Fatboyy Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Witam Może zaczne od tego że kiedyś już opisywałem swój problem z kartą graficzną GF Ti 4200 - chodziło o uszkodzone kości video na grafie. Idąc dalej, wczoraj zwiesił sie komputer w ten sam sposób czyli szlaczki na ekranie, po restarcie i scandisku, zalogowaniu sie, mija kilka sekund poczym BLUE SCREEN ! i teraz uwaga, nie wiem nawet z jakiego powodu ponieważ mam tylko info : 0x0000008E (0xC0000005, 0x804E617C, 0xF5A41B88, 0x00000000) nawet nie zrzuca do minidumpa informacji ! Tryb awaryjny działa więc problem z jakimś uszkodzonym sterownikiem bądz co najgorsze ze sprzętem :-( . Prosze o pomoc w jaki sposób mogę zdiagnozować system ? są jakies narzędzia, które potrafią wyśledzic problem tak jak to robi np debbuger dla windowsa ? przypominam że OS nie zrzuca informacji do minidumpa :( z góry dziękuje za pomoc i ewentualne wskazówki pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Zakładam że winda to XP. Hmmm, to trochę o strzał na ślepo, ale jeśli chodzi o problem który wywala Blue Screen z 5 na końcu to gdzieś ostatnio pojawiła się łatka która to łata. Sprawdź Windows Update. Pozdrawiam i mam nadzieję że pomoże, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Jesli nie wiadomo co jest grane to zawsze trzeba wpisac kod bledu w google i szukac. Mi udalo sie juz znalezc cos takiego: http://support.microsoft.com/kb/315335/pl Gdyby to nie pomoglo to oczywiscie wykonujesz standardowe czynnosci: memtest, sprawdzenie napiec i temperatur, clear cmos. A blad nie zrzuca sie do minidumpa to moze cos masz zle w ustawieniach?? sprawdz czy masz w systemie - zakladka zaawansowane i ustawienia uruchamianie i odzyskiwanie zaznaczona opcje zapisz zdarzenie do dziennika systemu i maly zrzut pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatboyy Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 co dziwne system działa w trybie awaryjnym, mam odpalone zrzucanie dumpa do pliku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...