Skocz do zawartości
Aran

Cos Zmienić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Na razie stworzyłem taki oto zestaw:

Cooler Master Stacker Czarna
Asus A8N-SLI Deluxe nForce4 SLI PCIex
AMD Athlon 64 3200 s939 + Zalman CNPS 7700 CU
DDR GeIL 1GB DDR-400 UltraX Dual (2x512)
2x Leadtek Winfast GeForce 6600GT Extreme 128MB DDR TV DVI, albo moze jakas Ultre ? Czy radka x800,x850 ?
WD Raptor 74 GB WD740GD Serial ATA
Zasilacz Topower 500W P5 Titanium

Będzie coś ze sobą się gryźć ? Czy zasilacz da rade ? czy może 600W ? Myślałem też nad OCZ Power Stream 600W nie wiem który z tych jest cichszy i lepszy ? Czy ktoś próbował pamięci OCZ na tej MOBO ? Czekam na sugestie może cos zmienić w tym na cos lepszego lub innego ? Chce mieć kompa na dłuższy czas...

Edytowane przez Aran

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ten dział, zamiast 2x6600GT kup narazie 6800GT a później 2 (było to poruszane na forum już), jeden raptor imho nie zda egzaminu nie będzie tak wydajny, lepiej kup cosik innego, raptory pokazują moc dopiero w Raidzie...a zasilacz? jak cie stac to łykaj OCZ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowa, hmm... w porządku, gdybym miał taką kasę to sam bym sobie taką sprawił (albo jakiegoś Chiefteca)

Płyta dobra, ewentualnie zastanów się nad DFI Lan Party NF4 SLI-DR lub D która jest być może najlepszą płytą z nF4 (jeśli masz kasę...)

Athlon64, byle by Winchester, może być 3000+ bo chyba i tak będziesz go OC....Wentyl też super...

Pamiątki to lepiej A-Data Vitesta DDR 600...

Karte jak wyżej to lepiej 6800 GT(najlepiej Leadtek'a) kup i później może drugą dokupisz... ale jeśli z góry zakładasz, że drugiej nie będziesz kupował to lepiej spraw sobie Radka X850 XT PE...

Dysk to lepiej jakiś normalny kup, w grach to i tak Ci nie pomoże ten Raptor...

Zasilacz to lepszy będzie Antec NeoPower 480W, takie 500 czy więcej W to chyba nie będzie Ci potrzebne, a z tym przynajmniej większy porządek w budzie będziesz miał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o radki to myśle o takim : Radeon X850XT HiS 256 MB 2xDVI + VIVO PCI-E Ice-Q2 iTurbo ; chyba troche cichszy i ladniejszy ; p od swoich braci 850 tylko niewiem czy oby nie za bardzo sie grzeje :( , co do tych pamieci to nigdzie niewidzialem takowych w dualu ? Jest cacy jak nie są selekcjonowane ? w tym asusie mi się podoba troche więkrze miejsce miedzy tymi pcix ( niewiem czy az tyle potrzebne do 2 kart ) Co sądzicie o ATI i w przyszlosci lączeniu 2 kart ? Czy na taka płyte SLI nvidi będą wchodziły ? :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o radki to myśle o takim : Radeon X850XT HiS 256 MB 2xDVI + VIVO PCI-E Ice-Q2 iTurbo ; chyba troche cichszy i ladniejszy ; p od swoich braci 850 tylko niewiem czy oby nie za bardzo sie grzeje :( , co do tych pamieci to nigdzie niewidzialem takowych w dualu ? Jest cacy jak nie są selekcjonowane ? w tym asusie mi się podoba troche więkrze miejsce miedzy tymi pcix ( niewiem czy az tyle potrzebne do 2 kart ) Co sądzicie o ATI i w przyszlosci lączeniu 2 kart ? Czy na taka płyte SLI nvidi będą wchodziły ? :]

1307544[/snapback]

Jak masz co wydawać to bierz ten sprzęt. Teraz wszystkie karty sie grzeją i nie wiem co masz na myśli mówiąc "za bardzo". Ice-Q wyżuca gorące powietrze z budy a i tak warto wrzucić pare wentyli gdzie sie da i po kłopocie.

Rozsądek podpowiada że SLI będzie uniwersalne ale wiesz jak jest. Jak marketingowcy uznają że lepiej wymyślić własny standard to inżynierowie go zbudują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi