Skocz do zawartości
Fun

podkręcanie na KT400

Rekomendowane odpowiedzi

:x Witam, to mój debiut na tej liście i mam nadzieję, że zagoszczę tutaj na stałe :lol: , o ile oczywiście mi na to pozwolicie :D . Problemem moim jest zakupiona dzisiaj płyta MSI KT4V na KT400. Poprzednio miałem Gigabyte 7DXR na AMD 761 i mój Antek 1.6 kręcił się na 1.8. Dzisiaj po włożeniu proca do płyty zdumiał mnie następujący objaw. Ustawiam w biosie FSB 140, a on pokazuje nadal XP 1.6+, ok. myślę odpalam windowsa i Sandrę a tam jak byk magistrala 140. Ok. wyłączam wchodzę do biosa i magistrala 150, save i on znowy pokazuje 1.6+, w sandrze jest jak byk 150, i 3DMark 2001 ponad 600 pkt. więcej. Czy ktoś to rozumie, bo ja się poddaję :cry:

pozdr.

Fun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:x Witam, to mój debiut na tej liście i mam nadzieję, że zagoszczę tutaj na stałe  :lol: , o ile oczywiście mi na to pozwolicie  :D . Problemem moim jest zakupiona dzisiaj płyta MSI KT4V na KT400. Poprzednio miałem Gigabyte 7DXR na AMD 761 i mój Antek 1.6 kręcił się na 1.8. Dzisiaj po włożeniu proca do płyty zdumiał mnie następujący objaw. Ustawiam w biosie FSB 140, a on pokazuje nadal XP 1.6+, ok. myślę odpalam windowsa i Sandrę a tam jak byk magistrala 140. Ok. wyłączam wchodzę do biosa i magistrala 150, save i on znowy pokazuje 1.6+, w sandrze jest jak byk 150, i 3DMark 2001 ponad 600 pkt. więcej. Czy ktoś to rozumie, bo ja się poddaję  :cry:  

pozdr.

Fun

Tak bios interpretuje, najwyrazniej dopiero po przekroczeniu 100 MHz nadtaktowania wyswietli OK. Moze ktos inny cos na ten temat wiecej powie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...