darch Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Jak w temacie mam p4 1,8a +msi 845e kupiłem 3 dni temu jestem troche laikiem bo to mój pierwszy komp więcej teorii niż praktyki ale czytając forum i inne "rzeczy" dowiedziałem się że ten proc i ta płyta to mogę w biosie podkkręcić tylko cpu fsb z 100 na 133 i bede miał p4 2,4 ale sie bałem od razu tyle to dałem 110 bez zmiany voltage (nadal 1,5v) i winda sie nie ładuje ,boje sie podnosić voltage bo nie wiem o ile ,ogólnie może coś jeszcze trzeba zmienić w biosie? W sumie napiszcie może dokładniej co zrobić aby podkręcić dokładniej Może trafił mi sie zly egzemplarz? boje sie tego bo kosztował mnie komp sporo pracy Ps.Jaksprawdzić czy to northwood może w sklepie mnie zrobili w bambuko? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grom Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Ja właśnie zmieniłem płytę z MSI-845E na GA-8IEX...i trochę żałuje. Do kręcenia MSI była lepsza. Ale jeżeli chodzi o sedno to spoko podnieś VCore do 1,65 i daj na 133 - pójdzie bez bólu. Na orginalnym boxowym coolerze miałem chyba FSB 136 (a w megahercach chyba 2,54 o ile dobrze pamiętam). Komp chodził stabilnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rendar Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Od razu daj na 133, powinno iść bez zmiany napięcia, u mnie tak było, tylko sprawdź pamięci czy wyrabiają Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Składałem taką konfigurację, i bez podnoszenia napięcia procek chodził na 2,6GHz. Spróbuj ustawić pamięci na 200MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darch Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Jescze nie wiem czy temp proca ne jest za wysoka fuzzy logic pokazuje około 50 stopni celc.czy taka wysoka powinna być? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colsbald Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 taaa to juz wysoka. Bo przy 56 nie moze juz wieszac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Sprawdź w BIOSie temperature. Ja jakoś nie ufam Fuzzy Logic. Pokazuje mi zawsze 49*C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darch Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 w biosie mam 48,9,50 stopni 3150 obrotów wiatraka moze da sie to zwiększyć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darch Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 a ile stopni jest niebezpieczne?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remik Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 w biosie mam 48,9,50 stopni 3150 obrotów wiatraka moze da sie to zwiększyć? Pewno ze sie da 8) Dawaj na wiatrak 17v i masz + ~1000 obrotow. Mi tak hula juz z 5 miesiecy i OK obroty od 4000 do 5400 ( w zaleznosci od temp. sam przyspiesza) A jak padnie to zadna strata i gwarancja jest. Remik.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...