Skocz do zawartości
POWER BY AMD

Power By Amd Wc Rev 3

Rekomendowane odpowiedzi

IMHO przerost formy nad trescia ..

ale fajnie upakowane i schludne o dziwo przy tej ilosci stuffu

gratulacje ;]

co prawda sam mam delte ...

i jak uwazasz ze sa ciche to chyba za glosno muzy sluchasz :)

nawet na 4v slychac lozyska

a ten midi to raczej MEDIUM ;]

wielksci chiefteca MEDIUM a nie midi ..

bo 5miejsc na cd i ilosc miejsca jaka masz nad mobo nijak na midi nie pasuje ;]

ile ona ma ? z 55cm wys?

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety coraz rzadziej pojawiaja sie na Forum takie zestawy. Jest to zrobione z pomyslem, mamy tez pokaz inwencji tworczej i troche majsterkowania. Jednym slowem wiecej "starej szkoly", niz metody "kup i zainstaluj".

Generalnie powiem, ze jest dobrze, ale postaram sie zwrocic uwage na pare wad. Mimo wszystko pamietaj, ze i tak jest to zestaw lepszy od 90% tych, ktore byly na forum. Fakt, ze male chlodniczki jest latwiej umiescic, a dodatkowow nie masz zadnej karty oprocz grafiki, ale i tak wiekszosc ludzie nie dochodzi do takiego poziomu. Szkoda tylko, ze pokazales przedpremierowa wersje. Chyba lepiej byloby poczekac i pokazac gotowego moda.

1. Popracuj nad dobrym poprawdzeniem kabla do zasilania pompki.

2. Z tego co widze to wszystko jest ustawione w szeregu. Niestety nie jest to dobra metoda z racji duzych oporow. Nie ma co sie zaslaniac tym, ze pompka jest mocna, bo to pojecie wzgledne. Poza tym poprawiajac sama konstrukcje (nic Cie to nie kosztuje) podnosisz wydajnosc. Pomysl, czy nie daloby sie upchac tu 2 rozdzielaczy - jeden rozprowadzajacy wode po chlodnicach, a drugi po blokach.

3. W przypadku kolanek zamiast 1x90* stosuj 2x45*.

4. Inna sprawa to stosunkowo male weze. Z jedne strony maja wieksze opory, ale z drugiej mozesz nimi lepiej manewrowac i dlatego uwazam, ze moze udaloby sie uzyc rozdzielaczy.

5. Jedna z najbardziej powaznych wad jest brak shrouda.

6. Nie widze rowniez filtrow powietrza.

7. Co to za mocowanie dysku?

8. Rozumiem, ze katoda nie zostanie tak na srodku budy.

9. Jestem bardzo ciekawy jak Ci wyjdzie panel. To moze byc super sprawa. Troche szkoda, ze umiesciles go w takim miejscu, bo akurat przod na dole to jedno z najlepszych miejsc do zaciagania powietrza do obudowy.

10. Co to za wiatrak z tylu? Nie jestem zwolennikiem takich swiecacych zabawek. Lepiej jest kupic dobry, czarny wiatrak niz bawic sie w takie cos. Moze jest to kwestia wyboru miedzy wygladem, a wydajnoscia.

11. Zrobiles juz boczny panel?

Nie przejmuj sie specjalnie krytyka. Jest naprawde dobrze. Tak trzymac!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpowiem tylko dla Hikari bo pytan we wczesniejszych pytan nie rozumiem. no jeszcze tylko chaosa poprosiłbym o definicje tego co dla niego oznacza przyrost formy nad trescią ....

taki wiec Hikari:

1 to jest taki detal ze chyba jasne ze nie zostawie go w takije pozycji boraczej nie zamkne budy

2 chcesz nie potrzebnie skąplikować układ. a twoje zwiekszanie wydajnosci jest chyba jakims absurdem zgadzajacym sie tylko z zasadami istniejacymi w polskich zestawach wc czyli wc na wezach od kanalizacji i pompami od co

3 a ile wiecej jestem "stratny" na 90 ?

4 ehh jak bym składał nowe wc to nie wkruczone ze uzyłbym jeszce cienszych weze bo po co mam stosowac rury w komputerze skoro nic poza zabranym miejscem mi to nie da

5 gdzie nie ma tego shrouda ? na której chłodnicy ?

6 chcesz miec wydajnosc czy filtry ?

7 normalne tylko mam nózki troszke wykszywione jak bede miał chwile to wyjme dyska wyprostuje nózki i bedzie normalnie

8 po to ma na włacznik zeby ja wyłączać a katoda jest bo jest pisałem juz niejednokrotnie w tym temacie ze to nie jest pokaz modingu tylko max wydajne i ciche wc

9 nie wszyscy musza miec ustawową cyrkulacje powietrza taką jaką ma 95 % osób na forum. Bo dla niektórych wydajniej jest ja zmienic na rzecz lepszego wydajniejszego dla nich rozwiazania.

10 crystal - nie kupiłem go dla kogos tylko dla siebie i uwazam ze bardzo dobrze wydałem te 30zł na niego - bo on bez wiekszych ingerencji jest dla mnie niesłyszalny

11 nie zrobiłem

nie przejmuje sie krytyką bo sam potrafie ocenic to co zrobiłem.

za pare dni jezeli do tego czasu nie sprzedam proca i mobo postaram sie wam pokazac ta sama bude z peltierem na grafie i 2 zasilaczem bedacym specjalnie pod pelta (wszystko oczywiscie w tej budzie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 chcesz nie potrzebnie skąplikować układ. a twoje zwiekszanie wydajnosci jest chyba jakims absurdem zgadzajacym sie tylko z zasadami istniejacymi w polskich zestawach wc czyli wc na wezach od kanalizacji i pompami od co

Fakt, staram sie zawsze opracowac optymalny uklad i dlatego uwazam, ze w takim wypadku rozdzielacz na pewno bylby lepszy niz uklad szeregowy. To jest strata wydajnosci i nic poza tym. Masz jeszcze troche miejsca w budzie, wiec mozna sie w takie cos pobawic. Jasne, ze to na pewno troche skomplikuje sprawe, ale nie ma rzeczy niemozliwych. Z reszta kiedys Pawciu pokazal bardzo udany rozdzielacz na 3 bloki.

3 a ile wiecej jestem "stratny" na 90 ?

Calkiem dobre porownanie bylo na overclockers.com. Sorry, ale nie mam do tego linka.

4 ehh jak bym składał nowe wc to nie wkruczone ze uzyłbym jeszce cienszych weze bo po co mam stosowac rury w komputerze skoro nic poza zabranym miejscem mi to nie da

Zaleznosc jest prosta - im ciensze weze tym wieksze opory i mniejsza wydajnosc. Z drugiej strony ciensze sa latwiejsze do ulozenia w obudowie. Kwestia priorytetow.

5 gdzie nie ma tego shrouda ? na której chłodnicy ?

Z tego co jest na zdjeciach to wydaje mi sie, ze nie ma shrouda np.: na tylnej chlodnicy. Przy okazji jak mozesz to zapodaj fotki budy z gory.

6 chcesz miec wydajnosc czy filtry ?

Owszem flitr zmniejszy przeplyw powietrza i nie ma co tego ukrywac, ale wystarczy tydzien, gora miesiac i chlodnica nadaje sie do calkowitego odkurzania. Pytanie jest o to czy lepiej jest miec straty na przeplywie powietrza, czy straty na chlodnicy w zwiazku z warstwa kurzu. Najgorszej sytuacja prezentuje sie w przypadku umieszczenia ich przy podlodze. Dodatkowo caly ten syf dostaje sie jeszcze do srodka obudowy.

9 nie wszyscy musza miec ustawową cyrkulacje powietrza taką jaką ma 95 % osób na forum. Bo dla niektórych wydajniej jest ja zmienic na rzecz lepszego wydajniejszego dla nich rozwiazania.

Nawiew z frontu i z boku dla chlodnicy nie rozni sie niczym ma on natomiast znaczenie dla innych czesci, bo zapewnia on staly ciag powietrza na karty rozszeerzen, czesc mobo i jeszcze ewentualnie pompke (o ile sie ona nagrzewa).

10 crystal - nie kupiłem go dla kogos tylko dla siebie i uwazam ze bardzo dobrze wydałem te 30zł na niego - bo on bez wiekszych ingerencji jest dla mnie niesłyszalny

No niestety wiatraczki komputerowe nie sa najlepszej jakosci. Roznica dopiero wychodzi w praniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie staram sie nigdy nikogo olewac i tym razem tez tego nie zrobie ale ziomus prezczytaj terasz kawalek naszej wymiany zdan to co proponujesz przy najmniej dla mnie nigdzie nie ma sensu. jezeli dalej popierasz którąs ze swoich propozycji jutro ci na nia postaram sie odpowiedizec ja tymczasem spadam ziu ziu bo mnie cos alkochol zmulił :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi