Skocz do zawartości
Fatboyy

Blue Screen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Może zaczne od tego że kiedyś już opisywałem swój problem z kartą graficzną GF Ti 4200 - chodziło o uszkodzone kości video na grafie. Idąc dalej, wczoraj zwiesił sie komputer w ten sam sposób czyli szlaczki na ekranie, po restarcie i scandisku, zalogowaniu sie, mija kilka sekund poczym BLUE SCREEN ! i teraz uwaga, nie wiem nawet z jakiego powodu ponieważ mam tylko info : 0x0000008E (0xC0000005, 0x804E617C, 0xF5A41B88, 0x00000000) nawet nie zrzuca do minidumpa informacji ! Tryb awaryjny działa więc problem z jakimś uszkodzonym sterownikiem bądz co najgorsze ze sprzętem :-( . Prosze o pomoc w jaki sposób mogę zdiagnozować system ? są jakies narzędzia, które potrafią wyśledzic problem tak jak to robi np debbuger dla windowsa ? przypominam że OS nie zrzuca informacji do minidumpa :(

z góry dziękuje za pomoc i ewentualne wskazówki

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakładam że winda to XP. Hmmm, to trochę o strzał na ślepo, ale jeśli chodzi o problem który wywala Blue Screen z 5 na końcu to gdzieś ostatnio pojawiła się łatka która to łata. Sprawdź Windows Update.

Pozdrawiam i mam nadzieję że pomoże,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli nie wiadomo co jest grane to zawsze trzeba wpisac kod bledu w google i szukac.

Mi udalo sie juz znalezc cos takiego:

http://support.microsoft.com/kb/315335/pl

Gdyby to nie pomoglo to oczywiscie wykonujesz standardowe czynnosci:

memtest, sprawdzenie napiec i temperatur, clear cmos.

A blad nie zrzuca sie do minidumpa to moze cos masz zle w ustawieniach??

sprawdz czy masz w systemie - zakladka zaawansowane i ustawienia uruchamianie i odzyskiwanie zaznaczona opcje zapisz zdarzenie do dziennika systemu i maly zrzut pamieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi