kondzik90 Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 (edytowane) Zamierzam zrobić sobie okno w obudowie i w czasie przeszukiwania internetu zauważyłem że do montażu okna wykorzystywane są 2 rodzaje uszczelek "U" i "H" rozumiem że wyglądają one tak jak te literki. I mam Pytanie która uszczelka została wykonana w tym projekcie http://www.tomshardware.pl/howto/20020724/pc_case-09.html(wydaje mi sie że H) a która w tym http://www.moded-kompz.net/?name=Projects&id=14(wydaje mi się że U) Ponieważ w tym 1 wydaje mi się że bedzie ładniej wyglądać. A może nie, które uszczelki polecacie. Edit:Zauważyłem też że przy tym 2 modzie trzeba użyć śrubek co nie za bardzo mi pasi Edytowane 28 Lutego 2005 przez kondzik90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łasta Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 To zlezy od gustu. Jesli chcesz uzyc uszczelki "H" to kształt okna musisz przemyslec, zaby dalo sie wsadzic szybe(polecam szybe bo sie mniej rysuje i mniej przyciaga kurz od plexi)! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzik90 Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Jak to to nie każdą szybę da się wsadzić w uszczelkę H. Dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 (edytowane) Generalnie H nie nadaje sie do bardzieh skomplikowanych okien jak rownierz do wszystkich zakrzywionych , kiedys mialem H w oknie w ksztalcie L ale dawno nie widzilem zeby ktos uzywal typu H bo: 1. malo gietkie 2. sa dwa razy szersze od U co nie zawsze dobrze wyglada 3. zeby wetkanac bardziej skomlikowane okno trzeba sie niezle nagimnastykowac 4.maly margines bledu przy wycinaniu okna (tylko tyle ile wlazi plexi w uszczelke) 5. laczenia praktycznie tylko 90* na trojkat. PS: z tego co widzielem to w linku ktory podales (na modedkompz) w graweroanych oknach jest U a drugi link nie dzila. [edit] Wywal jedno http:// w pierwszym linku Edytowane 27 Lutego 2005 przez Dzidzia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzik90 Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 dzieki za porady link juz poprawilem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkoś Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 A można i bez uszczelek jeżeli ma się dobrze okno wycięte. Mi się podobają okna bez uszczelek ale zależy kto co lubi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SATAn_ Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 a moze ktos powiedziec gdzie mozna taka uszczelke kupic albo z czego "wymontowac" ??? szukam i niemoge znalezc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cherry_Coke Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 ja w obu oknach mam U i calkiem ladnie to wyglada;) a kupowalem w sklepie gumowym w warszawie... ale sa tez na allegro / 4maxie itp tylko tam ladny zdzier jest;) ja placilem chyba cos 1zl za metr a sprzedawca mial caly kolek uszczelek do wyboru:) mozesz tez sprobowac w obi ale jak tam sie kiedys pytalem to albo niewiedzieli co to i doczego albo mowili ze niema;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzik90 Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 a mógłbyś podać adrsik tego sklepu bo do wawy mam niedaleko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.S.K Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 TO jak z tym adrestem teog sklepu, z uszczelkami. Mógłbym prosic także o niego??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Rozumiem jak 'dziala' uszczelka H, w dwa otwory wkladamy z jednej strony blacha, z drugiej plexi. Jak to jest w U ? Czym mozna wyciac okragle otwory o srednicy 8cm w plexi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielu Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Można też zrobić samemu B) Moje okno (na dole). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zna ktos sklep online, gdzie mozna kupic zestaw szyba + uszczelka taka jak w pierwszym linku z tom's hardware. Na allegro sa tylko takie kwadratowe, a ja chce prostokatna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver_pl Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 (edytowane) różne kształty są na http://www.4max.pl :) EDIT : dokładnie tutaj : http://www.4max.pl/pgrupa.asp?gg=20&g=86 Ale najwięcej satysfakcji będziesz miał gdy zrobisz takie okno sam :) Edytowane 24 Kwietnia 2005 przez silver_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 W tym 4max strasznie te okna syfowe... To pierwsze to wogole chyba do laptopa, szerokosc 14cm... :] Pozatym takie same kwadratowe zaokraglone maja na allegro 20 blach taniej, to ja podziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...