keiename Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 to nie "kupuj" tego marka tylko zapusc wersje darmowa co prawda trzeba przejsc wszystkie testy ale czego sie nie robi dla rekordu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 hehe no wlasnie czego sie nie robi ;] ale nie wiem czy przejdzie wszytskie testy .. :( chociaz moze te trzy pierwsze sa najgorsze ?? co o tym myslicie ??:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 nature jest najbardziej wymagajacy ale poniewaz tobie i tak sie nie odpali wiec bedzie dobrze, te testy po grach to juz bulka z maslem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 he h dobra troszke podciagnelem juzz wynik na 2025 :D hehe .. ale to jeszcze nie koniec .. ;] hehe ten mark jest lepszy .. od 2001 ;] hehe bo tutaj liczy sie kazdy pkt.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 no to juz skompletowalem wszytko co mi potrzebne do zabawy :) dzisiaj kupilem piekne krocce z zaworkami za 40 zyla (4xkrocciec, 2xzaworek). Zaraz biore sie za przerabianie ukladu i potem za testy i bicie rekordow :rolleyes: Na pierwszy ogien pojdzie NV34 czyli fx5200 128Mb/64bit zeby przeciwczyl izolacje i zakladanie tego calego chlodzenia a potem na deser moje R300 :) pipanol-pl znalazlem taki SKLEP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 No zdaj relacje jak z tym FX'em.. na ile rdzeń poleciał... i masz moda na nim ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) keiename dzieki ... :) i tam wlasnie kupowales to wszystko ?? he he oki to powodzenia w skladaniu :) i haj najwiecej markow :) Edytowane 8 Marca 2005 przez pipanol-pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Świder -> wlasnie nie moge znalezc moda do tej karty :( to jest wersja Palit'a jak masz jakies schematy to jak sie podzielisz bede wdzieczny pipanol-pl -> ja kupowalem u pana Kazia hydraulika jeszcze mi spuscil z ceny 3 zety i dorzucil garsc uszczelek a sklep znalazlem przez przypadek. no dobra to juz zapodany jest bloczek na radka, narazie sama woda, musze przetestowac szczelnosc i wydajnosc ukladu. Zabawa z petlierem zacznie sie w piatek (wtedy zaczynam cotygodniowy trzy dniowy weekend ;) ) zdjecia rozbudowanego ukladu i prac z peltierem juz w piatek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 No i przyszedl piatek a z nim obiecane testy :D na pierwszy ogien poszedl FX. Na dzien dobry dostal pelta+wode i GPU poszlo 330. Z pamieciami gorzej, jakies ciulowe 5ns sa na tej karcie i ida 420 z lekkimi artami (radiatory juz zapodane). Bez Vmodow wiecej nie wydusze z tej karty. W 2001se wynik 6.3k a 03 1.2k jak na 64bitowa karte zle nie jest ;) Mam pewne dziwne wrazenie ze ten FX sie zle skaluje z predkoscia procesora :| przy ustawieniu FSB210(2310Mhz) wyniki sa wyzsze niz jak ustawie FSB225(2475Mhz) nie wiem czego to wina, zaraz bede zmienial OS i zapuszcze r9500 i zobacze czy wszystko wroci do normy :) I nie wiem czemu ale poprzednio jak robilem 18k to spokojnie ustawilem proca na 2,5Ghz stabilnie a teraz za chiny ludowe nie moge :( niby sie odpala ale w windzie robi freez i koniec zabawy :( musze powalczyc ;) zdjecia juz wkrotce (czyt. sobota/niedziela) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 hehe wreszcie cos sie zaczelo dziac :) oki to ja teraz poczekam sobie na fotki :) z niecierpliwoscia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 wlasnie na warsztacie lezy R9500 i pozuje do fotek :D udalo mi sie zmusic proca do pracy na 2,5Ghz tylko napiecie wysokie musze dac bo 1.95V :| Musze powiedziec ze woda nie zrobila sie duzo cieplejsza po dodaniu peltiera, a i temeratura proca jest znosna, ponizej 40 stopniu w spoczynku przy 2.5Ghz na Bartonie. Pierwsze testy r300 powinny dzisiaj byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 he he aa pierwsze fotki tez ??:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 A oto i fotki ;) W pierwszej kolejnosci pacjent FX :) To "cudo" wpadlo mi w lapki ;) Gola i wesola karta ktora kiedys smigala w jakims biurowym kompie. Zabezpieczony FX No to wystarczy tego zlomu teraz moj potforek :P Przed zabiezpieczeniem: i po: A teraz modul chlodzacy: i na koniec rzut ogolny na kompa z moim patentem na swobodne wyjmowanie i wkladanie grafiki do kompa bez koniecznosci odwadniania ukladu :) Pierwsze testy z Radeonem wykazaly ze moj ukald chlodzenia jest za slaby na duet pelt+r300 :( o ile FX byl zimniutki podczas pracy to R9500 ma temerature pokojowa (ocena organoleptyczna). Zeby myslec o 19k bede musial zbudowac oddzielny uklad chlodzenia, a to pociaga za soba zbudowanie wlasnej obudowy (juz mam pewne pomysly) ale raczej prace beda postepowaly wolno bo sie zaczyna pisanie sprawozdan na uczelnie :( Narazie wiec woda zostaje na Radku a petl wedruje w bezpieczne miejsce :) no i moze na samej wodzie uda mi sie poprawic te 18k ale to w wolej chwili bo jak kazdy wie do bicia rekordow trzeba dlugich krokowych testow az sie dobije to maksa sprzetu i wtedy mozna jechac po rekordzik :D pipanol-pl a jak twoje 15k :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Nie zabezpoieczyles pelta a izolacja na karcie wyglada na taka o watpliwej skutecznosci.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 (edytowane) no wlasnie keiename musisz zabezpieczyc pelta .. musis pomiedzuy cold plate aa bloczkie tak zrobic zeby powietrze sie nie stykalo z peltem .. :) nawal tam sylikonu :) i bedzie dobrze . .aa na ile pusciles V colda ?? hehe aa jeszcze nawet nie ruszylem .. narazie sobie odpuscilem .. he h za cieplo mam w domku.. :) ale zobaczymy teraz w weekend moze cos mi odbije :) Edytowane 12 Marca 2005 przez pipanol-pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 To mam nawalic silikonu naokolo pelta miedzy bloczek a cold :?: kurde musze cienszego colda dorwac, wlasnie pipanol-pl mowiles ze kupiles za duzo miedzi ;) za ile bys odstapil kawalek 40x40 :) FX jest tak na szybko zabezpieczany bo ta karte dostalem na dorzniecie :P na Radeonie wszystko jest elegancko zasilikonowale, ta gabka jest przyklejona na silikon tylko plecki karty narazie gole i wesole :) teraz musze sie brac za jakies durne sprawozdania i musze odlozyc zabawe :( Peltier chodzi na jakies 11V (tyle pokazuje miernik), zasilacz to badziewny coddegen 300+dysk :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 tak pomiedzy cold aa blok .. :) dokladnie w ten kanalik w polcie .. :) hmm.. ten moj cold ma ok 2 mm.. wiedz nie za duzo .. :) hmm.. chcesz to moge tobie odsprzedac taki kawalek wyciety .. za ok 5 zl.. wiedz jak chcesz :) pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 ojj chyba cos padlo :) he he .. bo nic nie piszesz .. jak tam testy .. i wogole :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 wypluj te slowa :P dzisiaj i jutro raczej malo potestuje bo kolosy nadchodza :( musze jeszcze wykombinowac jakas zapinke na kombinat cold+pelt+blok bo strasznie sie kreci na grafie :| lepiej pochawal sie zapowiadanym 15k ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 he he oj cicho ;] he he ... jeszcze mi sie uda :) wierze w to :D tylko cos tak slabo sie kreci ta karta :) he he ale uda mi sie ... bo przeciesz po to kupilem tego pelta :) u ciebie jest tylko jeden dysk podlaczony pod ta zasilke ?? ja podlaczylem 3 i mam 11,5V :D he he :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 narazie jeden bo to faza testow ;) kurde ale musze powiedziec ze ten moj radek to kaprysna bestia :| po zalozeniu WC udalo mi sie dobic do 440Mhz na rdzeniu przy 1.75V poprzednio na powietrzu bylo 1.8 wiec niezle, ale juz 450Mhz musialem dac tyle co na powietrzu 1.87 i potrafi sie zawiesic :| mysle ze z peltem poszaleje do 1.95V :D wiem ze hardcore ale ciagnie mnie 475 na GPU ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 he h nio to widze ze szalejesz . :) he he no jak chcesz do testow to powinienes zrobic tak zeby miec jak najwyzsze napiecie na polcie :) he he .. wtedy on robi sie bardziej chlodniejszy ;] .. moja pelt narazie ciagnie przy napieciu 0V h ehe .. bo musialem odlaczyc kabel zasilajacy od zasilki bo musialem podlaczyc do drugiego kompa .. :) he he ale jakos sobie radzi wiedz nie nazekam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 w odowodzie czekaja 3 zasilacze ;) ale narazie koniec tych czatow ;) nie robmy smietnika. nastepna aktualizacja jak zrobie odpowiednie trzymanko colda-pelta-bloku i stukne cos powazniej powyzej 18000 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 dzisiaj w końcu założyłem pelta na mojego 9600pro, rdzeń poszedł 20mhz więcej (a peltek chodził tylko na 8.5v - zasilacz 200W at), temperatur ujemnych nie było, więc problemu z izolacją również. dzięki temu uzyskałem 17669pkt w 3dm01. chciałbym jeszcze z vmodami potestować, ale jutro kartę sprzedaję, więc to już na nowej. btw. cold plate kupiłem w sklepie z metalami za 1.98zł (40x40x5) btw2. fajna zabawa z tymi peltami, nieźle wciąga :) btw3. pinapol - co z tym 15k ??? :):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Iwo o stary jak ja bym mial A64 to 20k bym wyczesal :) na ile chodzi ci ten 9600 :?: bo po wynikach testow widze ze ladnie wypadaja Car Chase i Lobby w high detail na 64bitowym procu :D ja narazie tworze nowa glowice chlodzaca :D dorwalem blache miedziana 0.8mm grubosci i modeluje :D jutro postaram sie zdjecia wrzucic i moze pierwsze testy OC zapodam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 ehh.... aa z moich 15k narazie czekam .. bo nie mam czym zasilac pelta :( wiedz ciagnie narazie na 0V .. ale mam nadziej ze juz niedlugo jak wyzdrowieje to dorwe ten kabel zasilajacy do psu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 9600 chodził na 576/360 (chodził, bo dzisiaj sprzedałem...), no nie wiem tak z tym 20k, bo mi wynik na a64 wzrósł tylko o ~1,5k... pinapol - masz cały czas założonego wyłączonego pelta na gpu? i jak, nie przegrzewa się? dobrze przewodzi ciepełko wylączne ogniwo? Brakuje ci tylko kabla? to weź odłącz drukarkę, skaner, nie wiem, no monitor...? Bo my tu chcemy 15k !!!! ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 taa.. caly czas jest wylaczone tylk oz tym ze nie moge sobie w nic pograc tylko winda i to wszystko .. bo jak wiadomo ti 4200 troszke sie grzeje.. he he a anio ja tez chcial bym te 15k . .ale jeszcze troszke sobie poczekamy .. .he he .. bo kabel oddalem wlasnie do drugiego kompa do drukarki .. a anie mam mozliwosci odzyskania go... bo sie troszke posprzeczalem .. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Iwo -> wlasnie tych 1,5k mi brakuje :) zreszta moja karta by robila mniejszcze waskie gardlo dla tego proca niz twoj r9600pro. Dzisiaj zalozylem cold palte (0.8mm grubosci) petla (zasilikonowany) i bloczek i zapuscilem na 12V i musze powiedziec ze zeby sie bawic w oc przy pomocy tej zabawki musze zbudowac oddzielny uklad chlodzenia (ale projekt juz w drodze :D ) narazie po paru rundkach w CoD'a temperatura proca ~44 stopni. Teraz potestuje IDLE do ilu zejdzie, wylaczac pelta sie boje zeby nie spalic karty, a puszczenie na 5V nie wiem czy ma sens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 ooo, 0.8 mm? takiego grubego plate'a uzywasz? mi sie wydawało, że 0.5 to już dużo...w końcu bloki mają około chyba 0.3mm podstawe... ale w sumie jeden pierun... możesz wyłączyć pelta na karcie i np włączyć atitoola, żeby sprawdzić czy ci sie przegrzewa (beda artefakty) i póścić 'find max core...' pinapol - idź po ciemku, jak nikt nie będzie patrzył :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...