pipanol-pl Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 he he wlasnie mialem swoj pierwszy powazny wyciek :/ hehe ale wszytsko zyje .. :) ten wezyk co idzie z karty do kadeta zeslizol sie i cala woda z ukladu w komie .. gdybym nie zdiol sluchawek zeby isc do wc to nawet bym nie wiedzial :) he he .. ale dobrze ze mam ta gabeczke pod pompka to ona wessala prawie cala ta wode :) he he i jest git .. jzu napelnilem od nowa uklad i jade dalej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Narazie krazy demineralizowana i chyba nie bede jej niczym podkrecal ;) musze dorwac 4 kroce 12mm i dwa zaworki. Taka kombinacja jest mi potrzebna bo jeden zaworek bedzie miedzy CPU a GPU a drugi miedzy GPU a zbiornikiem i dzieki temu bede mogl spokojnie odczepic grafe od ukladu i dzieki temu latwiej bedzie cos w kompie pogrzebac, przy grafie podlubac. gosc wyslal mi peltiera we wtorek wiec pewnie w poniedzialek bedzie :wall: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 ehhh.. no to jak wyslal we wtorek... to w piatek max powinno byc.. ja dostalem po trzech dniach .. a amieszkam jakies 30 km. od wawy .. wiedz nie tak daleko :) a apaczka pryjorytetem powinna isc 1-3 dni ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 co powinno to powinno a co jest to jest :/ jaka masz pompke w ukladzie :?: ile ci jeszcze brakuje do 15k ;) (widze po linku ze niecale 400ptk ale moze juz jestes blizej ;P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 (edytowane) he h teraz sie bawie w 2003 i na orbie w ogulnej jestem 5 ... aa na P4 3 .. wiedz jeszcze troszke .. :) ale to pozniej sie jeszcze pobawie :) he he aa pompka to atman 305 .. :) ehh.. czym dobrze obciazyc linie 5v :( jak podlacze dwa dyski to jest nawet dobrze ale one strasznie chalasuja wiedz cos innego by sie cos przydalo :) Edytowane 6 Marca 2005 przez pipanol-pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 moze jakis stary naped wykorzystaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 hmm.. tylko w tym problem ze on musiale by caly czas czytac ... aa nie tylko na poczatku aa pozniej spokuj .. bo to malo da.. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 no to moze jakis wentylek puszczony na 5V tak powiedzmy zeby wial na pamieci na grafie i laczysz przyjemne z pozytecznym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 he h eto juz jest .. ale tez malo .. :( cos zeby pobieralo ok 2-5 A hmm...?? jak podlacze dwa dyski to juz prawie mam te 12 V bo tak to ma m10.5 :( a aja chce wiecej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 to drugi zasilacz podlacz i bedziesz mial wiecej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 oo aa jak zrobic zeby bylo np 17V jakos sie loczylo linie 5V i 12 ?? czy to bedzie dobre ?? h he nie nie chec drugiej zasilki ja nie mialem juz co z ta zrobic :) h eh wiedz i tak mam juz dwie :) aa ty keiename kiedy startujesz ??:) z poltem ?? hehe szkoda ze nie masz ti mogli bysmy sie poscigac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 (edytowane) jak tylko dostane to zaczynam zabawe ;) a co do laczenia zasilaczy poczytaj posty mitussm'a (linki na poprzedniej stronie) tam pisze dokladnie jak laczyc i jakie efekty osiagnal :) musze te cholerne króćce kupic i zaworki i jazda po 19k ;> a co do 4200ti to moze kumpel pozyczy i bedzie mozna powalczyc ;D Edytowane 6 Marca 2005 przez keiename Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 tak czytalem to ale ja nie che nic laczyc tylko miec stabilne 12 V aa nie 15 czy 17 :D he he przynajmniej narazie .. chce obciazyc tylko linie 5 V i to wszytsko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 (edytowane) kurcze wymagajacy jestes ;) a nie mozesz wpakowac tych dyskow do jakiegos wygluszajacego pudelka :?: (sprzedaja na allegro takie korkowe wygluszacze) i bedziesz mial cicho a czy tym dykom cieplo bedzie czy nie to ci chyba obojetne. Edytowane 6 Marca 2005 przez keiename Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 he he nie taki wymagajacy ;] he he tylko te dyski sa dosc stare i glosno pracuja .. aa nie da sie czegos podlaczyc zeby tylko zarlo te ampery ??;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 może jakąś katodę albo diody? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 katoda jest na 12 .. :( aa diody malo zra :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 hmm a jakbys zrobil 12V z dwoch zasilaczy :?: nie wiem na ile to zda egzamin ale jakbys podlaczyl z jednego zasilacza +12V do pelta na + i +5V na minus pelta i dolozyl z drugiego zasilacza +5V na plus pelta i moze bedziesz mial rowne 12V, w sumie numer z laczeniem 12V na plus i 5V na minus dziala na wiatrakach piknie i sie kreca na 7V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 hmm a jakbys zrobil 12V z dwoch zasilaczy :?: nie wiem na ile to zda egzamin ale jakbys podlaczyl z jednego zasilacza +12V do pelta na + i +5V na minus pelta i dolozyl z drugiego zasilacza +5V na plus pelta i moze bedziesz mial rowne 12V, w sumie numer z laczeniem 12V na plus i 5V na minus dziala na wiatrakach piknie i sie kreca na 7V. 1314129[/snapback] na 7v nie puscisz Pelta - sprawdzalem - zasilacz syczy jak go tak na dluzej zostawisz to spalisz zasilke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 (edytowane) heh mi syczy jak podlacze go pod niby 12V i nie obciarze 5 V .. narazie podlaczylem dwa stare dyski i owinelem je w recznik .. i nie slychc ich az tak bardzo .. :) aa napiecie mam 11,35V HEHE DOBRA PODLACZYLEM 4 DYSKI I MAM 11,65V :D wiedz jest juz niezle :) Edytowane 7 Marca 2005 przez pipanol-pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 (edytowane) peltier dotarl :D :D ale jest fajny ;) dzisiaj pierwsze proby podlaczania go pod zasilke i szukanie strony cieplej i zimnej bo na montarz nie mam czasu (w domu bede dopiero ok 20) i caly tydzien zawalony :( dopiero piatek wolny. Brakuje mi juz tylko kroccow na weza 12mm. Co prawda znalazlem na allegro aukcje ale jak mi za 4krocce policza 16zyla+ 26 za dwa zawory i nie wiem ile za przejscie z gwintu zewenetrznego na wewnetrzny+ przesylka to bedzie grubo ponad 50zyla wiec wole na miescie poszukac tylko w jakim sklepie szukac bo w hydraulikach nie maja takich kroccow i nie wiedza gdzie moga byc :( moze ktos wie? bo bede musial kombinowac jak lysy kon pod gore z podlaczeniem tego wszystkiego tak zeby mogl w kazdej chwili odpiac grafe. Edytowane 7 Marca 2005 przez keiename Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Już pisałem o łączeniu zasilaczy, poczytajcie sobie: 1310921[/snapback] Niedługo testy z 3 x PSU ( 7+7+7, 12+7+7, 12+12+7, 12+12+12 [V]) przy okazji sprawdzę ile wytrzyma pelt, do tej pory ~18V (12+7) więcej nie wydole z 2 zasiłek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Już pisałem o łączeniu zasilaczy, poczytajcie sobie: 1310921[/snapback] Niedługo testy z 3 x PSU ( 7+7+7, 12+7+7, 12+12+7, 12+12+12 [V]) przy okazji sprawdzę ile wytrzyma pelt, do tej pory ~18V (12+7) więcej nie wydole z 2 zasiłek. 1315335[/snapback] heh mitusmm.. czytalem o tym laczeniu zasilek .. :0 tylko ze ja chce z jednej wydolac jak najwiecej :) hehe bo nie chce laczyc bo nie mam miejsca na to .. keiename o ile sie nie myle jestes z wawy .. wiedz w castoramie mozesz takie kupic .. :) i po klopocie :) moze sie zgadamy to i mi kupisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 w Castorami to jakies krocce byly ale nie pamietam po ile w hydrauliku to po 3.70pln kupowalem w Castoramie waz igielit 4.50pln/m ,a ja w ogrodniku za 2pln/m kupilem generalnie w Castoramie tanio nie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 kurde wiem ze drogo w takich sieciach ale w hydraulikach patrza na mie jak na kosmite :/ jutro pojade do jeszcze jednego zobaczyc i najwyzej odwiedze Castorame, moze w Leroy Merlin beda tez sprawdze jutro wczesniej koncze wiec powojazuje po miescie ;) pipanol-pl a ile ewentualnie chcesz i jakich, bo jak znajde to ci dam znac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 3/8 12 .. hm zalezy po ile by byly .. jak po ok 3 zl.. to z 5 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 no spoko jak znajde tak do 4 blach za sztuke to wziac Tobie tez? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 he h oki ale wtedy wez 3 ;] he h a aja wlasnie sobie machnelem nowy rekord :) w 3d Marku 2k3 wreszcie przekroczylem 2k :D h ehe a dokladniej 2004 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 gratulki :) teraz dobijaj do 15k w 2001 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 (edytowane) hehe jeszcze sie pobawie tym 2003 to dobije do 4 miejsca na orbie bo narazie jestem piaty ... szkoda tylko ze nie moge wyslac swojego wyniku na orba :( Edytowane 7 Marca 2005 przez pipanol-pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...