prostu nie każdy kręci, czy nie interesuje go te 2-3 klatki różnicy wynikające z niedotaktowania. Do teraźniejszych gier i tak lepiej mieć 128mb niż te 60mhz :) Zresztą tak jak pisałem - na 500 działa bez zająknięcia. Około 500 smarków więcej - wow..... I jeszcze sopowiem, że wersje z większą ilością ramu osiągaja słabsze wyniki przy podkręcaniu , tak jest na kartach 64/128mb i 128/256mb :)

Ps. świnia ;) :)

1301826[/snapback]

jest różnica pomiędzy 444 a 513 :P ;]]] i to taka nawet niemała:>

i nie wiem od kiedy wersje z wieksza iloscią ramu gorzej sie kręcą :P

bo z tego co widziałem to niektórzy forumowicze z 4ti 64 mb mają problemy do dojechania zegarami do mojej karty, a ta przeciez nie jest jakims demonem.... a o Draconie nie będę wogóle wspomniał:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leborq tak słyszałem od wielu osób :) Podobnież wersje z mniejszą ilością ramu słabiej się kręcą. Wiesz jak jest - wyjątek itd itp ;) Pozdro !

1302037[/snapback]

to stereotyp taki sam jak to ze jak ktos nosi szerokie spodnie to słucha od razu hh

przewineło mi sie mnówsto kart z iloscią ramu większą niz 64 i musze stwierdzic ze to zalezy tylko i wyłącznie od chłodzenia i ilosci V na pamięciach;]]]]

najlepszy był fx 5600 256ddr od winfasta , pamiątki w sumie poddały sie przy 690mhz:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heheheheheheh ;]]]]]

kurcze, koleś jest naprawde zadowolony chociaż jeszcze kompa nie ma i karta siedzi w kompie jego siostry;] ale otwierał pudełko i cały drżał , tak sie cieszył;]]]]]

a karte dorwe chyba jutro , to sie pochwale:>

1301677[/snapback]

no to bardzo sie ciesze, w sumie jakby nie patrzec to ta ti4600 to cudenko ;]

w momencie wprowadzenia na rynek kosztowala ponad 2000zl, a to juz duzo mowi o karcie ;]

jak ja dostalem rowniez skakalem z radosci ;)

ale dopiero po otwarciu paczki z r9800 doznalem szoku ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"ale dopiero po otwarciu paczki z r9800 doznalem szoku ;] "

A co, coś innego było w środku ?

Wybaczcie , nie mogłem się powstrzymać :)

1302147[/snapback]

bomba! bomba!

;]]]]]]

4ti jak elvlis, wiecznie żywa:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"ale dopiero po otwarciu paczki z r9800 doznalem szoku ;] "

A co, coś innego było w środku ?

Wybaczcie , nie mogłem się powstrzymać :)

1302147[/snapback]

wybaczcie ale ja rowniez nie moglem sie powstrzymac :x

poprostu po otwarciu paczki nie moglem uwierzyc, ze juz mam r9800 i to byl ten wlasnie szok, cos nie pasuje? :)

Edytowane przez macr0n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi