dzmaja Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Siema Nadchodzi czas na modernizacje kompa i jeżeli już mam wydać kase to chciałbym ją dobrze spożytkować B) Na początek musze kupić procka z płytą, no i obudowe z zasilaczem, i tu mam dylemat ,a zrazem pytanko: -co wybrać , aby zakup ten był jak najbardziej przyszłościowy:), ATHLONA 64 czy może PENTIUM 4, jaką do tego płyte główną oraz zasilacz, który będzie gwarantował stabilną prace i bezproblemowe podkręcanie, no i chłodzenie ciche i wydajne komputer będzie służył tylko w codziennej pracy no i do grania :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Napisz lepiej ile masz kasy,bo trudno zgadnac :lol: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzmaja Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 cena w tym przypadku nie gra roli większej:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 athlonek 64 zasilka 520w. jakiejś dobrej firmy i gf 6800ultra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Jezeli cena nie gra roli :D Procek http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12035 albo lepszy chociaz tego da sie o/c :) Chlodzenie moze to i do tego jakis wentyl :D Mobo ,jezeli masz karte na AGP i zwykle ramy to ta http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12916 a jezeli mozesz wsadzic nowa grafe i nowe ramy to ta http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15461 albo ta DFI :twisted2: Do tego jakas fajna buda i zasilka np. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6373 :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzmaja Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 no dobra, to jaką grafe do tego, mysle że kupie teg oprocka 2,8 albo 3,0 do tgo 512 RAM dysk seagate 200GB, płytę którą wskazałeś FATALITY, zostaje więc dobór grafy, jakieś dobre chłodzenie do procka żeby go pokręcić troche B) no i zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 no dobra, to jaką grafe do tego, mysle że kupie teg oprocka 2,8 albo 3,0 do tgo 512 RAM dysk seagate 200GB, płytę którą wskazałeś FATALITY, zostaje więc dobór grafy, jakieś dobre chłodzenie do procka żeby go pokręcić troche B) no i zasilacz 1317530[/snapback] 512mb ram.. do takiego zestawu ..?? 1gb na poczatek! Zamiast 200-ki wez dwa raptory i pusc w raid 0.. grafa 6800gt a chlodzenie juz kolega zapodal: XP-120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzmaja Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) Ta grafa jest troche za droga, taką ok.1000 zł tyle żeby mi każda gra poszła w najwyższej jakości, ten radiator co kolega podał nie pasuje do LGA775, komp będzie mi służył głównie do grania za to nastepna modernizacja będzie dopiero za kilka lat, dlatego chce kupić coś co wystarczy na długo ale nie jestem milionerem:) P.S 6800 powinien wystrczyc chyba co?? Edytowane 8 Marca 2005 przez dzmaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 No to jednak cena gra role :rolleyes: Napisz dokladnie ile masz kasy i co chcesz kupic to znajdziemy jakis kompromis :wink: Jezeli chcesz grafe w okolicach tysiaka to imo lepiej dorzucic 200zl i za 1200zl wziac radzia X800XL :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximus Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 a ja bym zaproponowal zestaw jednak z amd 64 plyta glowna GigaByte So. 939 K8NXP-SLI (Retail, RAID, Gigabit-LAN, Sound , 1394) dobrze w testach wychodzi lepiej niz asus sli hdd seageate barracuda 200gb SATA grafika to Asus GeForce 6600GT EN6600GT/TD EXTREME 128MB PCI-E TV-out/DVI retail wystarczajaca wentyl na proca to THERMALTAKE VENUS 12 jest swietny sam mam Gigabyte Ultra ale VENUS chlodzi procka o 10stopni mniej Pamiec to 2x512 do wyboru ale moja propozycja jest GEIL zasilacz wystarczy spokojnie 380W tagan ale lepiej wez 420 lub 480W Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 A jesli ma byc na AMD to proponuje plytke jakas DFI lub "fatalnego" abita :wink: Kolega poleca gigabyte'a ale mysle ze to male nieporozumienie bo chcesz krecic :? Do tego wez procka takiego http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16059 i to chlodzonko ktore podalem wczesniej :D Kolega rowniez poleca GF6600Gt a to moze byc w najblizszym czasie za malo aby komfortowo grac przy pelnych detalach :? Wez grafe takiego radzia X800Xl a nie pozalujesz :wink: Oczywiscie zestaw na antku bedzie odpowiednio tanszym rozwiazaniem :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzmaja Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 chyba jednak zostane przy P4, maszyna starczy mi chyba na dłużej, grafe faktycznie wemzme tego x800xl, pozostał mi zasilacz i chłodzenie już tylko do wybrania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 (edytowane) No z tym zostaniem na dłużej P4 to mnie nieco rozbawiłeś... nie da sie ukryc,ze 64 bity powoli staną sie standardem więc athlonik jest bardziej perspektywiczny.... Tym bardziej,ze 64 bity w wykonaniu intela to zbytnia wydajnoscią nie grzeszą .... Jesli chcesz P4 ok niezly procek ale technicznie rzecz biorac to A64 jest nowocześniejszy i bardziej przyszlosciowy Edytowane 12 Marca 2005 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzmaja Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 hmm, mozliwe , zostane jednak przy P4 pomóżcie mi jeszcze tylko wybrać chłodzenie i zasilacz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Jak zostajesz przy intelu to chlodzonko takie Zalman :wink: Do tego zasilka http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15407 :wink: Osobiscie jak ogranicza Cie kasa radze wziac amd'eka ale jak juz podjales decyzje to kupuj :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzmaja Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 a co myślicie o XP120 + jakiś dobry wentyl?? ps mile widziane pomysły na dobór wentyla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Jezeli sie zdecydujesz na tego XP120 to mozesz kupis wentyl 120mm jaki to zalezy oczywiscie od kasy :rolleyes: Jak taniej to moze ten a jak bez kompromisow to ten :wink: Tylko nie jestem na 100% pewien czy wejdzie ten XP tego proca ale chyba tak :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzmaja Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 a orientujesz sie moze ile moge krecic tego procka?? kupie tego 3.2 płyte abita 1024MB RAM GEIL w dualu, do tego x800xl , co moge z tej maszyny wyciągnąc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 A czy ja wygladam na wrozke :rolleyes: To ile podkrecisz procka zalezec bedzie od wielu czynnikow...od wiatru w budzie ,od wydajnosci zastosowanego wiatraka na procku ale mysle ze na 4GHz mozesz liczyc spokojnie :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcool Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) Wiesz co ? P4 troche stary sie robi. Moze lepiej pomyslec o P M . Albo jeszcze lepiej - AMD Turion - :twisted: , o mac , jak to zobaczylem to az mi sie kolana ugieły, 1MB Cache, zegar : 8x200 MHz , napiecie na rdzeniu wynosilo chyba 1.2 V a potem 1 V i chodził !! , a pobierana moc na poziome 35 W !! . Tylko pomyslec jak to sie bedzie krecic !! Ponoc PM nie jest gorszy , wiec pomysl nad tym ;) Edytowane 13 Marca 2005 przez Tomcool Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...