Fun Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 :x Witam, to mój debiut na tej liście i mam nadzieję, że zagoszczę tutaj na stałe :lol: , o ile oczywiście mi na to pozwolicie :D . Problemem moim jest zakupiona dzisiaj płyta MSI KT4V na KT400. Poprzednio miałem Gigabyte 7DXR na AMD 761 i mój Antek 1.6 kręcił się na 1.8. Dzisiaj po włożeniu proca do płyty zdumiał mnie następujący objaw. Ustawiam w biosie FSB 140, a on pokazuje nadal XP 1.6+, ok. myślę odpalam windowsa i Sandrę a tam jak byk magistrala 140. Ok. wyłączam wchodzę do biosa i magistrala 150, save i on znowy pokazuje 1.6+, w sandrze jest jak byk 150, i 3DMark 2001 ponad 600 pkt. więcej. Czy ktoś to rozumie, bo ja się poddaję :cry: pozdr. Fun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 :x Witam, to mój debiut na tej liście i mam nadzieję, że zagoszczę tutaj na stałe :lol: , o ile oczywiście mi na to pozwolicie :D . Problemem moim jest zakupiona dzisiaj płyta MSI KT4V na KT400. Poprzednio miałem Gigabyte 7DXR na AMD 761 i mój Antek 1.6 kręcił się na 1.8. Dzisiaj po włożeniu proca do płyty zdumiał mnie następujący objaw. Ustawiam w biosie FSB 140, a on pokazuje nadal XP 1.6+, ok. myślę odpalam windowsa i Sandrę a tam jak byk magistrala 140. Ok. wyłączam wchodzę do biosa i magistrala 150, save i on znowy pokazuje 1.6+, w sandrze jest jak byk 150, i 3DMark 2001 ponad 600 pkt. więcej. Czy ktoś to rozumie, bo ja się poddaję :cry: pozdr. Fun Tak bios interpretuje, najwyrazniej dopiero po przekroczeniu 100 MHz nadtaktowania wyswietli OK. Moze ktos inny cos na ten temat wiecej powie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Sciagnij ten program i wszystko bedzie jasne http://hp.vector.co.jp/authors/VA002374/sr...c/download.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...